:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 352
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Мръсната пяна на дните*

Да направим едно сравнение...

Ти! Инвалид ли си или просто грозен?
Актрисата Мерил Стрийп насоли Тръмп (макар да не го спомена поименно) на церемонията на Златните глобуси и призова журналистическата гилдия да "привиква на килимчето" всеки властимащ, когато извърши простотия. Актрисата призна, че й се разбило сърцето, когато Тръмп си позволи да се подиграва на журналист с двигателни проблеми.

Социалните мрежи, разбира се, пощуряха - от Сахалин до Холивуд през Каспичан хората ронеха сълзи на благодарност към моралната икона на деня. (Да речем, че и ние одобряваме позицията на г-жа Стрийп; също така си имаме резервите към прояви като мексиканска вълна от емоции и стадно преклонение за половин час.)

Тръмп не утрая дълго, влезе в туитър и почна да угощава Стрийп с любезности от сорта, че била най-силно надценената актриса в Холивуд.

Подобна беше реакцията му още когато се подигра на въпросния журналист с увреждания. Тогава той отново пусна няколко ексклузивни бомби в туитър (неслучайно Недялко Недялков е "регистриран съпортър на Тръмп" и издател на биографията му на български). И нападките му пак бяха на почва - аз съм супер, а вие не ставате: Тръмп нарече журналистите от "Ню Йорк Таймс" "некадърници".

Това малко напомня включванията на Бойко Борисов в първия му мандат по време на сутрешните блокове.

Тогава българският премиер явно прекарваше сутрините си пред телевизора и колчем се споменеше неговото име, веднагически се обаждаше в ефир да изрази омерзение, огорчение, недоумение, воля, решителност, констипация... и каквото там има да изразява в съответната утрин.

Тук обаче искаме да направим едно сравнение между Тръмп и ББ - и сравнението е изцяло в полза на Бойчето!

Който смята Бойко за селяндур - да погледне Тръмп и да прецени какво е излъчването му.

Можем да ги сравним по няколко показателя, за които има видими данни.

Отношението към слабия пол - Бойко е малко грубоват галант, искрено обожаван от репортерки, фризьорки, бизнес дами, учителки, директорки, секретарки...

Тръмп си има излъчване на нерез, помпа съпругите си със силикон, прави им по 2-3 деца и ги изритва; обяснява в приятелски разговори как свалял омъжени жени и как да сграбчим правилно жената за чатала. После вика - ама аз не знаех, че ме записват, това не съм аз.

Дори в най-безцеремонните си изказвания Бойчето такова нещо не си е позволявал. В ония незаконни записи с Кокинов и Миро Мършата в Банкя ("не ми се смей, ти си го избра тоя главен прокурор") премиерът очевидно е в най-разпасаната си форма, говори свободно и арогантно - но в сравнение с Тръмп е самото благоприличие.

И най-вече - на Борисов никога няма да му хрумне да се подиграва на човек с увреждания. Не само от политически инстинкт за съхраняване на лицето пред публиката - от прост човешки усет няма да си го позволи, нито пък ще си го помисли.

________

* Рубрика за актуална злоба по текущи събития.
1308
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД