:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 206
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България започва официално да приема бежанци от Турция

Агенти на ДАНС ще бъдат командировани, за да подбират чужденците
България ще започне да приема бежанци от Турция и официално, е решило правителството в сряда. Решението не е обявено публично.

Министрите се позовават на подписаното през март м.г. споразумение между ЕС и южната ни съседка за презаселване на мигранти, което не се признава от Общия съд на ЕС и от отделни държави. В решението не се посочва бройката на хората, които ще бъдат приети, но според източник на "Сега" става дума за около 50 души. Още толкова България има ангажимент да приеме по друго споразумение от Гърция или Италия до края на годината.

През октомври бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова съобщи, че България е поела ангажимент, заедно с всички останали държави по механизма на релокацията да приеме 1300-1400 бежанци и 100 души по механизма за презаселване от Турция. По информация на Европейската комисия досега по споразумението за релокация на ЕС у нас са дошли 29 чужденци от Гърция. Сред тях беше сирийското семейство, изгонено от общинската власт в Белене. Направени са заявки за още 50 сирийци.

Всеки чужденец ще бъде избиран от български екипи, които ще бъдат командировани в Турция. В тях ще се включат експерти от агенцията за бежанците, ДАНС, МВР и преводачи. Документите на чужденците ще се подготвят от Върховния комисариат на ООН за бежанците. Българските екипи ще проверяват истинността на паспортите и ще снемат пръстови отпечатъци. Те ще оформят досиета на мигрантите, които предстои да бъдат приети по схемата за презаселване. Досиетата трябва да съдържат лични данни и друга информация, въз основа на която да бъде направена преценка за наличието на основания да се смята, че чужденецът би могъл да бъде заплаха за обществения ред или националната сигурност на България. На базата на изготвеното досие и предоставените от комисариата на ООН документи екипът ще изготвя писмен доклад с предложение относно приемането на хората в България по схемата за презаселване.

Парадоксалното е, че България тръгва да изпълнява договорката с Турция в момент на остра криза в отношенията между Ердоган и европейските правителства. Освен това в началото на месеца Общият съд на ЕС отхвърли като неофициална договорката между Евросъюза и Турция от миналия март за решаване на мигрантската криза. Според магистратите решение за сключване на споразумение с турското правителство не е вземано нито от Европейския съвет, нито от която и да било друга институция на ЕС.

В деня, в който българският кабинет взе решението за приемане на бежанци от Турция, лидерите на Чехия, Унгария, Словакия и Полша съобщиха, че няма да приемат плана за преразпределение на мигрантите, изготвен от Европейския съюз. "Този план е чисто изнудване и ние няма да го приемем", се казва в съобщение на страните от Вишеградската група.

И четирите държави от доста време насам открито се противопоставят на допълнителното натоварване и приемане на мигранти, основно от Сирия. По време на съвместна пресконференция във Варшава полският министър-председател Беата Шидло заяви, че "Групата никога няма да приеме този диктат и това изнудване" по отношение на бежанската политика. Съвместното изявление бе подписано от премиера на Чехия Бохуслав Соботка, премиера на Унгария Виктор Орбан, премиера на Полша Беата Шидло и премиера на Словакия Роберт Фицо.

"Новото унгарско законодателство дава възможност търсещите убежище да бъдат задържани в лагери. То е най-вече насочено към осигуряване на безопасността на гражданите на ЕС. Безопасността на германците и австрийците в действителност сега е обезпечена от унгарските данъкоплатци", каза Орбан.

От Брюксел предупредиха, че държавите, които отказват да изпълнят плана за преразпределение на бежанци, може да бъдат изправени пред финансови санкции.



АПЕЛ

Броят на бежанците, които са избягали от конфликта в Сирия, е надвишил пет милиона, съобщиха в четвъртък от ООН, предаде Франс прес."Международната общност трябва да направи повече, за да им помогне", подчерта Върховният комисариат на ООН за бежанците.
53
34398
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
53
 Видими 
30 Март 2017 19:24
Желае ли някой да даде определение за национално предателство?
30 Март 2017 19:46
И ОФИЦИАЛНО...
Демек - ще продължи нахлуването на рпишълците, а ще има и официално приемане на навлеци...
---------
Сайтът на Генек
30 Март 2017 19:46
Парадоксалното е, че България тръгва да изпълнява договорката с Турция в момент на остра криза в отношенията между Ердоган и европейските правителства.

Какво му е парадоксалното?
Приятелят на Ердо спечели изборите и това е по-важно от кризата м/у Ердо и ЕС.
Пък и Вишеградси казаха, че няма да приемат чалми и все някой трябва да ги приема. Особено след като е получил 160 млн. точно за тази цел.
30 Март 2017 19:49
Не желая, доколкото би противоречало на правилата на форума.

Бъчвата, като виден представител на гореспоменатата категория, е викала "Ох, да, Я, шнел", но вече не носи отговорност за вкарването.. Извинете, "презаселването", много точен термин.

Президента къде спи?

Бочко му обра лаврите с Копривщица, така че не му се брои за точка!
30 Март 2017 19:49
В решението не се посочва бройката на хората, които ще бъдат приети, но според източник на "Сега" става дума за около 50 души. Още толкова България има ангажимент да приеме по друго споразумение от Гърция или Италия до края на годината.

Ужас !
Сто човека ! Ще ни претопят, ще ни затрият, ще погубят България
30 Март 2017 19:51
Stern
30 Март 2017 19:46


Няма как да съм сигурна, но мисля, че вкарването няма общо с отказа на Вишеградци.
Ние се разкрачихме безусловно и вкараното не е в повече поради нечий отказ.
30 Март 2017 19:51
През октомври бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова съобщи, че България е поела ангажимент, заедно с всички останали държави по механизма на релокацията да приеме 1300-1400 бежанци

А кой ще ги брои като влязат?
Как ще ги различим от нелегалните?
Като знаем как се „поемат“ ангажименти в ЕС, няма ли да станат скоро 13,000 или 130,000?
Да се изчака новото правителство да се оправя с този въпрос. Опасявам се, че някои държави ще дават пари за да си купят желание от други да им поемат квотите.
Сега пробват как ще реагира стадото, според реакцията ще определят колко да тежи морковът и камшикът.
30 Март 2017 19:57
Minderbinder
30 Март 2017 19:49


Тези са ПЛЮС 100 на:
- хилядите, които си минават границата просто ей така и на
- хилядите, които бавно и полека ще ни върнат от крайните дестинации
--------------------------------------------------
общо - стотина хиляди плюс сто, за тази година

Нататък се изчислява по аритметична прогресия.
30 Март 2017 20:03
Правителството няма право да приема сепаративно решение зад гърба на ЕС по мигрантския проблем.
30 Март 2017 20:23
Не е сепаративно. Прибързано, малоумно - да, нали и ние сме ЕС.
Даже скоро ще ги председателстваме, но ако идеята е тогава да им ги джиросаме - никакъв шанс.
Мокрите кърпички след използване се изхвърлят.
30 Март 2017 20:23
Колко от "офицялно приетите бежанци" ще останат в Територията.....
30 Март 2017 20:24
Сега пробват как ще реагира стадото, според реакцията ще определят колко да тежи морковът и камшикът.
30 Март 2017 20:39
Не е ясно , кой ще ги посреща на границата , с какво и кои ще са с ибриците ....иначе , преди това да си сменим предварително "фасадата".
30 Март 2017 20:42
Неволно в съзнанието ми изплува Вики NULL-Land с крилатат си фраза f-EU!
Скапахме си държавата, изгонихме си хората, за да „заличим последствията от тоталитаризма“. Сега какво правим? „Без ЕС ще загинем! Да си мълчим и приемаме каквото ни наредят, защото ЕС ще отреже парите за олигарските и евтините екскурзии в Европа“.
Много по-лесно е да изкараш дивака от джунглата, отколкото джунглата от дивака!!!
Лумпениатът няма проблем да е зависим, само да има повече кльопачка и по-„престижни“ овчари.
България – кучета я яли, концепцията за национална държава все повече пречи на някои „европейци“.
„Европейска евтаназия“ – девизът на гей-юро-атлантиците!!!
Или България ще оцелее или те. Избирайте...........
30 Март 2017 21:37
"Желае ли някой да даде определение за национално предателство?"
Никой не реагира на това? Защо? Не е ли вярно?
Толкова меки китки и толкова малко БЪЛГАРИ!
30 Март 2017 21:38
Ако хвърлиш жаба в съд с гореща вода тя ще изскочи веднага. Ако я пуснеш в съд с хладка вода и загряваш водата постепенно жабата се сварява без да се усети...
Ако тази новина не е "фейк" предвиждам мрачни времена. Пагони ще остават без рамене и фуражки - без глави!!!
30 Март 2017 21:49
На няколко пъти виждах коментари тук, че се задава още един народен съд и все ми се виждаха преувеличени, но вече не. Ни най-малко.
30 Март 2017 22:11
В деня, в който българският кабинет взе решението за приемане на бежанци от Турция, лидерите на Чехия, Унгария, Словакия и Полша съобщиха, че няма да приемат плана за преразпределение на мигрантите, изготвен от Европейския съюз. "Този план е чисто изнудване и ние няма да го приемем", се казва в съобщение на страните от Вишеградската група
Какво да коментираме...
30 Март 2017 22:37
Както горе саркастично беше отбелязано, сто човека нищо не са. Но те ще доведат вече и жените си и поне деветте си деца, майки, бащи, братя и сестри. И от сто, ще станат поне 1000.
30 Март 2017 23:13
Minderbinder 30 Март 2017 19:49
Ужас !
Сто човека ! Ще ни претопят, ще ни затрият, ще погубят България

Никой ли не си спомня трагедията на с. Мечка?
30 Март 2017 23:13
88
30 Март 2017 23:20
Andante
30 Март 2017 21:49
На няколко пъти виждах коментари тук, че се задава още един народен съд и все ми се виждаха преувеличени, но вече не. Ни най-малко.

За съжаление, народен съд е крайно нужен, но няма да има. В обозримото бъдеще. По-скоро овцете ще се разправят с овчаря.
30 Март 2017 23:30
споко.. добрата новина е, че тарамбуките няма да се заседяват много на българска земя. При първа трафик възможност ще се спасяват към европейски дестинации с по- стари демокрации.
31 Март 2017 00:14
Другите спират, у нас започват?! Май се налага да се умилостиви султана или новото старо правителство пак се направи на по либерал и от Сорос?
31 Март 2017 00:16
Minderbinder 30 Мар 2017 19:49 Ужас !
Сто човека ! Ще ни претопят, ще ни затрият, ще погубят България
Преди много, много време албанците в Косово са били под 10% ...
31 Март 2017 00:23
Симо, не е "много време" -някъде към 20-те години на 20 век. И за 60/70 г. стават към 90%...
31 Март 2017 00:42
Ходих на годеж по нашия край.
Един братчед се обади - ще жени щерките. Споко, и двете са над 18, наште хора деца не пущат за тая работа.
Пък и той дума "ще жени" ама те са избегали с някви от другото село и сега световете идват да се запознаят и одобрят мерака на младите - годеж се вика на това.
Младите може да си се искат, ама в тоя объркан и самотен свят само дъртите знаят кой от кой джинс е да не стават бъркотии и требе да внимават, кой с кого таквоз.
Та, нашия братчед - сиромах човек. 6 деца, 3 унуки. Работи тук таме, ама се пази да не го видят от общината щото ще му спрат помощите.
Годежа беше две каси бира (от двулитровките) , половин кило ракия и кюфтета от проклетото магаре, дето налитало да хапе (няма вече да налита) и музика и танци-манци (абе направо кючеци) за младите и лаф-моабет за старите.
Та, наште хора от махалата разправяха, че покрай тез мигранти-имигранти местните на главочи с изцъклени комбали им влязла муха в главата да гонят сирийци и пакистанци и вече не ги закачали, и изобщо се държали ако не уважително то поне не се заяждали.
Значи, имало полза от тез мигранти, викам аз.
Нека идват, няма само на нас да се блещят я. Да се почувстваме и ний хора по-така.
31 Март 2017 03:09
Жалко изпълнение на безличния Герджиков, никакво достойнство, медуза. Явно слуга на някоя партия...... Както и президенто.
Задкулисно приема решения бъркащи в джоба на хората. Кой ще ги гледа, храни, облича тези бежанци. Колко ще дадете на "експертите" дето ще ходят да ги избират. Пълна тъпотия.
Натрисате проблема на следващият кабинет. Жалки сте.
Евала на четворката... Никакви бежанци при никакви заплахи и условия. Точка.......
31 Март 2017 04:03
БЕЗСРАМНИЦИ. Ще дойде момент когато демократично никога никога няма да има шанс за политическа промяна Просто съществата нахлуващи в Европа се плодят като плъхове и българите след поколение ще са малцинство в страната отвощвана с толкоз мъки, кръв и жертви от предците ни!
Ако има начин за събиране на подписи , за референдум или за каквато и да е цивилна реякция срещу това гнусно предателство - моля споделете го тука в тоя форум. ( тази медия все още не е раболепна от нивото на медиапул или дневник).
31 Март 2017 04:11
Ако има начин за събиране на подписи , за референдум или за каквато и да е цивилна реякция


Ефикасната цивилна реЯкция, засега, е само една: повече динковци и перовци.
Подписки, референдум-дум-думи и прочее конституционални бошлафизми, за съжаление, са ялови на тоя етап.

Докато "властта" си прави коректно-либерални оглушки.
31 Март 2017 05:51
Май не им е мил живота на някои т.нар. управници ?! Така да бъде, нас не ни е грижа за вашия живот и скоро ще ви покажем всичката натрупана любов. Приключваме се с пост-комуноидната клика, за да спасим децата си и България от тая мазна, долна сган наречена "политици от прехода" !!!!
31 Март 2017 07:03
На третия ден след изборите, още един сарпрайз след газа, водата, парното и тока. Евала Баце, на тебе все ти ги пускат.
31 Март 2017 07:07
Какво правят, докато ние си мислим за избори, а??? Защо не ни питат за това? А ни бутат да гласуваме задължително? Измамници! Ало, Славчо, няма ли да протестираш за това????
31 Март 2017 07:26
Господин президент????
Господин президент!!!!
31 Март 2017 07:36
Желае ли някой да даде определение за национално предателство?


Защо?!?!?
Ибрикът на Ердо, крадливото Баци пое ангажимент да приема бежанците. Взе 160 милиона да строи центрове за настаняване. Парите ги "усвояват" неговите фирми и влизат директно в неговия джоб.
Ибрикът на Ердоган спечели изборите - т.е. българският народ харесва и кражбите му, и настаняването на бежанците. И иска още от същото!
ФАКТ- НАРОДЪТ ИЗБРА ИБРИКА И ПО ТОЗИ НАЧИН ПОКАЗА КАТЕГОРИЧНО ОДОБРЕНИЕ ЗА ДЕЙСТВИЯТА МУ по време на мандата.
Глас народен - глас Божи!
Какво може да направи президентът или който и да е друг!?!?!?
31 Март 2017 08:08
Отдих и култура: https://www.youtube.com/watch?v=hsRL6TUwGSY
31 Март 2017 08:17
Вилкомен!
Вир шафен дас!
31 Март 2017 09:16
Нов гениален ход на сл. правителство и Радев. Браво, така се доказва евроатлантическа насоченост - с вазелин.
31 Март 2017 09:38


Час по-скоро ново правителство, от тези тръпки вече ме побиват.
Повишава се какво ли не, сега ще приемаме и бежанци, какво ли още ще измислят.
Е, затова ни трябва стабилен кабинет за 4 години.
Стига вече избори и безобразия на гърба на народа ! Стига !
Който влезнал в това НС, влезнал, другите 4 години отвън, да им дойде акъла.
31 Март 2017 09:48
През октомври бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова съобщи, че България е поела ангажимент, заедно с всички останали държави по механизма на релокацията да приеме 1300-1400 бежанци и 100 души по механизма за презаселване от Турция.


Изпълняваме поети от Баци ангажименти.
Защо ги изпълняваме?

1. Защото спазваме закона
2. Защото Народът гласува доверие на Баци и политиката му, а част от политиката му е да приема бежанци и да усвоява пари от ЕС за приемането им.

Служебното правителство няма избор в случая. А дори и да отложи нещо, Баци скоро си идва.
31 Март 2017 09:52
Miranda 31 Мар 2017 09:38 Стига вече избори и безобразия на гърба на народа ! Стига !
Който влезнал в това НС, влезнал, другите 4 години отвън, да им дойде акъла.
A дано, ама не вярвам да мирясат - ще примъкнат някой бял роял и ще почнат да се лигавят ..

Соросоиди сър!
31 Март 2017 10:12
SvSophia
31 Мар 2017 07:26

Господин президент????
Господин президент!!!!

Знаеш дежурния отговор: Той няма пълномощия по въпроса.
(Но пък коленичи пред "мъничките хора", което е наистина трогващо.)
31 Март 2017 10:13
"Желае ли някой да даде определение за национално предателство?"
Никой не реагира на това? Защо? Не е ли вярно?
Толкова меки китки и толкова малко БЪЛГАРИ!


Всичко от пленума, свалил Тодор Живков, насам до днес и утре и другиден е национално предателство!
31 Март 2017 10:20
Всичко от пленума, свалил Тодор Живков, насам до днес и утре и другиден е национално предателство!





Без настоящия български президент, засега.
31 Март 2017 10:23
Нещо много скромно го давате под тази статия ! Да не сте се примирили вече , че ще ви натресът чужденците ? "според източник на "Сега" - 50 души ; според БГнюз 1999 , според някой друг между 2000 и 5000 , според четвърти - "не повече от 10 000" , според мен - НЕОГРАНИЧЕН брой ! И докато управляващите приберат "усвоените" евромилиони и изчезнат с тях на Запад а нас ни оставят бавно да умираме !
31 Март 2017 10:43
А, на ви сега правителство "Бойко Борисов 3" !
31 Март 2017 11:22
Да не сте се примирили вече , че ще ви натресът чужденците ?


Тук не става дума за "примирение". С вота си на тези избори, българският народ показа, че подкрепя политиката на ГЕРБ, а именно:
България да приема неопределен брой бежанци, да строи бежански центрове за настаняване и да бъде обявена за гореща точка, срещу съответната такса от ЕС.
Това е волята на мнозинството гласували хора. Така и ще бъде.
31 Март 2017 11:48
31 Март 2017 13:46
Дуче
31 Март 2017 11:22
.........................................................
Това е волята на мнозинството гласували хора. Така и ще бъде.

България
681 - 2017


04 Април 2017 08:59
"100 бежанци заплашват "щастието" на 7 милиона българи" ??????????? Ако това беше вярно по-добре да разпускаме държавата.

Когато една нация има притеснение да приемем 100 човека (които при това сама ще си избира) по добре да си признаем, че "материала" в тази нация за нищо не става - нещо като сбирщина от дребни душици, окопани в страховете си. Нямаме грам самочувствие, че като държава можем да създадем ред, а като народ да запазим идентичност.

Сега някой ще ме репликира с апокалиптичния сценарий като стоте човека ще се превърнат в хиляди , а след това в милиони (жени , деца, братовчеди и стринки....) - тезата е широко разпространена по форумите и много се харесва - още едно доказателство, че материала кълве на празна кука, а здравия разум и самочувствието са отлетели.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД