:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 352
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Конски плувен маратон

Колко може да преплува един кон?

Нямам кон, за да направя експеримента - пък и защитниците на конските права ще ме погнат за нехуманно отношение към добичето. Така че ще се наложи да пресмятам само теоретично.

Какво ни е известно? Известно ни е, че конницата на Аспарух (или както и да се казва сега според новите историци) е преплувала Дунава - значи - конят може да прецапа река, дори пълноводна.

Също така е известно, че братът на въпросния Аспарух е стигнал чак до Южна Италия - значи напълно е възможно да са преплували Адриатическото море.

Това го смятаме за доказано.

А океан? Теоретично - невъзможно, но практически - много вероятно! Както е модно да се казва сега - може да се направи обосновано предположение, че някой от братята е повел конницата си през Атлантика и като едното нищо е открил Америка! Нямаме друго обяснение за изключителните и невероятни съвпадения между бита и душевността на братските латиноамерикански народи и нашето битие!

Това, което знаем за тях, го знаем, разбира се, от латиносериалите - там бедна и красива девойка обикновено се влюбва нещастно в също така красив младеж, който обаче е богат и мама не дава, междувременно се появява още по-красиво детенце, за което чак до сто тридесет и осма серия никой не е сигурен чие е, защото също красив, но злодей с коцкарски мустачки е покрил акта за раждане, та той да наследи огромното имущество, което бедната девойка не подозира, че притежава, защото тя пък е изгубено дете на ужасно богати и невероятно нещастни заради загубата й родители, но тя ги намира, без да иска, забогатява, облича детето в дантелки и отива да се фръцне пред любимия с него, обаче любимият вече се е оженил за друга, та се налага да чака оная, другата, да я хвърли кон, а проклетото животно не я хвърля десет серии подред, и така нататък - няма да ви разказвам края, защото не го знам.

Ние си нямаме толкова хубави и съдържателни сериали - в нашите само някакви мутри безподобни се трепят по все по-ужасни начини, което обяснява защо населението в електорална възраст у нас намалява непрекъснато, но пък си живеем по същия начин - само че ние, като по-стара нация, не си падаме вече по любовните истории, а ставаме и лягаме с политическите новини.

Но пък нашият сериал е по-забавен!

Голяма и богата партия се влюбва в малка и бедна, но животът е жестоко нещо и ги разделя, като от коалицията все пак се пръква красиво дете с голям глас, рехава брадица и дълбоко гърло. Всички се правят на ударени и се питат чие е детето, а детето твърди, че всъщност то е измътило родителите си, с което внася смут сред политическите биолози и публиката, която започва да си задава въпроса кое е първично - яйцето или кокошката. Актът за раждане, естествено, е класифицирана информация, документите за финансиране - също, очевидно е, че отрочето на бедната партийка е наследник на голямо имущество, но откъде иде гювечът - остава неизвестно, междувременно голямата партия, объркала живота си с поредица несполучливи и нещастни коалиционни съешавания, решава, че няма законова пречка да влезе в коалиционен брак с това, което не е нейно отроче, обаче пък то междувременно е сключило не особено сполучлив брак с друго партийно формирование от неопределен пол и сега трябва да се чака онова, другото, да падне от коня, та да се свърши комедията и почне втори сезон на сериала.

Той всъщност май че почна.

Как ще свърши - не ме питайте, и аз не съм го догледал до края.

Но съм абсолютно сигурен, че един кон може да преплува океана!
1025
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД