:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 351
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВР отчита 395% ръст на нелегално влезлите от Турция

Повече от половината от мигрантите са необразовани млади мъже. Бежанци масово стават трафиканти
Снимка: БГНЕС
"На нас не ни се прави защитно съоръжение, но гърците трябва да си изпълнят ангажиментите към нас, а и хората искат да бъдат защитени. Ако отидем в Кресна и ги питаме, те какво ще ни отговорят? Така че, малко да спрем с популизма", заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на модернизираното летище Безмер край Ямбол. В удължаването на пистата и инфраструктурата на летището са вложени над 62 млн. лева. Още за кризата с бежанците - на 7-а стр.
8481 чужденци са влезли нелегално през българо-турската граница миналата година, заобиколили са патрулите по границата и във вътрешността на страната и са успели да стигнат до сръбската граница, където са заловени. Увеличението е с 395% в сравнение с предишната година, отчита МВР в доклада си за 2015 г.

Поради липсата на интеграционни мерки голяма част от малкото имигранти, които остават у нас, могат да станат част от организирани престъпни групи или сами да си създадат такива, пише още в доклада. Тревожен е профилът на влизащите в България - над 50% са мъже на възраст между 18 и 34 години, като над 1/3 от тях са иракчани. 24% са без образование, 31% са с начално, 23% - с основно, и 2% със средно образование, сочи статистиката. Остават 20% да са с висше образование, макар че от МВР не казват нищо за това.

Миграционният натиск към България се е увеличил 2.3 пъти през м.г. спрямо 2014 г. МВР регистрира огромен ръст както на заловените на територията на страната чужденци, така и на тези по границите. Очевидно е, че въпреки живата охрана на границата с Турция оградата и камерите, оттам непрекъснато минават безпроблемно нелегални имигранти. С 315% са се увеличили заловените във вътрешността на страната чужденци през 2015 г. спрямо предишната. Година по-рано у нас са арестувани 2857 души, а през миналата - 11 900. Със 182% се е увеличил броят на заловените "граждани на трети страни".

Бежанците от Сирия отдавна не са най-многобройният контингент, който влиза в България, става ясно от отчета. "Променя се структурата на миграционния поток. Увеличават се значително гражданите на Афганистан и Ирак, които са преди всичко икономически мигранти. Задържаните граждани на Сирия през 2015 г. съставляват 15% от общия брой, на Афганистан - 30%, Ирак - 52%, друга националност - 3%", пишат от МВР.

Добрата новина за полицията е, че не й се налага да се занимава дълго с всички тези хора, защото те търсят най-бързия начин да продължат пътя си към Западна Европа. Това се доказва и от данните за центровете за настаняване на Държавната агенция за бежанците. Според най-прясната статистика домовете са 15% запълнени.

Проблем обаче може да възникне и при малцината, които все пак остават у нас. "Профилът на намиращите се на територията на страната чужденци извежда предизвикателство пред способностите на държавата да ги интегрира. При неефективна интеграционна политика е възможно част от мигрантите, които остават по-дългосрочно в страната, да се интегрират в съществуващи или дори да изградят собствени организирани престъпни мрежи, занимаващи се с разнородна престъпна дейност", пишат от МВР.

Каналджийството процъфтява - само на границата с Турция през м.г. са арестувани 411 души за трафик на мигранти, което е ръст със 132% спрямо задържаните през 2014 г. Сред каналджиите има и много чужденци, които вече са получили бежански статут у нас. От МВР отчитат, че при този вид престъпление има много висока печалба и нисък риск от наказание. Условните присъди както за незаконно преминаване на границата от самите чужденци, така и за каналджиите, са масова практика, особено ако става дума за първо провинение. Обикновено делата приключват за няколко дни, след като обвиняемите признаят вина и сключат споразумение с прокуратурата.

Над 500 полицаи се командироват всеки месец, за да помагат при охраната на границата, става ясно от отчета на МВР. Около 200 от тях са от областните дирекции, а останалите около 350 - от други гранични пунктове.

32
3826
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
32
 Видими 
27 Март 2016 19:34
Тревожен е профилът на влизащите в България - над 50% са мъже на възраст между 18 и 34 години, като над 1/3 от тях са иракчани. 24% са без образование, 31% са с начално, 23% - с основно, и 2% със средно образование, сочи статистиката.

Хора без трудови навици и опит, които нищо не са работили през целия си живот...
27 Март 2016 19:41
Както каза проф. Константинов според закона всеки който влезе през свещенната граница на Република България е престъпник и му се полагат 5 години затвор. Така трябва да третираме всички които влизат и то забележете без документи но със смартфони. Иначе ако за разни афганци, иракчани закона не важи, защо и ние да го спазваме.
27 Март 2016 19:56
Стига дезинформация в медии-бухалки.
Лани управляваше Той.
Той построи непревземаема ограда.
Той каза в Брюксел, че нашата граница е най-непристъпната в Европа.
Той направи учение и заключи, че и гарга не може да прелети.
27 Март 2016 20:26

Хора без трудови навици и опит, които нищо не са работили през целия си живот...


Я па ти...
Накарай ги да взривят някое летище или метростанция, или пък да изтрепят малко невинни хора излезли да изпията по едно кафе, за видим нямат ли трудови навици
27 Март 2016 20:35
8481 чужденци са влезли нелегално през българо-турската граница миналата година

Горе-доле толкова и са излезли.
През българо-сръбската граница...
27 Март 2016 20:47
Докато влизат и после всичките излизат, не е проблем. Проблемът ще е, когато решат да останат...
27 Март 2016 20:47
Остават 20% да са с висше образование, макар че от МВР не казват нищо за това.



27 Март 2016 20:53
Сред каналджиите има и много чужденци, които вече са получили бежански статут у нас.

А щом това се знае от българските служби, начи и те са в бизнеса...
27 Март 2016 20:57
Абе,оставете ги мигрантите и причината за тях - Арабската пролет. Дъвкали сме я темата .
Я вижте каква хубава българка - офицер от ВВС дава ножицата на Баце .
Да ви мяза на баронеса Ашътън или Псаки ?
Хубави жени са българките , ей.
27 Март 2016 21:05
А и как я гледа .
27 Март 2016 21:30
Повече от половината от мигрантите са необразовани млади мъже.

Глей колко тарикатски са излъгали: "повече от половината".
Всъщност мъже са към 95% от мангалите.
27 Март 2016 21:51
Такава е била волята на началниците на бб в USrael, на приятелите му в Анкара ердоган и давидоглу, той изпълнил, на Бг й се ..... мама.., а на него, рифурматурите и диписету им е кеф и са пълни портфейли.
27 Март 2016 21:53
***
27 Март 2016 22:10
Поради липсата на интеграционни мерки голяма част от малкото имигранти, които остават у нас, могат да станат част от организирани престъпни групи или сами да си създадат такива
И как се очаква да ги интегрираме? Както въъ Франция, Белгия, може би Германия ... Някой няма ли да разясни или е важно да се ползва ЕА новоговор?
27 Март 2016 22:16
Поради липсата на интеграционни мерки


Да долавяме нотки на вина, да се самобичуваме? След като се дадоха сума пари за интеграционни мерки за циганите, сега дайте да дадете пари за джихадистите?
Днес по една телевизия разкаваха напоително и умилително как добре си живеят арабите у нас. Може и да са прави (виждаме нови арабски магазини, кафета, хлебарници, месарници и прочее). Правеха интервюта "в арабския квартал на София" - не знаех че има вече такъв. А в това време българите заминават или през терминал 2 или към гробищата. Тези, които са на власт се правят, че нищо не се случва и всичко е "стабилно". Докога ли?
28 Март 2016 00:51
.. Променя се структурата на миграционния поток. Увеличават се значително гражданите на Афганистан и Ирак, които са преди всичко икономически мигранти. Задържаните граждани на Сирия през 2015 г. съставляват 15% от общия брой, на Афганистан - 30%, Ирак - 52% ...
Kaто вече питахме Ворошиловски Стрелок и други хора .. а ЗАЩО се бяга от Ирак и Афганистан и ДЕМОКРАТИЗИРАНЕТО?

Ето какво е писано:
sim4o
27 Мар 2016 18:44 Да припомняме ли, нашите, български надежди - подхранени от Соломон Паси - че като опростим 3,51 млрд. долара дълг на Ирак и там ще избуи ЕВРОАТЛАНТИЗЪМ.. и ще имаме до нас, в нашите редове на приели цивилизационен избор хора - и иракчани ..
28 Март 2016 07:53
Ситуация с беженцами на греческо–македонской границе продолжает накаляться. Несмотря на то, что Евросоюз подписал якобы спасительный для него договор с Турцией, призванный решить раз и навсегда вопрос мигрантов острая проблема не только не решается, но и усугубляется.

Сработала чья-то искусно выполненная провокация:

«Сотни беженцев прибыли к греческо-македонской границе после того, как в сети получила распространение информация, что пропускной пункт близ деревни Идомени открыт. Однако данные оказались ложными. Тогда беженцы попытались преодолеть границу вопреки указаниям полицейских», – пишет сайт RT на русском.

Можно долго гадать, чьих рук дело эта провокация в сети. Может Эрдоган решил так насолить соседу, может вашингтонский обком взялся ускорить оккупацию Евросоюза мигрантами, а может и бегущие террористы «Исламского государства» хотели спровоцировать нелегальный прорыв границы, чтобы не попасться при её проходе в штатном режиме, но факт остаётся фактом – это спланированная акция, в случайности я не верю.

Мигранты находятся в таком состоянии, что готовы на всё, лишь бы прорваться вглубь Евросоюза и от того, что с каждым днём их количество растет, они становятся всё опаснее. Не нужно быть семи пядей во лбу. Чтобы это понять. Так что, можно быть уверенными, такие провокации будут теперь регулярными, до тех пор, пока граница не падёт под натиском беженцев.

Чем быстрее Евросоюз поймёт, что от Турции в миграционном вопросе помощи не будет, тем быстрее начнет спасать Грецию, наводненную беженцами и искать другой, действенный способ решения проблемы. К тому же Европе пора признать, что всё это хорошо спланированная операция, нацеленная на развал ЕС. Я уж не надеюсь на то, что европейские спецслужбы найдут провокатора, который организовал весь этот миграционный кризис, но хотя бы факт его искусственного происхождения и стимулирования признать пора уже.

28 Март 2016 08:49
МВР отчита 395% ръст на нелегално влезлите от Турция


Незабавно да се насочат 10-15 млрд лева за строеж на простички телени заграждения, без обществени поръчки и други глупости, директно договаряне с правилните фирми.
До година - две ще се окаже, че огради нЕма (дъждовете са ги отмили) и упражнението се повтаря.
Мачкай, Баце! За какво са ти магистрали и други глупости, като тука далаверата е в пъти в пъти повече?
28 Март 2016 09:33
Ако на една детска площадка си играят 50 българчета и едно дете на чужденци и дойде още дете не българче, статистически ще има двойно увеличение на децата от чужд произход. Заглавията в пресата може да звучат така: "Двойно повече деца с чужд произход по детските площадки в България" или "Броят на децата с чужд произход нарасна с 100 процента." Та така.
28 Март 2016 10:17
Аз пък питам - Има ли ИЗОБЩО влезли легално мигранти в България? - С паспорт на гишето в Капитан Андреево?
28 Март 2016 10:47
Подобно масово движение на хора не е имало от ВСВ насам. Само че войната в Сирия и "демократичните" процеси в Ирак и Афганистан са несъизмеримо по-малки катаклизми. От което се налага заключението, че Някой тайно е отменил валидността на държавните граници в Близкия изток и Европа. Статистическите творби на МВР не помагат за намиране на отговор на въпроса #Кой е #Той... Дори адептите на глобализацията са "изненадани" от масовата миграция, но нямат нищо против да "инкасират" част от генерираните печалби от трафик и "помощи". Справка - Светиня Му et all. Само че в един момент парите на и за мигрантите ще свършат - и тогава? Що ще чиним тогава? Ще развиваме "индустрия" за шалвари, фесове и ибрици ли?
28 Март 2016 11:14
...по време на откриването на модернизираното летище Безмер край Ямбол. В удължаването на пистата и инфраструктурата на летището са вложени над 62 млн. лева.

Знае ли някой защо са похарчени тези 62 милиона – може би там ще кацат граждански самолети, щото военни нямаме...
Вероятно гражданските самолети ще отнасят бежанците право в Германия...
28 Март 2016 11:28


Пожарникарят НИ построи Вала. Той е нощният страж! Пази ни от White Walkers. (които не са толкова Whitе, но това няма значение)

28 Март 2016 11:43
8481 чужденци са влезли нелегално през българо-турската граница миналата година, заобиколили са патрулите по границата и във вътрешността на страната и са успели да стигнат до сръбската граница, където са заловени.


Сега сърбите ли са на далавера?
28 Март 2016 12:03
https://www.ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0-%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8-22-03-2016-%D0%B3-c16596.html


Без коментар.
28 Март 2016 12:46
Знае ли някой защо са похарчени тези 62 милиона – може би там ще кацат граждански самолети, щото военни нямаме...

Редник, има някой дето нямат, ама има други-дето имат

Пистата е удължена от 2500 на 3000 метра, изградени са най-съвременни светлинни системи и сигнализация, две местостоянки (едната е за три стратегически военно-транспортни самолета тип С-5 Galaxy, а другата е за 12 тактически ВТС от типа на С-130 Hercules) с обща площ 133 150 кв.м. бетон, карго терминал с площ 11800 кв.м. (на него може да се разтоварват военно-транспортните самолети по всяко време на денонощието и при работещи двигатели), нова рульожка и др. - See more at: http://www.pan.bg/view_article-53-335017-Bezmerci-otnovo-sa-na-svoeto-letishte-veche-modernizirano.html#sthash.1aw3YnIs.dpuf
Ха познай кой има стратегически военно-транспортни самолета тип С-5 Galaxy, а другата е за 12 тактически ВТС от типа на С-130 Hercules)
28 Март 2016 15:17
Благодарение на успешното управление на коалиция ГЕРБ-РБ-ПФ-АБВ с решаващата помощ на ДПС оградата по цялата граница бе отдавна изградена и затова ръстът на нелегално влезлите "бежанци" е само 395%.


Очаквам възторжени фанфари по коалиционната патриотична телевизия СКАТ, чието мото е Хайтовия лозунг "Изтървем ли България, изтървали сме всичко!"

28 Март 2016 15:25
Както каза проф. Константинов според закона всеки който влезе през свещенната граница на Република България е престъпник и му се полагат 5 години затвор.
................................................


Три години преди проф. МишоК горното го казваха и повтаряха, и потретваха депутатите от Атака, и конкретни проекто-решения за затваряне на зелената граница, изграждане на ограда и недопускане на "бежанци" и експулсиране на вече влезлите внасяха в пленарна зала.
Ама пък кои са те да се сравняват с въпросния професор - герберски авторитет, патриот и изчислител на правилни изборни резултати.
28 Март 2016 15:27
, две местостоянки (едната е за три стратегически военно-транспортни самолета тип , две местостоянки (едната е за три стратегически военно-транспортни самолета тип С-5 Galaxy, а другата е за 12 тактически ВТС от типа на С-130 Hercules

Да разбирам ли, че вместо изтребители ще купуваме С-5 Galaxy и С-130 Hercules?...
Може би пък сме договорили изтребители и подарък няколко С-5 и С-130 като за приятели и Brothers In Arms...
28 Март 2016 16:55
ааа..Редник...това е овенна тайна
28 Март 2016 16:55
ааа..Редник...това е овенна тайна
28 Март 2016 18:50
Доста парички ще смъкнем от наеми от собствениците на Херкулесите,хе,хе....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД