:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 330
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Животът ни като виц

"Soldiers! In the name of democracy, let us ALL unite!" Charlie Chaplin.
Онзи ден се разбра, че, не щеш ли, малко по-щастливи сме. Това ни прави малко повече хора, ако вярваме на вица: Хората са създадени за щастие. Извод - не съм човек.

България се изкачи от 134-то на 129-о място в световната класация на щастието, направена за поредна година от SDSN (който и да е той) и Института по Земята към Колумбийския университет. В момента гоним Сенегал, Конго, Грузия и Украйна, доста по-напред традиционно са Гърция и Румъния, а най-щастливи са хората в Швейцария и Дания. Ето тук съмнението надига грозната си глава - преди време в друго изследване, направено от, примерно, Сульо&Пульо, най-щастливи бяха пословично бедните индийци и за това бяха дадени много логични и даже романтични обяснения. Сега пък най-щастливи били европейски паралии! Да вземат експертите да се разберат помежду си, ако трябва да направят "мечка" на някого, но да излязат най-сетне с единно заключение за щастието! Дотогава безрезервно ще вярваме на вица: Парите не са ключът към щастието, но който има пари, винаги може да си купи този ключ.

Въпреки собствените си резултати, по-нататък авторите на изследването твърдят, че щастието не е в парите, което навежда на мисълта, че са получили някой лев под масата от нашето правителство, последователно застъпващо същата теза. Пресен пример - изказването на вицепремиера и министър на труда и социалната политика, че "с цената на памперсите не се решава демографският проблем в България. И той като цяло не трябва да бъде политически въпрос". Прав е човекът, не е работа на управляващите да обикалят от къща на къща да ни правят деца, сами трябва да решим и тази тежка задача. Как се правят деца, не е нужно да обясняваме, природата има грижата за това и доказателство е следващият виц: С моята приятелка опитваме да се занимаваме с йога, но всеки път се получава Камасутра.

Всъщност вицепремиерът и прочее скромничи, държавни усилия за увеличаване на раждаемостта има. За какво иде реч - най-многодетни в България са ромите въпреки бедността, неграмотността, безработицата и ужасните битови условия, в които повечето от тях живеят. Да повторим - бедност, неграмотност, безработица, ужасни битови условия. Ето с какво е постлан пътят към осеммилионния българин! А покрай ромите се сещаме и за щастливите индийци, убеждаваме се какъв път към щастието сме поели. Логично следва индийски виц - за цвят и за подготовка: В Индия рикшата, направлявана с електрошокова палка, се счита за тролейбус.

За усилия в тази посока говори и онзиденшното решение на министъра на отбраната да спре поръчката за доставка на храна и напитки за войската. Веднага се питаме дали спирането на напитките не е грешка, без храна войникът ще е по индийски щастлив, но без напитка ще е по български нещастен. Да се надяваме, че министърът си знае работата. И стискаме палци чуждите военни разузнавания да не разгадаят новата българска военна доктрина - преди атака, както си му е редът, над позициите на противника се извършва артилерийска подготовка, но вместо със снаряди вражите окопи ще бъдат засипани с кренвирши. Прегладнелите пехотинки ще ги превземат за нула време, ако не бъдат изпреварени от прегладнелите български танкисти. Може да ви звучи абсурдно, но на война всичко е възможно, както се убеждаваме от вица: Първата световна война. Окопната война се е хронифицирала. Идва заповед за поредната атака. Италиански офицер се надига и вика към войниците: "Напред, момчета!" Всички се гушат в окопите. "Напред, момчета!" Войниците залягат още по-ниско. "Напред, момчета!" Изпод една каска се чува "Какъв прекрасен тенор!"
1255
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД