:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Днес започват преговорите за оборудването за "Белене"



България ще обсъди всички варианти за оборудването за АЕЦ "Белене" с руската страна. Днес министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще се срещне с ръководството на руската държавна корпорация "Росатом". Преди около месец Арбитражния съд в Париж постанови България да плати над 550 млн. евро на руския производител на реакторите, които България е поръчала, но не е платила. Лихва от 167 хил. евро се начислява за всеки ден забава.

Към момента се спрягат три варианта - Русия да купи оборудването, то да бъде продадено на Иран или друга държава или проектът да се приватизира. Поради гаранционни ангажименти и технически изисквания обаче страната ни не може да се спре на нито едно от трите решения без съгласието на Русия.

"Ще търсим решение, което не само удовлетворява всички, защото не сме сами в тази игра, а най-вече ще търсим решение, което да ни позволи до голяма степен да си върнем парите, които са изразходвани до момента, и да имаме ясен икономически сценарий да платим изработеното", коментира по-рано вчера вицепремиерът Томислав Дончев пред БНР. Преди седмица той съобщи, че към проекта има проявен инвеститорски интерес, но не даде повече подробности. Освен това и до момента няма пълна яснота какво точно оборудване е придобила България.









898
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД