:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 325
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"ЛУКойл Академик" запази шансове за 1/8-финал в Европа

След разгромна победа баскетболният шампион заема второ място в групата си
Снимка: fiba.com
Христо Захариев бележи две от 14-те си точки в коша на "Донар" по време на мача миналата вечер.
Баскетболният шампион на страната - "ЛУКойл Академик", постигна разгромна победа в третия си мач от II групова фаза на турнира за купата на ФИБА-Европа и запази шансове за 1/8-финалите, макар все още да е извън зоната на класиращите се отбори.

Тимът от Правец спечели втори мач в гр.P, надигравайки категорично в столичната зала "Универсиада" холандския "Донар" (Грьонинген) с 88:62. Всъщност съставът на треньора Тони Дечев имаше проблеми само в първата четвърт на двубоя, в която дълго изоставаше, но все пак успя да излезе напред накрая с 28:24. Четирима от "ЛУКойл" завършиха с двуцифрен актив от точки - Павлин Иванов (20), Максим Корниенко (18), Дани Гибсън и Христо Захариев (по 14). Най-резултатен от всички в мача бе Чейс Фийлър от "Донар" с 26.

"Макар съперникът ни да не е от суперкласа, той е достатъчно силен, а ние го принудихме да направи повече от 20 грешки, което ни донесе много лесни точки. Контролирахме мача през цялото време", заяви треньорът Дечев.

"ЛУКойл" остава втори в групата (с актив 2-1) след руския "Енисей", който постигна трета победа - 99:69 в Красноярск над "Бенфика" (Пор). "Енисей" има 3-0, "Донар" е с 1-2, а "Бенфика" с 0-3. За 1/8-финалите, където се вливат 8 отпаднали от Шампионската лига състава, ще се класират победителите от 6-те групи, плюс двата втори отбора с най-добри показатели. След три кръга всички втори тимове имат по 2-1, а "ЛУКойл" е трети сред тях с +17 точкова разлика. Пред него са унгарският "Кьорменд" с +23 (гр.N) и румънският "Клуж Напока" с +18 (гр.O). На 11 януари "ЛУКойл" гостува в Лисабон на "Бенфика", а "Енисей" приема "Донар".

След мача с "Донар", в който спечели 5 борби под кошовете, словенското крило Саша Загорац (33 г.) бил освободен по взаимно съгласие от отбора. Той заявил, че не се чувства добре.
615
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД