:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 333
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Черно море кипи от военни учения

Преди дни премиерът Бойко Борисов призова за демилитаризиране на Черно море, а на практика почти няма ден, в който в него да няма военноморско учение - в български, румънски, украински, а и в руски води. Всичко това се случва в разгара на туристическия сезон.

Министерството на отбраната току-що приключи "Бриз 2016". В него участваха 25 кораба и над 1700 военнослужещи от военноморските сили на България, Гърция, Румъния, Турция и САЩ, в това число и три кораба от Втора постоянна група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса. Според официалните информации цел на учението са били изпълнение на операция по спасяване на голям брой бедстващи хора на море, ликвидиране на последици от терористичен акт на борда на кораб, отразяване на асиметрични атаки на море и атаки на въздушен противник, атака на подводница с използване на противоподводни бомби, спасяване на човек от водата от вертолет.

Само преди дни корветата "Бодри" участва в противоподводното учение на Румъния "Морски щит" в базата Констанца и в западната част на Черно море. Тренира се: борба с подводница, с въздушен противник, проверка на кораб, тактическо маневриране. Участваха и две фрегати от състава на Първа постоянна група кораби на НАТО, както и Втора постоянна група противоминни кораби на НАТО с четири кораба - турският спомагателен кораб C. G. HASAN PASA, турският минен ловец EDINCIK, испанският минен ловец TURIA и румънският миночистач ALEXANDRU AXENTE, подводницата ANAFARTALAR от ВМС на Турция, самолет от патрулната авиация P3-C Orion и двама щабни офицери от ВМС на САЩ. В щаба участва и офицер от българските ВМС. Други двама български офицери пък участват в друго учение, отново в Черно море - "Морски бриз" в акваторията на Украйна, което продължава до края на месеца.



КОНТРА

МО на Русия изпраща "наземна и морска експедиция в различни райони на Кримския полуостров за издирването на потънали руски кораби в периода на двете световни войни", която странно съвпада с времето на натовските учения в Черно море. Според руския в. "Известия" трябвало да бъде установено точното местоположение на важни за историята съоръжения, потопени през Първата световна и Великата отечествена война. В експедицията, която ще се проведе в периода 21-29 юли, щели да участват повече от стотина военнослужещи. Те ще работят в района на Кача, Феодосия, Евпатория и в Керченския проток. Военният министър Николай Ненчев съобщи, че Русия има "около 245 бойни спомагателни кораба, 6 подводници със седма в готовност".
7
1705
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
24 Юли 2016 19:14
Делфините!
24 Юли 2016 20:43
пече ни се яйце на д-то
24 Юли 2016 20:47
Делфините... "Сбогом и благодаря за рибата"..

Тия идиоти избиха делфините.
25 Юли 2016 10:51
Тия идиоти избиха делфините.

Понеже учението е морско.
Кат проведат сухопътни учения, ще дойде ред и на сухоземните братя по разум на делфините.
Сичко по реда си. Планирано.
25 Юли 2016 10:53
Гадно е, щото това са предимно бебетата. Организмът им не може да привикне със звуците, тъй като те ги използват и за ориентация... Страшна работа.
25 Юли 2016 15:21
"Бриз 2016". ....По-добре да го кръстят "Делфин 2016"...,ама рибарите,особено тези бреговите...те да му мислят-нямат "евроатлантическо" мислене и юе си го отнесат.
27 Юли 2016 16:07
Всички се правят, че е мистична причината за умрелите делфини
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД