:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,009
Активни 271
Страници 1,911
За един ден 1,302,066

Данъчните отчитат бум в декларирането на печалби

Фирмите са подали 98 244 годишни данъчни декларации по корпоративното облагане до 31 март, когато изтече последният срок за представяне на документите. Формулярите са с близо 25% повече спрямо представените пред данъчните към същата дата на миналата година. От Главна данъчна дирекция оцениха ръста на подадените декларации по данък печалба като значителен, но уточниха, че тепърва ще анализират на какво се дължи.

Имуществена санкция от 2000 лв. чака фирмите, които не са подали годишните си декларации по данък печалба в срок, предупредиха от администрацията. Същото наказание ще се налага и когато формулярите са предадени, без към тях да се приложи годишният финансов отчет. Санкцията ще стига до 4000 лв. за тези предприемачи, които допускат нарушенията за пореден път.

Собствениците на недвижими имоти в страната са платили 14,4 млн. лв. като данък сгради за тях от началото на кампанията по този данък до 31 март, съобщиха още от ведомството на Николай Попов. За същия период под формата на такса смет са издължени 38,7 млн. лв. Около една трета от тези суми са събрани в София. По данък сгради столичани са платили 5,2 млн. лв., а по такса смет - 16,8 млн. лв.

В понеделник изтече срокът, в който собствениците на жилища и други недвижимости трябваше да платят по 1/4 от дължимите за тази година данък сгради и такса смет.
632
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД