:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Премиерът се разгневи на президентската номинация на ген. Радев

БСП отива с шест имена на преговори с АБВ и "Движение 21", а РБ ще отсее кандидата си след допитване и препитване
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Корнелия Нинова за пореден път декларира, че няма да влиза в битката за президентския пост, защото се стяга за следващ премиер.
Оставката на началника на ВВС ген. Румен Радев и обявяването му за една от възможните кандидатури на БСП за президентските избори предизвика гнева на премиера Бойко Борисов малко преди официалната му номинация. Министър-председателят обвини столетницата, че се крие зад генерали, защото не може да намери подходящ партиец. "Министър (Николай) Ненчев ме предупреди, че Радев е по-скоро политическа фигура, но аз не го послушах. Съжалявам, че 125-годишна партия стигна дотам да нямат един партиец, един член на партията, за който да кажат: "Това е нашият кандидат за президент". А какво ще стане, ако ГЕРБ издигне началника на отбраната ген. Константин Попов? Ще разделяме армията ли?", изля гнева си премиерът на авиобаза "Граф Игнатиево", където наблюдава демонстрация на специалните части.

Ген. Радев подаде оставка ден по-рано с официалния мотив, че е против плановете на МО да сключи договор с Полша за съвместна охрана на въздушното ни пространство. Първият път, когато генералът поиска да напусне армията, бе миналия октомври, но Борисов успя да го убеди да оттегли молбата си. Вчера премиерът не пропусна обидено да коментира: "Обикновено който ме излъже веднъж, няма възможност да ме излъже втори".

Ген. Радев заедно с Илияна Йотова, Мая Манолова, Михаил Миков, Румен Гечев и Янаки Стоилов са възможностите на БСП да участва в президентския вот. Лидерът на соцпартията Корнелия Нинова обяви официално имената им вчера с уточнението, че е говорила с всеки поотделно и е получила съгласието му да бъде номиниран. С тези имена продължават консултациите на БСП с АБВ и "Движение 21" за обща лява кандидатура. За началника на ВВС се твърди, че е близък до председателя на АБВ Георги Първанов и е много вероятно да получи подкрепа за издигането му. Това е била причината Нинова да гарантира от Бузлуджа, че ще се стигне до единна лява номинация. Вчера тя обясни, че Радев не е бил утвърден предварително. "Не ми е известно да има близост между Първанов и ген. Радев, защото номинацията му съм я внесла лично аз", наблегна тя. И за пореден път декларира, че няма да влиза в битката наесен. "Дайте ми възможност да стана министър-председател, затова не се кандидатирам за президент. Ще победя на парламентарни избори", зарече се Нинова.

----------ПРЕЗАСТРАХОВКА

Партиите в Реформаторския блок ще определят кандидата си по сложна схема като презастраховка, че няма да има обидени и гласове "против", се разбра след заседание на Изпълнителния съвет. За начало ще има допитване до структурите кой от досега номинираните седем имена те предпочитат. После кандидатите ще трябва да защитят платформите си. Накрая ще бъде насрочен председателски съвет, на който ще се избере най-подходящият. Всичко това трябва да се случи в рамките на 15-20 дни. В списъка на реформаторите също има генерали - Съби Събев и Димо Гяуров. Останалите са проф. Огнян Герджиков, лидерът на НПСД Корман Исмаилов, депутатът Гроздан Караджов, бившият енергиен министър Трайчо Трайков и скулпторът проф. Велислав Минеков, който вече отказа да бъде номиниран.
26
1550
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
26
 Видими 
02 Август 2016 19:51
.
Още като си отвори устата личеше, че е много повече
шубелия от друг път.
При Тиквата това най-силно проличава когато почва да
се гърчи при опитите да състави поредните лъжи.
.
02 Август 2016 22:00
С тези имена продължават консултациите на БСП с АБВ и "Движение 21" за обща лява кандидатура.

Три десни партии с обща лява кандидатура?
02 Август 2016 22:17
Най-сетне точно заглавие
02 Август 2016 22:26
Бойко не обича да губи. С оглед на обещанието му да подаде оставка, ако ГЕРБ загуби президентските избори, ще стискам палци за почти всички останали.
Да не забравят левскарите този път да не подкрепят Бойко, че нали той вкарал ЦСКА в "А" група.
03 Август 2016 04:13
Съжалявам, че 125-годишна партия стигна дотам да нямат един партиец, един член на партията, за който да кажат: "Това е нашият кандидат за президент".

Тиквоний, нещото, което назначи за президентин, беше ли член на ГЕРБ
03 Август 2016 06:58
***
03 Август 2016 07:09
Явно герберския кандидат е много зле.
03 Август 2016 07:10
Явно герберския кандидат е много зле.

А после, като го изберем за президент, ще стане още по-зле
03 Август 2016 07:51
Основната новина не е ли, че генерал Радев си подава оставката, защото не е съгласен българското небе да се продава на полски евреи?
03 Август 2016 08:11
Да не забравят левскарите този път да не подкрепят Бойко, че нали той вкарал ЦСКА в "А" група.


Аз лично, не знам дали той вкара преименувания Литекс в А група. Обаче, сам Гриша Ганчев му благодари, поне 3 пъти за това, че същият този Литекс "под име ново" е вече в А група.
Малко благодарност и припозналите да покажат към Баце!
03 Август 2016 09:13
А после, като го изберем за президент, ще стане още по-зле


Не знам дали ще намерят нещо, което да е по-зле от Нищото, ама герберите са кадърни, ще се справят.
03 Август 2016 09:52
Нали самият ББ се канеше да не предлага партийна кандидатура, защото после президентът бил надпартиен и партията губела усилия в кампанията и кадър? Когато и други го правят, защо се дразни?
03 Август 2016 09:54
Специално за bonzaj: не знам кво си мислят поляците, но в Полша НЯМА евреи, ако случайно има, сигурно са по- малко отколкото в България, Сърбия или Унгария- по няколкостотин, обаче Полшва е доста по- голяма.
03 Август 2016 10:38
Автор: Румен Петков
http://avtorski.pogled.info/article/75899/Generalskite-manevri-na-BSP-naposledak-nosyat-maznite-otpechatatsi-na-Georgi-Parvanov
Генералските маневри на БСП напоследък носят мазните отпечатъци на Георги Първанов
/Поглед.инфо/ Генералските маневри на БСП напоследък носят мазните отпечатъци на Георги Първанов. Този факт нито може да се скрие, нито да се заобиколи, нито да бъде оборен, а още по-малко отречен.
Паразитът АБВ отново се опитва да се завърне в тялото на БСП, но, поради своите основни политически особености, един микроб никога не може да донесе победа, а единствено тежка болест, която понякога е в състояние да прикове дори и столетните партии трайно към легло...

03 Август 2016 10:46
engels!
03 Авг 2016 04:13


Що му се хващаш на кукичката? Изобщо не съжалява за това. Просто го е яд. Надяваше се на лесна победа срещу някой като Първанов или Калфин.
03 Август 2016 10:47
Министър-председателят обвини столетницата, че се крие зад генерали, защото не може да намери подходящ партиец.

Да, де, но ако БСП беше предложила наистина свой член (Миков, Йотова), Баце сигурно щеше да каже: "Бе, тея нямат ли някой свестен, к'во ми предлагат тея слаби ракии; я, генерал Радев е сериозен мъж, що не го сложат за кандидат?" и пак щяхме да стигнем дотук.
03 Август 2016 10:47
Аз си представям кандидат-двойката на бесепе: Румен Гечев - Янаки Стоилов - е тва ще бъде голям удар.
Само да чуе бойко и ще трепери от страх, ще се гърчи, ще ... каквото там го наричат бесепе-любците.

Забелязал съм че колкото повече бойко се страхува от невероятните кандидати на бесепе или изобщо от избори - ги бие с между 2:1 до 3,2:1 ....
Така че колкото повече страхотните кандидати на бесепе го плашат, толкова повече бой ще ядат
03 Август 2016 10:58
Аз си представям кандидат-двойката на бесепе

Цомби, да не сте братчеди с Баце?!
И той се си представя едни работи и после реве, че не били баш такива
03 Август 2016 11:09
Така че колкото повече страхотните кандидати на бесепе го плашат, толкова повече бой ще ядат


Продължавайте да гласувате за мутри. Има невероятно положителен ефект върху държавата и популацията.
03 Август 2016 11:38
Специално за tatyana1 (Специално за bonzaj: не знам кво си мислят поляците, но в Полша НЯМА евреи, ако случайно има, сигурно са по- малко отколкото в България, Сърбия или Унгария- по няколкостотин, обаче Полшва е доста по- голяма.)

Bonzaj вероятно няма предвид шишарките, а тези, които им дърпат тирантите...

Обаче ще стане много интересно ако до октомври ЕС и Ердоган не се разберат и той започне да пуска по-големи порции бежанци (и понеже и там има някакви избори и ще се опитват да го нервират, нищо чудно да пусне една пилотна група към ... България и Гърция). Та тогава кои партньори ще ни пазят вместо нас? И при ескалация на напрежението какви ще бъдат изборите в БГ? Това е леко по-важно от шубето някой да не го бие "на карти" за първи път от много време (някой, който вероятно се ползва с някакви индиректни контакти в тези, стоящи по-скоро зад републиканците в САЩ и все пак контролиращи и демократите...)

03 Август 2016 12:44
Смея се от сърце на опитите на бесепе-любците да си вдъхнат малко кураж - имената на техните номинации предвещават че те вече си знаят че нямат никакъв шанс.
Сега всички са подхванали мантрата че бойко се страхува от непартиен кандидат - демек някой, който не е от средите на бесепе, някой без никаква политическа биография, защото такъв човек няма да може да понесе негативи в кампанията и ще го играе на национално, отколкото на партийно ниво ...
значи, генералът е летец, но далеч не всеки летец става за президент или вице .. И тоя урок трябваше вече да са го научили.
А след като загубят - никой няма да хвърли оставка, или да поеме отговорност, тъй като кандидатът им ще е загубил сам срещу партийния, контролирания, и какъвто се сетят там вот , и ще си осигурят политически дъвки поне до парламентарните избори.
Семпла и правилна стратегия, бих казал аз, но финтовете с преговорите и другите имена дето ги хвърлят за медийна дъвка идват малко повече.

Бесепе могат и да загубятс чест тези избори, но махленския тон на номинациите напълно подхожда на новата им дружинна ръководителка.
03 Август 2016 12:47
Смея се от сърце
Туй е най-важното, цомбайне
Светът е оцелял, защото се е смял
03 Август 2016 12:54
генерал - книжен тигър се опитва да направи вятър в ляво. Авиацията ни е зян от години. Наличието на чужди самолети, които охраняват въздушното ни пространство също не е от вчера. Ама иначе до сега не му пречеше да взема генералската заплата ...
Театрален ход преди изборите. Червените бабички купуват билети и се настаняват най-отпред. Дай им на тях дълг и чест, както и на Бузлуджа - кебапче ...
Много, много тъжно.
03 Август 2016 12:57
генерал - книжен тигър се опитва да направи вятър в ляво.

Ох, имам обосновано предположение, че според теб Бойко е истински раиран тигър.
03 Август 2016 12:59
генерал - книжен тигър се опитва да направи вятър в ляво


Това можем разбра само при изпитание с огън. Пожарникарят няма що да се притеснява - той там е професионалистът.
04 Август 2016 05:10
Какво значение има кои ще се кандитатира за президент?Какво се уплашил толкова.Може и артис като г-н Регин или Чарли Чаплин да весели народа.Народа ги избира а не той.Май той си прави сметка да се кандитатира и не иска като генерал от полицията да го засенчи друг генерал от армията.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД