:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Евгени Танчев бе одобрен за генерален адвокат в Люксембург



от специалния комитет, съставен от бивши членове на Съда на Европейския съюз и юристи с призната компетентност, съобщиха от Министерството на правосъдието. В началото на септември ще се проведе междуправителствена конференция, която ще приеме окончателно решение за назначаване на проф. Танчев за генерален адвокат. След това ще се проведе тържествено събрание на Съда на ЕС, на което той ще положи клетва и ще встъпи в длъжност. Кандидатурата нa проф. Танчев беше издигната от българското правителство на 30 март по предложение на министрите на правосъдието и външните работи Екатерина Захариева и Даниел Митов. Преди това се провалиха две процедури по избор на генерален адвокат.



Съдът пусна срещу 3000 лв. гаранция "ловеца на мигранти",



предаде "Дарик". Така Бургаският окръжен съд отмени домашния арест на Петър Низамов-Перата, влязъл в световния информационен обмен с клипа за лов на мигранти чрез употреба на "свински опашки" в Странджа, съобщава "Дарик". Той бе задържан през април тази година, след като сам разпространи в интернет запис на "граждански арест" на афганистанци. Според обвинението Низамов противозаконно е отнел свободата на чужденците, макар те да са влезли незаконно у нас. Привърженици на Низамов пък определят действията му като "геройски" и "патриотични". Вчера той обяви, че парите за гаранцията си щял да събере от дарения.
960
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД