:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 263
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Родители отново протестират заради "спуснат" училищен директор

Конфликтът в столичното 81-во средно училище "Виктор Юго" в кв. "Младост" се задълбочава. Вчера родители и ученици от школото излязоха за втори път на протест срещу директорката Елена Налбантова, която според тях е "спусната". От регионалното управление на образованието в София са предписали мерки за подобряване на микроклимата в учебното заведение, но напрежението там остава и към момента.

През февруари т.г. бе първият протест срещу Налбантова, която е заела поста на 1 август м.г. Тогава родителите се оплакаха от уволнението на зам.-директорката Румяна Парцова, която според тях е доказан специалист. "Въпреки че тя (зам.-директорката - бел.ред) бе върната и двете страни обещаха да подобрят комуникацията, това не стана", коментира Вилма Доминикова, старши експерт в РУО-София. Според нея става дума за междуличностен конфликт, поради което от екипа й са дали препоръки за предприемане на незабавни действия за подобряване на микроклимата в школото. "Комуникацията в училището е нарушена и това не е от сега, а още от времето на предишния директор", коментира още Доминикова.

Вчера родителите отново настояха да се провери как точно новата директорка е спечелила конкурса само с 1 точка пред другия фаворит за поста. Според тях тя трябва да бъде сменена и на нейно място да бъде назначен нов шеф с прозрачен избор. Родители твърдят и че децата им са били заплашвани заради участието в протеста. От РУО-София обаче смятат, че няма никакви законови основания за провеждане на нов конкурс за директор, нямат и сигнали за конкретни нарушения на Налбантова.
1199
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД