:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,779,909
Активни 303
Страници 9,223
За един ден 1,302,066
Бдителност и сетивност изобщо

Нашата полиция НЕ хайлази

В София имаше мащабно антитерористично учение, в което граждани, имали нещастието да се озоват в зоната на учебните действия, бяха държани с часове на студения дъжд под небето над НДК. Хора, излизащи от метрото, бяха подкарани като добитък и задържани по поляните без много обяснения, без храна, вода и тоалетна. Всичко това било планирано два месеца!

Трай, бабо, за повишаване на сигурността! Плюхме си в пазвите и изгледахме интервю с главкома на МВР Георги Костов. Вече сме напълно сигурни, че България проблем със сигурността няма. Тоест това да ни е проблемът! Следва пасаж от интервюто.

***

Водещ, БНТ: Сега вече, надявам се, на телефона е главен комисар Георги Костов с информация за мащабното антитерористично учение в София тази нощ... Станахме свидетели на такова антитерористично учение. Каква оценка бихте дали вие на реакцията на държавните структури? Готови ли са да се справят в, не дай си, боже, една такава ситуация?

Георги Костов, МВР: Значи категорично преди началото на разговора трябва да отбележим, че единствено случайността е виновна за съвпадението на събитието в Брюксел с плануваното близо два месеца антитерористично учение. Нормативните документи за него са подписани в началото на месеца и от МС, и от компетентните за това структури. Що се отнася до... така, резултатите, бързината на реакциите, евентуално допуснатите пропуски, имаше такава група наблюдатели от институциите на снощните действия, включително наблюдатели от партньорски служби*. Тепърва предстои да бъде изготвен един така обширен анализ, за да се видят има ли пропуски, допуснати ли са слабости, пропуски на нормативната ни база, тъй като ние действаме по план, утвърден на 5 януари от МС за противодействие на терористична заплаха. Нямаме амбицията (може би претенция? - б.р.), че сме безгрешни, но така или иначе бързината на реакцията снощи е оптимистична.

В-щ: Вътрешният министър Румяна Бъчварова успокои българите - това се случи след края на Националния оперативен щаб по сигурността. Тя каза, че риск за страната ни няма, призова и за спокойствие. И можем ли наистина да бъдем спокойни, и доколко можем категорично да заявим, че риск за сигурността няма? (Можем да заявяваме каквото си искаме - "После".)

ГК: Това, което каза г-жа Бъчварова, беше становището, около което се обединиха след анализ на средата за сигурност всички представители в оперативния щаб. А то е: съществува, определено след вчерашния ден има промяна в средата за сигурност на България като част от Европа. Определено съществува реален потенциален риск. Но конкретна заплаха няма идентифицирана. Точно обратното на това, което казахте преди малко - ние апелирахме към изостряне на БДИТЕЛНОСТ И СЕТИВНОСТ ИЗОБЩО НА ГРАЖДАНИТЕ.

В-щ: Чуха се мнения, свързани с обучението снощи, че е било твърде показно, твърде медийно, твърде телевизионно. Как ще отговорите на тези коментари на специалистите?

ГК: По обвиненията в показност и медийност не ги приемам. Тъй като, казахме, учението е планувано повече от два месеца (преди малко бяха БЛИЗО 2 месеца - "После"). То обаче съвпадна с терористичните атаки в Брюксел. В първоначалния сценарий не бе предвидено изобщо да информираме медиите за провеждащото се учение. След, така, атаките обаче вчерашния ден в Брюксел, и в повишения обществен интерес, и изостр... и повишената обществена чувствителност по тая тема, бе взето решение да бъде обявено, че става въпрос за учебно мероприятие на МВР, което...

В-щ: Да, разбрах.

ГК: Считам, че е правилно, защото можеше да предизвика паника.

___________

* Пак се изложихме пред чужденците.
3
1171
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
23 Март 2016 20:46
Тъжно. Много. Ако не беше толкова тъжно, щеше да е смешно... Но не е. Повсеместна простотия и некомпетентност!
24 Март 2016 04:17
Повсеместна простотия и некомпетентност!
е ти какво очакваш, след като най-отгоре имаш ТОВА: http://play.novatv.bg/programi/zdravei-bulgariya/716546?autostart=true
Потрес!!!
24 Март 2016 07:12
БДИТЕЛНОСТ И СЕТИВНОСТ ИЗОБЩО
Абе изобщо...

Това е било ...
— Нищо не мога да направя, другарю! — говореше разпоредителят. — Маневри! Попаднали сте в отровена зона.
— Но аз пътувах с файтон! — горещеше се инженерът. — С файтон! Аз бързам за гарата в интерес на службата. През нощта закъснях за влака. И сега ли да закъснявам, а?
— Другарю, бъдете съзнателен!
— А защо трябва да бъда съзнателен, щом пътувах с файтон! — негодуваше Талмудовски.
Той така напираше на това обстоятелство, като че ли пътуването с файтон нравеше пътника неуязвим и лишаваше хлор-пикрина, бром-ацетона и бромистия бензол от техните пагубни отровни свойства.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД