:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 358
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Разнобой в Лондон дали да се плаща сметката за Брекзит

Британският премиер не може да обещае намаляване на имиграцията
----------------
Членове на правителството във Великобритания влязоха в задочен спор по въпроса дали страната ще плати "сметката за развода" с ЕС, съобщиха британските медии. Премиерът Тереза Мей даде ясен сигнал, че страната ще стори това, докато министърът по въпросите на Брекзит Дейвид Дейвис каза, че Лондон няма никакво намерение да стори това. По-рано британски медии писаха, че главният преговарящ на ЕС по Брекзит Мишел Барние в момента работи върху това споразумението между Лондон и Брюксел да предвижда погасяването на оставащите финансови ангажименти на Великобритания в размер на от 50 до 60 млрд. евро. Става въпрос за изплащане на пенсии на живеещи в ЕС британци, предоставяне на гаранции по кредити и покриването на други нужди. Установяването на точния размер на тази сума се очаква да бъде една от основните теми на предстоящите преговори между Брюксел и Лондон.

По време на телевизионно интервю Тереза Мей заяви, че Великобритания няма да плаща, за да напусне ЕС, но ще трябва да реши какви са задълженията й пред ЕС. "Ясно е какво очакват британците, но ние сме нация, която спазва закона и ще посрещнем задълженията си", добави тя. "Ще има някои определени програми, за които бихме желали да платим за участието си, защото това е в интерес на нацията", посочи министър-председателят. Относно възможностите за сключване на споразумение за свободна търговия, Тереза Мей заяви, че би желала да постигне "всеобхватно споразумение за свободна търговия, което да даде възможността да се търгува свободно в Единния европейски пазар". В друго интервю обаче Дейвис каза, че Великобритания няма намерение да плаща на Европейския съюз големи парични суми като компенсация за прекратяване на своето членство.

Британският премиер Тереза Мей освен това призна, че след напускането на ЕС, Великобритания ще може да създаде свои собствени правила за миграцията, но добави, че не може да обещае, че миграцията към страната ще бъде по-ниска, пише в. "Гардиън". "Има толкова много неща на света, които влияят на броя хора, идващи във Великобритания", заяви Мей. На въпрос относно правителственото обещание, че ще намали миграцията до под 100 000 души годишно, Мей заяви, че настоящият брой "е по-висок от това, което искаме".

Лондонският Лойдс (Lloyd's of London), най-големият застрахователен пазар в света, съобщи, че ще открие подразделение в Брюксел, за да запази безпрепятствения си достъп до Стария континент на фона на неяснотите около предстоящия Брекзит. "Предвид решението на Великобритания да напусне Европейския съюз, ще бъде открит филиал в Брюксел с цел да може да стане действащ от 1 януари 2019 г.", обясни групата в комюнике, публикувано ден след официалното задействане на процедурата за Брекзит. Това означава, че банката няма да изчаква напускането на ЕС от Великобритания, което, в случай че преговорите и одобрението на споразумението с Лондон минат без проблеми, ще е факт през май 2019 г.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Евродепутати и членове от антиимигрантската Партия на независимостта на Великобритания отпразнуваха активирането на член 50 от Лисабонския договор пред централата на Еврокомисията в Брюксел.
3
1189
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
31 Март 2017 13:47
Една горда като Ямайка страна не би си платила.
31 Март 2017 15:09
Значи при тоя Изход Британия ще е на голяма загуба, а тоз ЕС на голяма печалба - което денонощно се намила...
След като е така и тоз ЕС има голяяяяяяяяяяяяма далавера от излизането на Британия, то датата на оня Референдум трябва да бъде обявена за Национален Празник на тоз ЕС и да замести Деня на Европа...

А след като излизането на някаква страна-член води до голяма далавера на тоз ЕС, то сл. тоз ЕС трябва да прави всичко възможно колкото се може повече страни-членки да напуснат, за да бъде далаверата още по-голяма...

Кажете ми - има ли нещо по-примитивно от РобПрес!?!?!
31 Март 2017 15:26
Да напомним на несведущите че НЕ Обединеното Кралство напуска ЕС , а ЕС го изхвърлят от стесняващият се кръг на проспериращи държави.
Англосаксонците ( за сега ) ще се запазят стабилни , а който проявява признаци на нестабилност ще се наложи да се раздели с колектива.

https://www.youtube.com/watch?v=6YVbdc8bsNo
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД