:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 360
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Боксьорите ни ще гонят Топ 8 в Европа за място на световното

Българските боксьори трябва да се класират поне на 1/4-финал на европейското първенство в Харков (Укр, 16-24 юни), ако искат да участват на световното в Хамбург (Гер) от 25 август до 3 септември. Това става ясно от обявеното вчера разпределение на квотите. От международната асоциация по аматьорски бокс (AIBA) съобщиха, че петте континентални първенства тази година ще са квалификации за световното.

Европа обаче ще има по-малко представители на ринга в Хамбург - по 8 във всяка от 10-те категории. На предишния шампионат в Доха`15 европейците бяха по 9. Сега първите 8 на европейското в Харков ще се класират за световното, т.е. нашите трябва да стигнат поне 1/4-финал. На предишното европейско - в Самоков`15, България имаше петима медалисти и общо 7 боксьори в Топ 8.

Европа все пак си остава с най-много представители на световното, защото Северна и Южна Америка ще имат общо по 6-има боксьори в категория, също с толкова ще е и Азия. Африка е с 4-ма, а зона Океания ще е с по двама. Освен това ще има 10 боксьори от домакина Германия, както и още 10 с "уайлд кард" - по един във всяка категория. Така в Хамбург ще участват общо 280 боксьори, което е с 20 повече от шампионата в Доха преди 2 г.
685
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД