:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 305
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Везенков и Бозов бяха обявени за баскетболисти №1 на 2016 г.

Националният селекционер Любомир Минчев е най-добър треньор
Новата надежда на българския баскетбол Александър Везенков (21 г.) и ветеранът Йордан Бозов (38 г.) получиха наградите за №1 на 2016 г. в анкетата на федерацията сред журналисти и специалисти. Крилото на "Барселона" - Везенков, бе обявен за най-добър от играещите в чужбина баскетболисти, а гардът и капитан на "Рилски спортист" - сред тези в Националната баскетлига.

В същите категории при жените №1 станаха играещата за отбора на щатския университет във Вашингтон Борислава Христова и гардът на "Хасково" и националния тим Радостина Димитрова. Феновете определиха за свой любимец Александър Груев от "Спартак" (Пл), а за най-добър треньор бе обявен селекционерът на мъжкия национален тим и на "Берое" Любомир Минчев.

На церемонията присъстваха само трима от отличените - Бозов, Димитрова и Груев. Везенков и Христова изпратиха видеообръщения с благодарности за наградите, а пък Минчев получи своята награда от генералния секретар на баскетболната федерация Елеонора Рангелова в общинската зала в Стара Загора, защото "Берое" посрещна там македонския "Фени Индустри" в предпоследен мач от гр.С в Балканската лига.

Преди двубоя отборът показа на феновете и купата на България, която спечели във финала миналата неделя срещу шампиона "ЛУКойл Академик", но накрая зрителите видяха и първата домакинска загуба на "Берое" в регионалната лига - 66:68. Въпреки това "зелените" нямат повод за притеснения, защото отпреди си бяха осигурили крайното първо място в групата и участие на полуфиналите.

Преди мача "Берое" - "Фени Индустри" пък се проведе среща на представители на Балканската лига с треньора на "Академик" (Пд) Асен Николов, на която пловдивският тим е бил поканен за участва в регионалната надпревара през следващия сезон. Предстои спортният директор на лигата Шай Щрикс да се срещне на 2 март в Плодив със спонсора на клуба и с представители на общината, за да се уточнят подробностите.
706
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД