:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гръцките фермери започнаха с блокадите на Промахон

СНИМКА: БГНЕС
Близо трикилометрова колона от автомобили се образува преди граничния пункт на Кулата по време на блокадата на гръцките фермери вчера.
Гръцките фермери вчера блокираха пътя към граничния пункт Кулата по обяд, въпреки мерките от страна на гръцката страна да не се стига до незаконен протест. Малко преди 13 ч. те спряха движението по пътя при село Промахон, но след около час то беше възстановено.

На изхода от българска страна се беше образувала 3-километрова колона от автомобили и камиони, съобщи БГНЕС. Полицията обаче се е намесила и е изтласкала протестиращите фермери. В телефонен разговор преди обяд гръцкият вътрешен министър бе уверил българския си служебен колега Пламен Узунов, че ще бъдат взети всички мерки, за да не се допусне блокада. Министърът на транспорта Христо Алексиев пък изпрати писмо до гръцкия си колега Христос Спирдзис и също декларира, че очаква Гърция да гарантира свободното движение на стоки и товари между двете държави.

Тази година има засиленото полицейско присъствие от гръцка страна в района на граничния пункт Промахон. В понеделник беше затворен граничният пункт "Евзони" край Гевгелия, на границата с Македония. За влизане в Гърция от македонска страна остават отворени два гранични пункта - този край град Дойран и Меджитлия.

Всяка година от последните 10 гръцките фермери по традиция блокират границата. Само за 2016 г. по оценки на транспортния бранш загубите на българските превозвачи възлизат на около 20 млн. лв. Още в началото на протестите преди седмица от Съюза на международните превозвачи заявиха, че са готови на контрапротести, така че да не допуснат гръцка земеделска продукция у нас. Българските превозвачи все още не са получили никакви обезщетения за загубите си от предишните блокади.
2
853
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
31 Януари 2017 19:37
Сиртаки, узаки, суфлаки и ако изкрънкаме нещо от кредиторите добре дошло и така до пролетта.
01 Февруари 2017 11:25
Ами времето се позатопли.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД