:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 437,098,338
Активни 126
Страници 3,065
За един ден 1,302,066

Има ли хибридна война, или няма

Никой не е доволен от това, което има, и е готов да го демонизира, докато идеализира неговата противоположност, с която не разполага. Глупаво, но факт
Иван Стамболов-Сула


Хибридна война има и винаги е имало. Описал я е още Дядо Вазов:

- Събке, кажи ми сега кой цар освободи българите от гръцко робство?

- От турско робство освободи българите... - захвана момичето погрешно.

Мичо чорбаджи извика:

- Събке, стой! Ти кажи, татовата, от гръцко робство царят, дето ги освободи, а то от турското има кой цар да ги избави.

....

- От гръцко робство избави българите цар Асен, а от турско робство ще ги избави цар Александър, от Русия!Усетил хибридността на ситуацията, Кириак Стефчов, този най-отрицателен от всички отрицателни образи в българската литература, казва: "Господа, тук се пръскат революционни идеи против държавата на Негово величество султана. Аз не мога да остана тука и излазям".

Днес положението не е много по-различно. Пропагандните мотиви са проникнали във всички области на обществената комуникация. Дори за нас, простите граждани, е очевидно, че хибридна война има. Не така обаче разсъждават всички депутати в парламента. В четвъртък, първия ден от новия парламентарен сезон, на трибуната се изправи депутат от БСП (някой си Атанас Зафиров) и по повод приетия годишен доклад за националната сигурност каза: "Главен акцент се поставя върху хибридната война. С тази хибридна война имам чувството, че някои чиновници в Министерския съвет биха могли да защитят вече и дисертации. Само че за съжаление хибридната война е като извънземните, всички знаят, че ги има, ама никой не ги е виждал". Дали това са онези извънземни, за които наскоро по левите сензационни сайтове се заговори, че са предоставили на Путин ново решително оръжие, депутатът не уточни.

Но въпреки че според БСП хибридна война няма, при откриването на учебната година във военното училище президентът изрази тревога, че все повече политици работят за отклоняване на България от нейния евроатлантически път. А по дефиниция хибридната война не е само безочлива пропаганда по медиите, а ищедро финансиране на стари и новите политически партиис цел те да обслужват интереса на държавата поръчител и да пречат на протичането на нормален политически процес. Хибридните войници са не само журналисти или аватари в социалните мрежи, те са и политици на отговорни постове, служители в администрацията, в правосъдната система и в силовите структури. Това каза Плевнелиев и хоп! - в същия ден един такъв хибриден войник се изправи да каже, че хибридна война няма. Тъй както сатаната от всичко най-много иска хората да не вярват, че съществува, така и сред главните послания на хибридната война е, че хибридна война няма.

Президентът и в други свои изказвания и интервюта е казвал, че евроатлантическото бъдеще на България е атакувано чрез организирани действия - факт, който се отчита както в Европейския съюз и НАТО, така и в нашия доклад за националната сигурност. Казвал е също, че тези настроения са много опасни, тъй като пред страната истинска алтернатива на евроатлантизма няма, че всяко отстъпление от него е връщане към хаос, а оттам и към тоталитаризъм. Заради тези изказвания срещу президента се надига ропот, който стига дотам да казва, че той нямал право на лично мнение по въпросите за глобалната ориентация на страната. Че като няма право на лично мнение, защо го избират мажоритарно? Мажоритарно се избират личности, а не пресаташета на парламента и кабинета.

Как на този фон изглежда министър-председателят? Напоследък започнаха да циркулират всякакви намеци, подхвърляния и изтървавания; започнаха да циркулират и дежурните социологически проучвания, които сочат, че 74% от анкетираните "имат положително отношение към политиката на Русия". Ама коя политика - вътрешната ли, външната ли, близкоизточната ли, кавказката ли, балканската ли, глобалната ли, икономическата ли... Това изследването не намира за нужно да уточни нито във формулировката на въпросите, нито в анализа на отговорите. Изводът - България е проруска страна, българите са русофилска нация. Факт, с който управлението ще трябва да се съобрази, независимо дали му харесва, или не. Ех, това благородно управление... Аз винаги се изкушавам, когато някой каже "одобрявам политиката на този или онзи", да го попитам: "А каква е тази политика?Какъв интерес защитава и доколко той съвпада с твоя?"Интересното е, че агенцията, внушаваща, че българите са осъзнати поддръжници на политиката на Кремъл, е не някоя друга, а "Маркет Линкс" - агенцията на вицепремиера на г-н Борисов - г-жа Румяна Бъчварова.

Заедно с това обичайните леви мъдреци запригласяха: сега моментът не е подходящ да се държим рязко с Русия! Кое не му е подходящото? Че отношенията между Русия, САЩ и Европа не се знае накъде ще тръгнат? Че трябва да се ослушваме като шушумиги, докато разберем откъде духа вятърът? Но нима има подходящи и неподходящи моменти да се говори истината! Според мъдреците изглежда има.

Какво е всичко това? Правителствен завой на изток? Хибридна война? Има ли, или няма хибридна война, когато се правят и публикуват подобни социологически изследвания и когато професионалните анализатори са толкова загрижени за подходящността на момента? Който не я е виждал (като извънземните), да дойде и да я види. Нима идва време да имаме евроатлантически президент и евразийски премиер? Вярно, има ситуации, в които един министър-председател не може да се държи по съвест - налага ти се да водиш някои политики щеш или не щеш. Но излез, обясни това честно и достойно, кажи: "действията ми може да са недостойни, но по-достойни няма възможни", а не се крий зад смехотворни социологически проучвания от агенцията на вицепремиера си.

Винаги съм се потискал от агиткаджийското мислене, от деленото на хората на наши и ваши, на каубои и индианци, на стражари и апаши и т.н. Затова не харесвам и хибридната война - нейните методи и особено нейните резултати.Тази война е агиткаджийскаТя разделя хората на светци и на чудовища, на непоколебимо прави и на непоправимо грешни. И в категориите на това разделение попадат цели държави, нации и континенти. Хибридната война култивира страх и омраза и само заради това трябва да бъде осъдена.

Пропагандните битки се водят за интереси, не от любов или омраза. Любовта и омразата остават за публиката. За съжаление в битките за интереси много български политици и журналисти се показват като прекалено продажни, за да защитават нещо друго освен собствената си кариера и благополучие. Техният хоризонт свършва най-често в пари. Малко пари. Затова всички ги презират.

На една пропаганда може да се отговори по два начина: чрез друга пропаганда (равна по големина и обратна по посока) или чрез здрав разум. Ако видиш, че някой е толкова наивен да вярва на всяка глупост, изречена от авторитетен в неговите очи източник, обикновено намираш или изфабрикуваш друг авторитет, за да можеш да облъчваш наивника с контрапропаганда. На лозунгите, които крещи пропагандата, контрапропагандата крещи контралозунги. И ако едните показват дефилиращи педерасти в центъра на Брюксел, другите споделят снимки на припаднали в алкохолно отравяне мужици по калните улици на сибирски села с ръждясали москвичи за фон. И двата подхода са безобразно грозни.

Все ми се ще да вярвам, че на пропагандата освен с друга пропаганда може да се отговори и със здрав разум. Сигурен съм, че някой ще скочи и ще каже: "материалът" се лекува с правилна пропаганда, а не със здрав разум. Не е така. Здравият разум не е непостижима интелигентност или голяма обща култура.Здравият разум е инстинкт към правдоподобиетои целесъобразността. Целесъобразността е насочена към две цели: истината и свободата. Няма по-важно от това. Истината е потребна на човека, за да избира, а свободата - за да решава. Когато усетите, че сте обект на идеологически и пропаганден натиск било чрез институциите, било чрез медиите, винаги се питайте истина ли е, възможно ли е да е истина. А когато ви карат да оцените нечия политика, винаги си правете сметка как се отразява тази политика на вашата свобода. Не на свободата да повърнеш на градския площад и полицаят да се направи, че не те вижда, а на свободата да взимаш решения по съвест. Тази свобода, макар и присъща на всеки, все още е рядък дар и си заслужава човек да се бори за нея.

Така че, г-н народний представителю от БСП, хибридната война не е като извънземните, нито се води само в главите на чиновниците от Министерския съвет. Тя е реално явление, изследвано, проучено, регистрирано и дефинирано. И вие сте част от нея. Тази война, която днес се води в България, се води от руското правителство и цели да разколебае увереността на българите, че са постигнали последната си национална цел - принадлежност към света на либералните демокрации, капитализма, Европейския съюз и НАТО. Да си кажем: абе, май не бяхме прави да мечтаем за свобода и демокрация и се прекарахме, като ги постигнахме... Никой не е доволен от това, което има, и е готов да го демонизира, докато идеализира неговата противоположност, с която не разполага. Глупаво, но факт. И на този факт разчита хибридната война в България. Разбирам, г-н представителю, че се надявате да направите политическа кариера, яхнали вълната на глупостта, а партията ви да дойде на власт и да получи ключа от държавната хазна. Но каква полза да придобиете и целия свят, ако повредите душата си? Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.
 ---------
99
8484
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
99
 Видими 
02 Септември 2016 19:08
.......Заедно с това обичайните леви мъдреци запригласяха: сега моментът не е подходящ да се държим рязко с Русия! Кое не му е подходящото?...
.
MЪдраци бих поправил :-))
02 Септември 2016 19:21
Прочее, Пентагон трябва да бъде разрушен преди всичко.
02 Септември 2016 19:33
В съботния си брой вестникът замени Димитър Денков с Иван Стамболов-Сула. Сравнението между двамата е във вреда на втория.
02 Септември 2016 19:37
"Всичкото Мара втасала и седнала да си пощи хибридите"
Ама щом има кой да и плаща, що да не се пощи?
02 Септември 2016 19:49
.
Що да не се пощи, що да не се пощи....
Ами за да не си оскуби срамните косми.
Те за това.
.
02 Септември 2016 20:05
Самата теза за хибридна война е силен хибриден удар, спрямо евроатлантическите ценности и образа на носителите им. Ако евроатлантическите ценности са синоним на либерализъм (свобода, включително на мисълта, словото и убежденията), правото на свободно получаване и разпространяване на информация и съставяне на собствени мнения, за политическото равенство между хората и идеите и правото им на сблъсък в демократичната борба на убеждаване, то самото понятие за "хибридна война" е всичко, което е тяхната противоположност.

"Хибридната война" комунистите я наричаха "вражеска агитация и пропаганда", а изразяващите мнение различно от угодното им, наричаха "диверсанти на идеологическия фронт", а чуждите радиостанции, като финансиранете от Конгреса на САЩ "Свобода", "Свободна Европа", "Гласът на Америка" наричаха "вражески радиостанции" и заглушаваха. За да не бъркат мислите на българите за "единствено вярната" геополитическа ориентация и дружба "от векове за векове". Също както сега някои се опитват за заглушат "Русия днес" и "Гласът на Русия".

Когато се забравят такива основни "евроатлантически" ценности, като свободата на мисълта, словото, убежденията, правото за получаване и разпространяване на информация, плурализма на идеите и правото им да се състезават свободно за умовете на хората, то се оказва, че в "Студената война" е победил СССР, защото може и да е изчезнал той, но заедно с него са изчезнали и всички ценности, които му опонираха. Вместо това са се възцарили тоталитарните.
02 Септември 2016 20:20
Тъй както сатаната от всичко най-много иска хората да не вярват, че съществува, така и сред главните послания на хибридната война е, че хибридна война няма
Оттук май излиза, че колкото съществува персонажът "сатана", толкова съществува и явлението "хибридна война".
02 Септември 2016 20:26
винаги се питайте истина ли е, възможно ли е да е истина.
Ами да попитаме: Иван Стамбулов-Сула лъже ли или само заблуждава?
Усетил хибридността на ситуацията, Кириак Стефчов, този най-отрицателен от всички отрицателни образи в българската литература
Ако Кириак Стефчов е излязъл (от конфликта на интереси), то сега нашите "ентелектуалци" се набутват за "хибридни бойци" с цел усвояване на грантове (миналата година МО плати 15 млн. лв. на "мислители" - философи, дървени, тиквени, чугунени да бистрят и борят хибридните атаки. Нема споменавам чуждите разузнавателни фондации).
А по дефиниция хибридната война не е само безочлива пропаганда по медиите, а и щедро финансиране на стари и новите политически партии
И кой има най-голям бюджет за "безочлива пропаганда"? Не е ли Пентагона!? 500 млн. долара за уж обучение на 17 "уцелени опозиционери", пък се пръкнал сал един джихадист, при което завлякъл цялата "образователна" техника.
Целесъобразността е насочена към две цели: истината и свободата. Няма по-важно от това. Истината е потребна на човека, за да избира, а свободата - за да решава.
Глупости! Целесъобразността е ефективността, рационалността и отговаря на въпроса "Кой има полза?" А истината е потребна за може човек да преглътне ограничаването на свободата му от Закона. А въпросът е "Спазен ли е Закона?" Сиреч няма логическо противоречие между натрапваните "евро-атлантически ценности" и националния дух, традиции и норми. И да, ако ценностите са едни и същи, няма смисъл (освен ако не се цели измама) да им се турят нови имена. Ако пък са различни, изповядващите и проповядващите чужди ценности (евро-атлантически), ако не са предатели, са обикновени продажници на националния интерес.
Последно, да попитам празнодумците като г-н Стамбулов: Кое е най-важното, всъщност, за човека? Истината, свободата, достойнствота, живота, печалбата (първа капиталистическа ценност), сигурността или бъдещето (надежда, деца, развитие)? И ако някой се затруднява, да си отговори с кое е склонен да направи компромис (толератност, солидарност с "врага" ), иначе толкова проповядван като евро-антлантическа ценност (напр., да изпълним ангажиментите към НАТО, 2% от БВП, като обречем на невежество децата ни, бъдещето ни, с 1% от БВП). Отма ще разбере кое не му е чак толкова ценно, напр. компромиса.
02 Септември 2016 20:34
Оттук май излиза, че колкото съществува персонажът "сатана", толкова съществува и явлението "хибридна война".

Персонажът "сатана" съществува за да всява страх, с който да се потиска търсенето на "истината и свободата" у не чак толкова правоверните люде. По същата причина съществува пропагандата "хибридна война", "война по пътищата" (катастрофите заради превишена скорост са едно от най-редките, но умело се подменя "несъобразена скорост"/"неизправен път, автомобил или шофьор" с "превишена скорост" ), "климатични промени" (след като предишната пропаганда "глобално затопляне" не хвана декиш).
Така че, съществуват! Ама не "явления", а пропаганди.
02 Септември 2016 20:38
А по дефиниция хибридната война не е само безочлива пропаганда по медиите, а и щедро финансиране на стари и новите политически партии с цел те да обслужват интереса на държавата поръчител и да пречат на протичането на нормален политически процес.

Хибридните войници са не само журналисти или аватари в социалните мрежи, те са и политици на отговорни постове, служители в администрацията, в правосъдната система и в силовите структури.
Едно въпросче ме гложди - ами ако държавата-поръчител е един съюз на петдесетина щата, намираща се на друг континент?

Защото има едни фондации, които финансират политици от стари и нови политически партии в България, официално от любов към демокрацията, но пък тези партии съвсем случайно провеждат политика именно в интерес на страната, която стои зад фондациите.

Тези фондации, както и НПО-тата, финансирани от тях, чрез медии, които случайно също са с чуждестранни собственици и които формират общественото мнение, непрекъснато изказваха опасения за съдебната власт в България, очевидно от любов към справедливостта. Но какво ще стане, ако след проведената чистка в съдебната власт се окаже, че новоназначените и несменяеми съдии почнат да взимат решения пак в интерес на страната, която стои зад тези фондации и НПО-та?

В такъв случай тя води ли хибридна война срещу България?

02 Септември 2016 20:40
, май не бяхме прави да мечтаем за свобода и демокрация и се прекарахме, като ги постигнахме..

Честито на постигналите свобода и демокрация, а също и на победилите в хибридната война!
02 Септември 2016 20:42
Празни мисли на празен човек...
02 Септември 2016 20:58
Apolitichen
Празни мисли на празен човек

Съвсем не са празни. Сред титаните на хибридната мисъл Ненчев и Плевню се опитва да се намести и Сулата. Тези мераклии за порции от "чичовците" веднъж няма да им мине през тиквите, че сме най-бедната държава в Европа, но не жалят усилия да ни направят последни и в Африка.
02 Септември 2016 21:00
Но въпреки че според БСП хибридна война няма, при откриването на учебната година във военното училище президентът изрази тревога, че все повече политици работят за отклоняване на България от нейния евроатлантически път.

Така, даже и за нас, простите граждани стана ясно, че хибридна война има. Щото...президентът каза че има !
КЪРТИ КАРТАГЕН, ЧИСТИ, ИЗВОЗВА
02 Септември 2016 21:01
Сула, разрушаването на Картаген акт на каква война е? Хибридна или друга? Горният ти текст? Той на какво е продукт? На същото. Не знам дали е хибридна или каквато и да е, но с такива като теб човек трябва да е готов да воюва. Независимо в каква война. Но това не те изненадва нали? Защото щом си убеден, че война има, значи има и воюващи страни. Противници. Супостати. Пуни и квирити. Така е. Прав си. Човек прави избор. Аз съм го направил. Да не съм на твоя страна. Това е важното. Дали ще се бием с пасти, с отровни кренвирши, с пистолети от десет крачки, с щик и сапьорна лопатка или с ядрено оръжие няма никакво значение. Това е въпрос на вероятност и бифуркация. Важен е изборът. Ти си избрал да разрушиш Картаген, а аз да го защитавам. Това ни прави несъвместими. Но за да падне Картаген е нужно нещо повече от колонка във вестник. Както и защитата му - участието във форум. Което пък ни води с ускорение към това, че в един ден все пак ще трябва да проверим какъв е вкусът на ... пастите. Може пък да имаме шанса да си идем невкусили ги. А дано. Ама ... надали. Цялата история дотук ни учи, че ще хапнем пасти. Нали?
02 Септември 2016 21:03
След тоя агиткаджийски напън само едно недоносче се изсулило. Хибридно при това.
02 Септември 2016 21:09
сула не те чета и се кефя от това!!!
02 Септември 2016 21:13
сула не те чета и се кефя от това!!!

И аз не съм чел Пастернак, ама се кефя и категорично го отхвърлям
02 Септември 2016 21:45
Хибридна война е новото магическо словосъчетание, както беше преди "Войната срещу терора", "Империята на злото", както преди това "Рейгън, враг номер едно на тутраканската селищна ситема!" и т.н.

Тук ефекта, който се търси от децата на капитан ГранТ е да се промият младите мозъци, да се постави нова линия на разделение, да се консолидира популацията срещу новия враг... все препрочитане на Джордж Оруел, всички смятахме, че той описва тоталитарните режими от комунистически стил, вече не съм толкова уверен, почвам да си мисля, че по-скоро е видял нещата в перспектива на "Международната общност" представляваща по-малко от 20% от населението но повече от 80% от "богатствата"... интересно е ако беше жив, какъв ли би бил неговия отговор.

За двойния аршин се сещам за една друга книжка... и за по-равните...

Хубавото, което откривам е, че младите са все по-скептични, все повече предпочитат сами да си направят мнение, да видят доказателства... сегашния свят с цялата си достъпност до първична информация (засега, защото децата на Капитана вече се опитват да цензурират и подменят дори и в мрежата) им позволява да си съставят СОБСТВЕНО мнение, независимо дали е правилно или не, но си е ТЯХНО СОБСТВЕНО.

ПП Децата на Капитана получават лиШ(Х)чета и от козата, и от Драган и кой знае откъде, но не и от народа на Р България.
02 Септември 2016 22:49
Фактът, че се води хибридна война се илюстрира от самия наш форум.
02 Септември 2016 22:54
се илюстрира от самия наш форум.
Ганковото кафене?

http://www.slovo.bg/old/vazov/podigoto/pod1_18.htm


и тия хибридни?
02 Септември 2016 23:25
бълво̀ч — съществително име, мъжки род (тип 7)
Значение
мн. бълво̀чи, м.
1. Само ед. Това, което е повърнато.
2. Прен. Пренебр. Обикн. мн. Грубости, обиди, клевети.
Синоними
мръсотия, гнусотия
повръщано, повърнато, бълвано
02 Септември 2016 23:36
Сула-Пастернак на "евро-атлантическите ценности".
03 Септември 2016 01:00
Децата на Капитана получават лиШ(Х)чета и от козата, и от Драган и кой знае откъде, но не и от народа на Р България.

Това ме заинтригува.
Кой има щастието да получава народните лиШ(Х)чета?
03 Септември 2016 01:08
Кръдеца вика - дръжте крадеца! Единственото предаване с алтернативна гледна точка в евро-атлантическия инфо потоп в нац ефир беше "Деконструкция" . Сульовците го спряха. Няма политик и от ляво и от дясно, който да не започне изказване първо с люта клетва в "евро-атлантическия ориентация и ценности". Направо Евроатлантическа Северна Корея. Убеждават някой. Най-вече себе си. Плюс отгоре грантаджии ," институти" , НПОта. Явно не им се получава за да има такъв квич. Ама така е - като напече жегата , колкото и да хвърлят оръдията изкуственяк , писта за каране няма да стане .
03 Септември 2016 01:31
Фактът, че се води хибридна война се илюстрира от самия наш форум.

По внисането на определени хора направо направо може да се следят ходовете на руската пропаганда.
03 Септември 2016 08:16
Боже, Боже и до Вазов стигнахме. И той водел хибридна война. Наш Сула като един Киряк Стфчов що не вземе да излезе от "Сега", а все се напъва завалията да изкара някоя що годе свястна мисла.
Днес положението не е много по-различно. Пропагандните мотиви са проникнали във всички области на обществената комуникация. Дори за нас, простите граждани, е очевидно, че хибридна война има.
Това, че Сула е от простите граждане съм писал, че е единственото вярно в статията. Вярно е, че положението не е много по-различно. И сега народът ни чака Русия, този път не Александър, а Путин да ни освободи от евроатлантическото робство.
Но въпреки че според БСП хибридна война няма, при откриването на учебната година във военното училище президентът изрази тревога, че все повече политици работят за отклоняване на България от нейния евроатлантически път.
Айде сега пък цитат от прецидента Плевню. Нали вече се разбра колко струва той. А според демокрацията щом народът иска да се отклони, оно си требе да се отклоним. Нали това е демокрацията - власт на народа. За евроатлантическите ценности не правихме референдум, ама за славянските и православни ценности ще да го направим.
А по дефиниция хибридната война не е само безочлива пропаганда по медиите, а и щедро финансиране на стари и новите политически партии с цел те да обслужват интереса на държавата поръчител и да пречат на протичането на нормален политически процес
Чакайте сега, тук Сула се е пообъркал. Кой кого финансира. Нито ДАНС никой не е установил финансиране от страна на Русия на някоя партия. Пък финансирането от страна на "Америка за България" и от Сорос всеки го знае. Дали пък това не е хибридна война.
Това каза Плевнелиев и хоп! - в същия ден един такъв хибриден войник се изправи да каже, че хибридна война няма.
Щом Плевнелиев казал, значи има, ама друг като каже, че няма -грешка. Какъв е този титан на мисълта наш Плевню (дето повечето го мислят за титан на глупостта), че така познава.
Изводът - България е проруска страна, българите са русофилска нация. Факт, с който управлението ще трябва да се съобрази, независимо дали му харесва, или не. Ех, това благородно управление... Аз винаги се изкушавам, когато някой каже "одобрявам политиката на този или онзи", да го попитам: "А каква е тази политика?
Аааа, това е истината, ама чини ми се, че на наш Сула не му харесва това. Оти он е един Киряк Стефчов, защитаваш евроатлантическите ценности.
Интересното е, че агенцията, внушаваща, че българите са осъзнати поддръжници на политиката на Кремъл, е не някоя друга, а "Маркет Линкс" - агенцията на вицепремиера на г-н Борисов - г-жа Румяна Бъчварова.
Е що като е на Бъчварова трябва да твърди обратното, като това боде очите бе Сула. Да стане за смях и на котките в квартала.
И ако едните показват дефилиращи педерасти в центъра на Брюксел, другите споделят снимки на припаднали в алкохолно отравяне мужици по калните улици на сибирски села с ръждясали москвичи за фон. И двата подхода са безобразно грозни.
Ей тук наш Сула удари бос през просото. В момента руснаците карат такива модерни коли, както и ние и гаче имат повече пари от нас. Алкохолизмът е характерен за северните страни. Помнят се алкохолните крузери на шведи и финдландци и търкалящите по улиците се финдландки в Ленинград. Да не говорим за англичаните в Слънчев бряг.
Все ми се ще да вярвам, че на пропагандата освен с друга пропаганда може да се отговори и със здрав разум.
Ай сега уж Сула се обяви, че е прост пък се оказва, че имал здрав разум. Всичкото "матриал" няма здрав разум, пък Сула имал-айде де тук корабче плава ли в окото ми.
Здравият разум е инстинкт към правдоподобието и целесъобразността. Целесъобразността е насочена към две цели: истината и свободата. Няма по-важно от това. Истината е потребна на човека, за да избира, а свободата - за да решава.
Брях брях брях, какви дефиниции само. Коя истина, истината на Сула, а не на "матриала".
Когато усетите, че сте обект на идеологически и пропаганден натиск било чрез институциите, било чрез медиите, винаги се питайте истина ли е, възможно ли е да е истина.
Ами аз точно това правя, като ми заговорят за евроатлантически ценности и аз се хващам за кобура (ама той е празен).
Тя е реално явление, изследвано, проучено, регистрирано и дефинирано. И вие сте част от нея. Тази война, която днес се води в България, се води от руското правителство и цели да разколебае увереността на българите, че са постигнали последната си национална цел - принадлежност към света на либералните демокрации, капитализма,
Айдяяя, дойдохме си на думата. Е па как не чухме един случай от Руското посослство да е излязло нещо, да е финансирало партия. ДАНС спи ли, че не може да открие нищо. Точно, като извънземните, Ама Сула понеже е от простите граждани той знае. Една фтичка му казала, и прецедентът Плевню. А кво нще кажеш за хамериканската пропаганда, "Америка за България", Сорос. Ама тя нещо не хваща декиш, защото "матриалът" вижда какви ги вършат хамериканците и западните им слуги. Тоз хаос в света си е тяхна заслуга.
03 Септември 2016 08:16
03 Септември 2016 08:18
"Прочее, Пентагон трябва да бъде разрушен преди всичко. "

Ми разрушете го, де!
Що не го разрушите? Нали сте много силни?
Догодина ще празнуваме 100 години, откакто го разрушавате!
03 Септември 2016 08:22
Неочаквано, но на мен този жалък пасквил ми допадна. Доставя ми удоволствие да наблюдавам, как се гърчат напоследък от безсилие, сулоподобните безродни хибридници, водещи от четвърт век насам, безпощадна хибридна война целяща унищожаването на България...
Напоследък започнаха да циркулират всякакви намеци, подхвърляния и изтървавания; започнаха да циркулират и дежурните социологически проучвания, които сочат, че 74% от анкетираните "имат положително отношение към политиката на Русия". Ама коя политика - вътрешната ли, външната ли, близкоизточната ли, кавказката ли, балканската ли, глобалната ли, икономическата ли...

Ама то не било отстъпление, а най-ми било- "съкращаване на фронтовете". Ми всичката и политика бе сульо, всичката... И което напоследък леко ме изненадва, но затова пък всеки път много приятно, е, че намирам това одобрение все по-често и в думите на завърнали се, пък дори и за кратко от Запад, наши гастрабайтери. Те вече започват да разбират, кой точно ги прогони от Отечеството им...
03 Септември 2016 08:29
"Казвал е също, че тези настроения са много опасни, тъй като пред страната истинска алтернатива на евроатлантизма няма, че всяко отстъпление от него е връщане към хаос, а оттам и към тоталитаризъм. "

Значи или евроатлантически "ценности" или ХАОС и ТОТАЛИТАРИЗЪМ друга алтернатива няма - плоско , плоско та чак вдлъбнато!
И това ми било президент.
03 Септември 2016 08:46
СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ
Днес с гласовете на ГЕРБ и Реформаторския блок бе приет на първо четене законопроектът на Методи Андреев, разширяващ обсега на Закона за досиетата. Главен адвокат на предлаганите промени е председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който укори Служба „Военна информация“, че не е предала всички работни дела на военното разузнаване, много от които са чужди граждани от Близкия изток.
В момент, когато цивилизованият свят воюва срещу Ислямска държава, а Европа е жертва на кървави атентати, вторият човек в управляващата партия ГЕРБ изисква от военното разузнаване незабавно да разкрие самоличността на работили в Близкия изток кадрови офицери, а с това и имената на чужди граждани – сътрудници на българското разузнаване в райони, където сега се водят бойни действия.
Цинизмът на защитавания от Цветанов закон е, че той не засяга висши представители на управляващата коалиция, които са били в структурите на Държавна сигурност, тъй като Комисията на досиетата (съставена от избрани от ГЕРБ лица) отказва да обяви тяхната принадлежност към ДС.
Един от необявените служители на ДС е Цветан Цветанов, започнал кариерата си в държавните структури на НРБ като "специалист" в Централното информационно организационно управление на Държавна сигурност (Седмо управление), постъпил на работа в ДС през 1987 г.
Твърдо стоя зад своите думи и очаквам Цветан Цветанов да заведе дело срещу моята особа, за да мога да изнеса в съда и пред обществеността горепосочените факти, които рушат националната сигурност не само на Република България, но и на Европейския съюз.

Велизар Енчев
Независим народен представител
2 септември 2016 г.
03 Септември 2016 08:58
По внисането на определени хора направо направо може да се следят ходовете на руската пропаганда.
Що бе Ораклче, нали имаме свобода на изказването, евроатлантическа ценност. Сега като се изкажа свободно, съм водел хибридна войкна, щото не ти харесва моето изказване. То същото е и със Сула, тези, на които Сула не харесва изказванията, водели хибридна война. Ама той никакви доказателства не дава в подкрепа на тази си теза. Само какво е казал прецедентът Плевню. Ами и той има свободата да казва всякакви си глупости и той май я използва много често. Честно ти казвам никой от руското посолство не ме е викал да ми даде няко друга пара.
03 Септември 2016 09:14
Странно защо продължавате да поддържате този неграмотен
пропагандист. Ако ги няма мненията ви и него ще го няма.
03 Септември 2016 09:32
Преди началото на ВСВ се създаде оста Р.Б.Т. (Рим-Берлин-Токио).
Сега Ислямска Република Турция, Ислямска Република Иран и Руската федерация
с техните лидери (П.Е.Р.) (Путин -Ердоган-Рухани) създадоха оста МАТ (Москва-Анкара-Техеран).

Предстои ТСВ....
03 Септември 2016 10:00
Те вече започват да разбират, кой точно ги прогони от Отечеството им...

Много бавно работеща мисъл (разбиране). Те докато разберат достатъчно масово, ще се окаже, че Отечеството им вече го няма... освен като географско понятие.
03 Септември 2016 10:05
Странно защо продължавате да поддържате този неграмотен
пропагандист. Ако ги няма мненията ви и него ще го няма.

От една страна си прав. От друга - такива удобни топки за забив вдига Сула, че как да се сдържиш?..
Аз съм доволен от едно - щом най-интелектуланият списвач, който могат да предложат русофобите, е Сула, то нивото на хибридниците е отчайващо ниско.
03 Септември 2016 10:06
Фактът, че се води хибридна война се илюстрира от самия наш форум.
А най-добра илюстрация на "хибридната война" се намира в съдебните зали, когато едната страна "хибридно" оспорва и процедурата, и доказателствата, и представя нови (за повдигане на ново обвинение). Питайте Христо Бисеров! Беше абсолютно "хибридизиран" без да бъде осъден и дори не се разбра аджаба какво престъпление е извършил. Освен че е вносител на изменението на закона за ДАНС, така че Пеевски като дългогодишен (8 години) юрист с хибридна практика да се втъкне в хибридната структура на ДАНС.
И какво общо има Русия (Анкара или друга държава) с горната ни "хибридна" практика, осъществявана от "хибридни" политически елити, интелектуалци и съдии!?
Ако Ви е неудобно да питате "сивия кардинал" на демократите (що сте симпатизант на БСП ), питайте Божидар Нанев, политически необвързан - три съдебни инстанции отхвърлиха "хибридизацията" на прокуратурата и евтини пазарници. Да не говоря за "хибридизацията" КТБ и четири милиарда лева анихилирали ... в борбата с "хибридната война".
По внисането на определени хора направо направо може да се следят ходовете на руската пропаганда.
Това как да се разбира? Че руската пропаганда е логична, предвидима, надеждна ... и човек може да ѝ се довери за разлика от двуличието и лицемерието на разни БХК - български хлъзгави комитети и още по-лъзгави общественици как Сула?
03 Септември 2016 10:52
- Събке, кажи ми сега кой цар освободи българите от гръцко робство?

Ха, този цитат ме подсети: какво стана с гръцкото робство? По времето на Вазов е имало и гръцко робство, сега остана само турско...
03 Септември 2016 11:28
Хибридникът вика ”дръжте хибридите”! Проповедите на Сулата са аналог на най-мижавите агитации в ”Работническо дело”, но в по-примитивна форма. Проповед изградена от лъжи и заклинания има обратен ефект на поръчания. Така, че Сулата доста успешно осмива ”евроатлантизЪма”.
03 Септември 2016 11:41
Ганьо, пише така за да ние предизвика за да не го изхвърлят поради липса
на интерес. А ние го търпим както и останалата продажна сган.
Нужен е пълен игнор иначе ще продължи с глупостите си.
03 Септември 2016 11:47
Sir_Lanselot
03 Сеп 2016 09:14

Странно защо продължавате да поддържате този неграмотен
пропагандист. Ако ги няма мненията ви и него ще го няма.

"Позицията на щрауса" помага, но само в пустинята. В общество, мълчанието се приема за знак на съгласие. И целта на повечето постинги не е авторът да бъде игнориран и дискриминиран, а да бъде ограмотен. Следващия път да пише по-качествена пропаганда за да може опонентите му да търсят по-качествени аргументи. Иначе все ще си стоим на нулата на ценностите.
03 Септември 2016 11:51
И целта на повечето постинги не е авторът да бъде игнориран и дискриминиран, а да бъде ограмотен. Следващия път да пише по-качествена пропаганда за да може опонентите му да търсят по-качествени аргументи. Иначе все ще си стоим на нулата на ценностите.

А бе тъй, ама не е баш тъй
Забелязвам, че същите форумци - по същия начин - реагират и на Комарковите карикатури - мъчейки се и него да "ограмотят"
03 Септември 2016 11:52
Иванчо - еталон за прилежен, но храбър хибриден soldier of fortune! По творенията ще ги познаете:

1.Росенчо като Заратустра: "Хибридните войници са... и политици на отговорни постове... Това каза Плевнелиев и хоп! - в същия ден един такъв хибриден войник се изправи да каже..." "Доналд Туск: Европейските елити са откъснати от реалността" Бравос! В мрежите на "мажоритарно" избраната глава се оплете още един хибриден рубладжия!

2. Роналд Рейгън: 'Doveryai no proveryai!' И Иванчо така - иска проверка: "...започнаха да циркулират и дежурните социологически проучвания, които сочат, че 74% от анкетираните "имат положително отношение към политиката на Русия". И питането не трябва да е само за "коя политика", Иванчо, изискай от борянкината агенция да ти даде поименно кои са тез хибридни 74%!

3. Приплъзнатата задължителна мантра, постигната само чрез апробация на "истината" и в никакъв случай като продукт на комерсиална транзакция... Или иначе казано 'the money shot': "Тази война, която днес се води в България, се води от руското правителство и цели да разколебае увереността на българите, че са постигнали последната си национална цел - принадлежност към света на либералните демокрации, капитализма, Европейския съюз и НАТО."

Следва дрънчене от звонк, нирвана и няколко "малки". Много си прозрачен, Иванчо!
03 Септември 2016 12:17
Гледам г-н Сула все напипва такива "горещи" и благодатни теми като тази за хибридните войни. Интересно ми е какво дефиниция ще даде г-н Сула - що е това хибридна война (ама да не ползва Гуглето и Уикито). Очевидно затруднен от тази си задача, г-н Сула опря до "Под игото" и там вече си вкара автогол щото се припозна като Кирияк Стефчов. Не стига това, ами долавяме ноткти на откровени симпатии на автора към този персонаж с преднамерено търсен скандализиращ ефект да го обявят за "еретик" (само колко гъделичка хипернеудвлетвореното авторово Его такова отношение). Така стигаме до основаният извод - Вазов - пръв хибридник и пропагандатор на Рашата.
p.s. Г-н Сула отдавна води хибридна война и видно от фразата с която той обича да завършва, не е от страната на нападнатите.
03 Септември 2016 12:18
А, Дани, мерси за разбора! Аз още като видях първите три реда на дописката, предположих, че ще е нещо такова
03 Септември 2016 12:49
"Но каква полза да придобиете и целия свят, ако повредите душата си?"
Този човек наистина няма никакъв усет към думите и му е трудно да словосъчетава нормално. Що за публицист трябва да си за да ти хрумне да използваш израза "повредите душата си"

p.s. Асол, прочети целият материал, ще се посмееш.
03 Септември 2016 13:39
03 Септември 2016 17:08
В статията се твърди, че руското правителство водело хибридна война срещу България. Това не е подкрепено с факти, но друго не може да се очаква от тоя аятор. Може ли некой форумец да посочи конкретни примери за това, как руското правителство води хибридна война срещу България?
03 Септември 2016 17:42
Примери: Спира си енергийните проекти и Го кара да плаща... На всичко отгоре и изчерпа ресурса на бойнате ни авиони и кара разни предприемачи да Го позорят по селски събори...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД