:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 190
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лошото време очаквано парализира държавата

Североизточна България остана отцепена, не може да се разчита и на алтернативния жп транспорт
СНИМКИ: БГНЕС
И вчера много пътища в Североизточна България останаха затворени.
Лошото време и студът доведоха до блокиране на автомобилния и жп транспорта, оставиха за часове хиляди без ток и топлина, предизвикаха редица инфарктни ситуации в различни райони с бедстващи, болни хора и с родилки, откъснаха Североизточна България за дни и продължиха грипната ваканция почти в цялата страна.

За трети пореден ден бяха напълно затваряни пътища, особено в Североизточна България, както и участъци от магистралите "Хемус" и "Тракия". Имаше много отлагания по автобусните линии. Особено драматично стана положението, когато на много места блокира и алтернативният жп транспорт. Влаковете се движеха със закъснения от по няколко часа, според БДЖ заради "усложнената обстановка". Накрая вчера МВР обяви, че движението на пътническите влакове от и към Бургас, Сливен, Карлово, Ямбол и Варна е преустановено. Движеха се само бързите влакове, и то с голямо закъснение. На гара София заради замръзнали стрелки влаковете тръгваха с голямо закъснение. Вчера пътнически влак дерайлира в междугарието преди Цар Асен по направлението Панагюрище - Пловдив, след като мотрисата "Дезиро" се ударила в снежна пряспа. За щастие при инцидента няма пострадали. Единствено въздушният транспорт работеше през цялото време със закъснения от по час-два на отделни полети.

Лошото време остави и големи райони в страната без ток. Вчера без електричество все още бяха над 75 000 домакинства. Това доведе до проблеми както с отоплението, така и с подаването на вода в десетки селища.

На този фон постоянните брифинги на властта изобилстваха с успокояващи послания. Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обяви, че "след тежката ситуацията, която имахме през изминалите 3 дни, можем да кажем, че нямаме бедстващи хора, няма хора в тежко или критично състояние или заседнали в преспите". "Всички усилия, които положиха институциите в този процес заедно с гражданите, доведоха до това да можем наистина да обобщим една сравнително спокойна ситуация и нощ, която измина", добави тя.

Павлова обаче съобщи за "тежък случай с превозвач на туристическа фирма". Тя си позволила посред нощ да навлезе в затворения път Шумен - Разград с автобус с 40 японски туристи, който заседнал в преспите. "Пълна безотговорност на тази фирма. Сезирали сме компетентните органи да бъдат санкционирани, защото това подложи на риск 40 чужди туристи в България и това е недопустимо", коментира Павлова. По думите й имало и втори скандален случай, при който гражданин имал претенции кой точно да го спасява. По-късно шефът на пожарната Николай Николов обясни, че ставало дума за лидер на местна организация в Ломско. "До 3.30 часа сутринта в събота срещу неделя десетина души бяха принудени да прокопават път в изключително тежки условия, за да стигнат до лидер на една организация, който държеше да бъде спасен от АПИ. Стигнахме до него, но спасителната техника закъса и остана там. Сега ще трябва да я извадим", обясни Николов.

 Заради ниските температури по Дунав край Русе тръгнаха ледени блокове.
20
3232
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
20
 Видими 
08 Януари 2017 19:14
Някой от властта да е отчел проблемите и да е предложил решения? Крещящи по телевизора малоумници които се влачат отчаяно след събитията с цел пак да ги изберат.
08 Януари 2017 20:54

Вчера писах, че са некадърници. Днес ще кажа, че са неграмотни некадърници. Не четат това, което препатили хора им нашепват.
А и ако утре железницата не тръгне, значи са вредители, със всички последствия от законовата уредба в България.
08 Януари 2017 21:01
Не четат това, което препатили хора им нашепват.

Честно казано, не видях никакво нашепване. Изоблстваше ехидниченето и злобеенето. Ако можеш да дадеш конкретен пример ?
08 Януари 2017 21:04
тази снежна буря в европа е залпа на аврора след 100 години световна революция
08 Януари 2017 21:11

Това, че ти, Калки, не знаеш, не означава, че дисижън мейкърите в София не получават сведения и предложения от Добруджа и морето.
08 Януари 2017 21:14
Държава в оставка.
08 Януари 2017 22:07
В Москве в 30-градусный мороз прошел велопарад
08 Януари 2017 22:34
За трети пореден ден бяха напълно затваряни пътища, особено в Североизточна България, както и участъци от магистралите "Хемус" и "Тракия". Имаше много отлагания по автобусните линии. Особено драматично стана положението, когато на много места блокира и алтернативният жп транспорт. Влаковете се движеха със закъснения от по няколко часа, според БДЖ заради "усложнената обстановка".

Глутница Еничари Разсипаха България.
Разсипаха законност, ред, държавност.
Разсипаха националната сигурност.
Разсипаха съдебната система.
Разсипаха здравето на народа.
И за всичко е виновен някой друг - Станишев, Орешарски, лятото, зимата, снегът, студът и силният вятър и какво ли още не.
Но идва един друг вятър, който няма да пита, а просто ще измита...
08 Януари 2017 23:42
Вчера писах, че са некадърници. Днес ще кажа, че са неграмотни некадърници. Не четат това, което препатили хора им нашепват.
А и ако утре железницата не тръгне, значи са вредители, със всички последствия от законовата уредба в България.
Нито едно от изброените. Те са престъпници , защото поради престъпно бездействие и некадърност излагат здравето и живота на хиляди граждани на опасност. Мястото на ГЕРБ е зад решетките. Това е престъпно управление , и българите трябва да прозрят най-сетне факта , с всички задължително произтичащи от него следствия. Ако искат де...Това е съвет.
09 Януари 2017 00:10
aldycrown 08 Януари 2017 22:34
... Но идва един друг вятър, който няма да пита, а просто ще измита...

atlantic1 08 Януари 2017 23:42
... Мястото на ГЕРБ е зад решетките. Това е престъпно управление , и българите трябва да прозрят най-сетне факта , с всички задължително произтичащи от него следствия. Ако искат де...Това е съвет.
Съмнявам се в "измитащия" вятър! Просто проблема не е точно там, където го сочим. Не са само ГЕРБ гробокопачите, не са!
И ако вкаране герберчетата в панделата, нещата пак ще са такива - вече няма НИКАКВА разлика между "политическите сили". Няма леви/десни/средни/прави/криви!
Огледайте се и вижте действията им във вътрешен и външен план - еднакви са! Прочетете чиновниците, пишещи във форума и твърдящи, че не гласуват за ГЕРБ, но твърдо стоящи за "решенията" Му.
Май само тояга ще оправи нещата, не вятър. Дебела и чепата гьостерица!
09 Януари 2017 00:29
И ако вкаране герберчетата в панделата, нещата пак ще са такива

Хайде де. Те нека си влязат в панделата за по 7-8-10 годинки, пък нека следващите се надяват, че ще ги прескочат. Докато това не стане редовна практика, както на вече решително задминалата ни Румъния, все Станишев, Орешарски, снегът, времето, вятърът и дявал знае още кой, ще са виновни на поредния БайХой.
И нито ден по-рано...
09 Януари 2017 04:37
Североизточна България остана отцепена, не може да се разчита и на алтернативния жп транспорт

При това положение думата "държавата" в заглавието е изпразнено от смисъл клише
09 Януари 2017 10:05
Don
08 Яну 2017 21:11

И кои са 'дисижън мейкърите' (ех, родна реч омайна сладка...) според теб, Дончо ? Бойко и Лилянка ли са ? Щото все тях обвиняваме. Да не излезе някой друг крив, а ?
09 Януари 2017 10:09
Глутница Еничари Разсипаха България.
Разсипаха законност, ред, държавност.
Разсипаха националната сигурност.
Разсипаха съдебната система.
Разсипаха здравето на народа.
И за всичко е виновен някой друг - Станишев, Орешарски, лятото, зимата, снегът, студът и силният вятър и какво ли още не.
Но идва един друг вятър, който няма да пита, а просто ще измита...

Тази глутница управлява България по волята на народа, на Суверена. Два пъти Суверенът пожела тези хора да го управляват, много вероятно е да пожелае и трети път, въпреки новите ветрове.

Кой ни е крив ?
09 Януари 2017 11:31
Това нито е най- студената, нито най- снежната, нито най- ветровитата зима, но в Североизтока се оказахме най- блокирани, незнайно защо.
А в Москва вчера при -27 имаше велосипеден парад. Хората говорят за най- студено Рождество от 100 и кусур години, но не и за криза, парализа и катастрофа.
09 Януари 2017 11:40
както беше казал някои навремето
след мен
снежен потоп
09 Януари 2017 14:20
Суверенът пожела тези хора да го управляват, много вероятно е да пожелае и трети път, въпреки новите ветрове.

Видяхме технологията на това "пожелаване" в Костинбродската афера, замазвана дълго след това с редки и миризливи... Видяхме как се избират "магарета" около аферата в зала Универсиада. Видяхме как се "избират" тотевчета с помощтта на съд, който ОТКАЗВА да преброи бюлетините и "не вижда" масово подправени протоколи. Виждаме една набъбнала от калинки и колорадски бръмбари държавна и общинска администрация, която вече е над 5 (ПЕТ) пъти по-голяма от администрацията по татово време. Та това е една огромна електорална маса на държавната софра, като се вземат предвид и членовете на семействата.
И всичко това било по волята на народа.
А гьостерица, де!
09 Януари 2017 17:41
http://www.blitz.bg/svyat/v-sofiya-ulitsite-bili-zle-pochisteni-vizhte-kakvo-stava-v-monreal-video_news477620.html

Вижте как се "справят" в Монреал с тежката зима!
09 Януари 2017 18:02
aldycrown 08 Януари 2017 22:34
Глутница Еничари Разсипаха България.
Разсипаха законност, ред, държавност.
Разсипаха националната сигурност.
Разсипаха съдебната система.
Разсипаха здравето на народа.
И за всичко е виновен някой друг - Станишев, Орешарски, лятото, зимата, снегът, студът и силният вятър и какво ли още не.
Но идва един друг вятър, който няма да пита, а просто ще измита...
09 Януари 2017 18:18
Ей, пак излезе бойко виновен за зимата и ниските температури.
Толко ои не можете да се усетите че всичката тая криза е едн раздут балон, чрез който всеки се опитва да вкарва хората в паника.
Североизточна БГ почти всяка зима е в такава ситуация, след като отдавна откраднаха и отсекоха всички дървете и противоснежни приспособления около пътищата ...
Как пък все така става че където има най закъсали, най страшна ситуация, все се намира някоя напудрена репортерка, стигнала в задръстването точно навреме за поредния ефир, където с паникьосано изражение да обясни колко е страшно, докато хората около нея търпеливо си пафкат.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД