:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЦИК наказа фирма заради билбордовете с Борисов

От комисията се усъмниха, че са успели да открият истинския нарушител в случая
СНИМКА: "ФЕЙСБУК"
ЦИК не смята, че наказаната фирма "Готмар" ЕООД е единственият виновен.
Отговорност за незаконните билбордове с лика на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в генералска униформа, появили се из страната, ще понесе поръчителят - търговското дружество "Готмар". Това реши вчера ЦИК въз основа на информация, получена от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Рекламните съоръжения агитираха в полза на Борисов, използван беше и националният флаг, но липсваше задължителният по закон надпис "Купуването и продаването на гласове е престъпление".

В Изборния кодекс е записано, че нарушаването на тези забрани се наказва с глоба от 2000 до 5000 лв. (за всяко нарушение), която нараства при рецидив - от 5000 до 15 000 лв. Още в четвъртък ЦИК разпореди незабавното премахване на агитационните съоръжения в цялата страна. Отговорност за изпълнението на заповедта носят областните управители.

Първият билборд беше забелязан на автомагистрала "Тракия". Затова ЦИК прати писмо до пътната агенция с искане да получи отговор кой е поръчителят, както и кои са чиновниците, отговорни за контрола върху съдържанието на рекламните съоръжения. Това стана необходимо, след като ГЕРБ обяви, че нямат нищо общо с нерегламентираната агитация. "Добре познаваме изборното законодателство и по никакъв начин не бихме си позволили да го нарушаваме", коментираха случая от партийния пресцентър.

Информацията, предоставена на ЦИК, се оказа сходна с тази, която "Сега" получи от АПИ онзи ден. Чиновниците съобщават, че са издали разрешително за билборда на "Готмар" ЕООД. Но категорично отхвърлят всякаква отговорност за неговото съдържание. "АПИ няма отношение към съдържанието на съобщенията и изображенията, поставяни по републиканските пътища. Агенцията като стопанин на републиканската пътна мрежа дава единствено разрешение за специално ползване на пътищата чрез изграждане и експлоатация на рекламни съоръжения", гласи отговорът. От него става ясно и че разрешението на "Готмар" за въпросния билборд е валидно и АПИ няма основание за прекратяването му, тъй като според изискванията на агенцията няма нарушения.

От ЦИК останаха неудовлетворени от съобщението на АПИ. "Не приемам писмото като достатъчно съдържателно и детайлно", коментира шефът на комисията Ивилина Алексиева. По думите й не е бил открит истинският нарушител или поне не всички нарушители в случая.

-------------------ОХРАНА

При засилена полицейска охрана вчера от печатницата на БНБ към РИК-овете поеха бюлетините за вота. Според "Фокус" през целия път бусовете са съпровождани от екипи на жандармерията. По данни на дирекция "Специализирани полицейски сили" в четвъртък бюлетините са били извозени до Смолян, Хасково, Кърджали, Плевен и Ловеч, а в събота и неделя ще стане транспортирането и до останалите областни администрации. МВнР също е започнало да изпраща бюлетините извън страната, като те вече са получени в 80 СИК в дипломатически и консулски представителства.
9
1579
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
17 Март 2017 19:26
На Ангелкова ФЛанелките, които раздаваше щедро бяха със същия почти сюжет.
17 Март 2017 19:29
В Изборния кодекс е записано, че нарушаването на тези забрани се наказва с глоба от 2000 до 5000 лв. (за всяко нарушение), която нараства при рецидив - от 5000 до 15 000 лв.
всеки билборд за отделно нарушение ли се брои
17 Март 2017 19:31
а снимката от дописката брои ли се за нарушение
17 Март 2017 19:58
Ма никой ли не знае? По-голяма снимка трябва, значи...
------------
Сайтът на Генек
18 Март 2017 07:49
Добре познаваме изборното законодателство и по никакъв начин не бихме си позволили да го нарушаваме...

просто използваме "вратичките" в закона.
18 Март 2017 10:04
Официално изпратени снимки от пресцентъра на ГЕРБ, на които се вижда, че ликът върху тениските и рекламния плакат е един и същ. Носят ги бившите министри Николина Ангелкова и Теменужка Петкова, бившият зам. на МВР и други кандидат-депутати от ГЕРБ.
http://19min.bg/download.php?id=1346&module=content
18 Март 2017 10:32
Едно време, много отдавна, имаше билборд на Добрин Митев като кандидат за кмет на Варна- маскиран като капитан, с морето и Варна на заден план. Добрин Митев загуби с много, а СДС-Варна- завинаги.
18 Март 2017 11:11
Защо Борисов мълчи? Разлепват негови снимки из цяла България, но той няма нищо против. Значи е доволен. Е, питам се аз, тоя Георги Тучев толкоз ли е проницателен, или просто Баце е седнал на дъното на бидоня...
19 Март 2017 08:54
Боко наистина е яко изперкал !
Как има наглостта да се изпраска с геЕралските лампази и еполети чак на предизборен билборд ?!
Изобщо кой даде право на тъпите ченгета да се кичат с военни звания ?
Полковник - къде ти е полкът, бе ? Генерал - къде ти е армията ? Какви битки сте спечели ?
Легнал си лейтенант, събудили го - генерал ! Пфу !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД