:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 335
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Скорсезе пуска филм за преследването на християни в Япония

Снимка: ЕПА
Мартин Скорсезе
Американският кинорежисьор Мартин Скорсезе съобщи в Токио, че отдавна чаканият негов филм за преследването на християни в Япония през XVII век ще бъде по екраните за Коледа. Лентата с име Silence ще започне да се разпространява в САЩ на 23 декември, което ще му даде възможност да се състезава за "Оскар". Излизането на Silence на голям екран беше отлагано няколко пъти, включително и заради трагична злополука на снимачната площадка. Скорсезе е в японската столица, за да получи най-голямата награда за изкуство на церемония в края на седмицата. Silence е по романа на известния писател Шусаку Ендо от 1966 година, който разказва за млад свещеник йезуит от Португалия, който пристига в Нагасаки в Южна Япония. По онова време това е единствената част на страната, достъпна за чужденци.

Романът, озаглавен "Мълчание", разкрива жестокото преследване на японците, приели християнството, мнозина от които са бедни селяни, принудени да се крият. Във филма участват Андрю Гарфийлд, Лиъм Нийсъм, Адам Драйвър и японският актьор Таданобу Асано.

1144
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД