:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 329
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Терористи удариха в Санкт Петербург

Взрив в метрото уби 10 души, докато президентът Путин бе на форум в града
Снимки: ЕПА/БГНЕС и Туитър
В ранния следобед в понеделник между две централни метростанции в Санкт Петербург във вагон избухна взривно устройство. Жертвите са поне десет, има и много ранени. По същото време в града бе президентът на Русия Владимир Путин, за да участва в медийна конференция По-късно (на голямата снимка) той се срещна в Константиновския дворец с президента на Беларус Лукашенко. Путин първи съобщи, че не се изключва версията тероризъм.
Най-малко 10 души загинаха и десетки са ранени след експлозия в метрото на руския град Санкт Петербург, съобщиха световните медии. Според властите един взрив е избухнал във вагон, докато влаковата композиция се е движела между метростанциите "Площад "Сенная" и "Технологическият институт". Генералната прокуратура на Русия официално определи взрива като "терористичен акт". На друга метростанция "Площадът на въстанието" в Санкт Петербург пък бе намерено второ, незадействано взривно устройство, потвърдиха от Националния антитерористичен комитет. То е било обезвредено от сапьорите, съобщи Би Би Си. На кадри от различни видеозаписи, излъчени по руските телевизии и в интернет, се виждат вагони с тежки поражения от взрива, както и ранени хора. На друг запис пък се вижда предполагаемият атентатор, съобщи Интерфакс, цитирайки източници от спецслужбите. МВнР в София съобщи, че засега няма официални данни за пострадали българи.

Руският президент Владимир Путин заяви, че е бил информиран от специалните служби за ситуацията и че не са изключени всякакви версии, включително битов инцидент, криминален случай и тероризъм. Президентът бе в града на медиен форум на Общоруския народен фронт и според някои медии именно заради това там е бил извършен терористичният акт. "Причината е неизвестна и още е рано да се говори. Разследването ще покаже", каза Путин, който малко по-късно се срещна в Санкт Петербург с президента на Беларус Александър Лукашенко.

Всички метростанции в града бяха почти веднага затворени. Затегнати са мерките за сигурност на международното летище "Пулково". Властите в столицата Москва също затегнаха мерките за сигурност в метрото, засилена е охраната и на всички важни транспорти обекти в цялата страна. Според анализатори и експерти зад атентата най-вероятно стоят екстремисти от Северен Кавказ, които са се заклели във вярност на "Ислямска държава". Миналия месец нейни бойци атакуваха руска военна база в Чечня, при което загинаха десетки хора.

Върховният представител на ЕС по външната политика Федерика Могерини заяви от името на 28-те външни министри, които са на среща в Люксембург, че следят новините и мислите им са с руския народ. Посолството на САЩ в Русия изрази съболезнования. "До нас достигат ужасяващи новини от Санкт Петербург. Изразяваме съболезнования на всички пострадали и техните роднини", написа в "Туитър" говорителят на германския канцлер Щефан Зайберт.

ОЧЕВИДЦИ

"Хората бяха в кръв, косите им бяха изгорени. От вагоните излизаше дим. Казаха ни да се движим към изхода, защото движението е преустановено. Хората просто бягаха. Моя приятелка беше във вагон, съседен на този, който се взриви. Тя разказа, че всичко се разтресло. Когато излязла, видяла, че всички били обезобразени," сподели една от очевидките, цитирана от руската телевизия Life News. "Във вагона всички се бяха приготвили за смърт, ако така мога да се изразя. След взрива всички очакваха най-лошото, след това ни изведоха и хората започнаха да си помагат един на друг. Повечето бяха в кръв", каза друг очевидец пред ТАСС. Друг отбеляза, че само няколко минути са чакали евакуация. "Видях загинали, най-малко четирима души, спешните екипи дойдоха след 5-7 минути," допълни той.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Руски спасителен екип носи ранен при експлозията в метрото в Санкт Петербург.
34
3111
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
34
 Видими 
03 Април 2017 19:38
Докато държавите не си поставят правилните приоритети за това кои са реалните врагове, терористи ще удрят навсякъде по света.
03 Април 2017 20:21
Американское издание Washington Times опубликовало провокационный материал, сопроводив материал о взрыве в Петербурге фотографией с митинга 26 марта. Глупость или преднамеренное искажение фактов?

Зле прикрито злорадство.
03 Април 2017 20:45

Зле прикрито злорадство
Починете си.
03 Април 2017 21:04
В Санкт Петербург цари невероятна сплотеност и солидарност. Хората си помагат за да преодолеят трудностите. Хиляди доброволци са се включили в помощ със собствените си автомобили и превозват закъсали.
Тези, които са го извършили са просто ходещи мъртъвци.
03 Април 2017 21:07
Тези, които са го извършили са просто ходещи мъртъвци.
Дано по-скоро, но бавно...
03 Април 2017 21:12
пил и пял
Не знам кога. Последния от организаторите на атентата на Невская Дубровка го надупчиха в Турция близо две години след атентата. Разстреляха го от движещ се автомобил. Колкото гилзи намериха толкова и куршума тялото му.
03 Април 2017 21:16
Тези, които са го извършили са просто ходещи мъртъвци.


Които и където да са и извършителите, и поръчителите
Мир на праха на загиналите и възстановяване на пострадалите!
03 Април 2017 21:27
Жука,това е точно така. Аз,самият,преди малко се върнах . Пътувах с колата до другия край на града,Купчино, за да прибера съседката с детето и. Автобуси,маршрутки,таксита,и просто граждани с колите возят закъсалите пътници.
03 Април 2017 21:30
Страхливият Путин каканиже някакви приказки за разследването, което щяло да каже кои са извършителите. Вместо както действат истинските демократи веднага, още на петнайстата минута да посочи виновната Русия, както направи доблестният чистач на Пиер Потрошенков...
03 Април 2017 21:36
Тези, които са го извършили са просто ходещи мъртъвци.

Изпревари ме.
Прочее преди години пак имаше подобни неприятности в Русия. Тогава в отговор бяха ликвидирани съпругите и някои братовчеди на извършителите. Оказали съпротива при арест ръеш ли...
Омекнаха ли русите напоследък или взеха твърде тайно да ги вършат тези неща
03 Април 2017 21:58
Тероризмът отново показа зъбите си. Лека пръст на загиналите, съболезнования на близките им и бързо поправяне на ранените!

_________________________
Под линията искам да отбележа, че изключително неприятно впечатление ми направиха иронично ухилените емотикончета, да не говорим за бомбите със запален фитил, в същата тема в Горещите. Искам да призова колегите да се въздържат.
03 Април 2017 22:41
Искам да призова колегите да се въздържат.

Те не са ти колеги.
03 Април 2017 23:18
Неонацист-перебежчик на Украину недвусмысленно намекнул на организаторов сегодняшнего взрыва в метро

Участник «АТО», боевик одного из карательных батальонов неонацист Илья Богданов, выдающий себя за бывшего сотрудника ФСБ (на самом деле всего лишь закончивший институт Погранвойск) и два года назад сбежавший из РФ в Украину, в иносказательной форме намекнул, что за сегодняшним терактом в Петербурге стоят его «побратимы».

Това обяснява особеностите на терористичния акт, нехарактерни за ислямските терористи.
03 Април 2017 23:20
Теракт в питерском метро – расшатывание ситуации для Майдана в Москве

Натисни тук
03 Април 2017 23:24
Зле прикрито злорадство.

Това ли се има предвид?
Теракты сейчас идут в Европе, и будут идти. И нам это выгодно. Пусть они там подыхают и погибают.

Владимир Жириновски
03 Април 2017 23:27
Захария
03 Април 2017 23:38
Зрители на Ал Джазира ликуват за Петербург по време на живо предаване! (СНИМКИ)


Натисни тук
03 Април 2017 23:44
Според мене извършителя е украинец, а организаторите са англо-американци и банкстери.

Кой има интерес да саботира срещата на Путин и Лукашенко?
С този атентат се цели също дестабилизацията на Русия преди президентските избори и обръщането на общественото мнение срещу Путин и Правителството.
04 Април 2017 00:00
Според мене извършителя е украинец, а организаторите са англо-американци и банкстери.
04 Април 2017 00:02
СК: Машинист поезда метро предотвратил большее количество жертв

Натисни тук
04 Април 2017 00:40
организаторите са англо-американци и банкстери.
ми да. Щом събориха кулите, що да не терактуват и в Питер. Впр., какво е "англо-американец"? Англичанин с американско гражданство ли? Като афро-американец, но дошъл не от Африка, а от Англия?
04 Април 2017 01:08
"
Город скорбит. Но я не об этом. Помню,какое царило возмущение, когда в столице прогремели теракты в подземке - всякая падаль бросилась зарабатывать на этом. Вот беда коснулась и моего родного Питера. И? Я не поверил вначале. Гортранс,маршрутчики,электрички, такси-сервисы делают проезд бесплатным. Тысячи людей на своих машинах готовы бесплатно подвозить попутчиков. На ЗСД подняты шлагбаумы. Газпром бесплатно заливает горючку волонтерам. Наверно,именно поэтому это мой город. Я обычно стараюсь воздерживаться от громких слов, но Питер,я горжусь тобой. И скорблю вместе с тобой. Вечная память ушедшим. Здоровья и добра тем,кто сегодня не остался равнодушным.
04 Април 2017 01:13
Взрыв был один, второе устройство не взорвалось

Второго взрыва не было! Спецслужбы вовремя смогли обезвредить взрывное устройство. Однако, Госдеп уже разослал методички своим шавкам и оповестил о двух взрывах. Как известно, любой белоленточник, либероид и представитель 5-й колонны - лишь слуга, главная его цель - служить своему хозяину не задумываясь о реальности. Вот и понесли они информацию о 2-х взрывах. Все как один, одномоментно, одно и то же, слово в слово. Всё под копирку и строго по методичке.

Кто сомневается, что заказчик теракта США?

Ето какво дословно пишат ТРИМА независими участници в нета:

После взривов в питерском метро линия поведения власти в отношении любых массовых акций предопределена.


И това се повтаря точ в точ в трите поста, заедно с болдването на текста.

Вижте сами:

http://politikus.ru/events/92803-vzryv-byl-odin-vtoroe-ustroystvo-ne-vzorvalos.html



04 Април 2017 01:16
Впр., какво е "англо-американец"?

Ами каквото е и евроатлантик.
04 Април 2017 03:43
удариха в Санкт Петербург


Малко повече уважение към "родната реч омайна сладка" Със същия успех можеше да е и "халосаха"

Моя приятелка и състудентка е била на тази станция в метрото 20 минути преди вандалщината. Място не можах да си намеря, докато не се обади да ме успокои, че и тя, и близките й са живи и здрави.
След взрива е пътувала 4 часа до дома си. Всички попътни коли, таксита, маршрутки и каквито е имало превозни средства са извозвали съгражданите си безплатно.
04 Април 2017 04:25
Впр., какво е "англо-американец"? Англичанин с американско гражданство ли? Като афро-американец, но дошъл не от Африка, а от Англия?


Да. Като Хенри Джеймс. С тезата му, че Европа покварява девствените американци.
04 Април 2017 08:38
Взрыв в метро Санкт-Петербурге на перегоне станций метро «Сенная площадь» и «Технологический институт», по одной из версий, осуществил террорист-смертник, сообщил источник «Интерфакса» в правоохранительных органах. Его личность установлена. «По предварительным данным, это 23-летний уроженец Средней Азии»,— сообщил источник агентства, добавив, что он был связан с запрещенными в России радикальными исламистскими группировками. По словам источника, он пронес взрывное устройство в подземку в рюкзаке.

http://www.kommersant.ru/doc/3261260?utm_source=kommersant&utm_medium=all&utm_campaign=hotnews

Бог да прости невинните жертви, но съм сигурен, че виновниците, ако са живи, ще бъдат намерени, дори и след дълго време!
04 Април 2017 08:39
Другари, разбрахме, че англосаксите са лоши. Много лоши.
Все пак, кажете нещо за цитата на Жириновски, дето колегата го е постнал...
04 Април 2017 09:20
Според мене извършителя е украинец, а организаторите са англо-американци и банкстери.

Хъм... може би е отмъщение от клинтънови, че Путин назначи за президент на САЩ лицето Тръмп? Или недоволни от брекзит гибралтарци и шотландци отмъщават на Путин заради разпореждането му Великобритания да излезе от ЕС?
04 Април 2017 09:29
ManfromUtopia
04 Април 2017 08:39
Другари, разбрахме, че англосаксите са лоши. Много лоши.
Все пак, кажете нещо за цитата на Жириновски, дето колегата го е постнал...

Ами казал им го е много ясно : Ако не престанат с либерално-толерастките си простотии , атентатите ще продължават и ще се увеличават ! И те от яд и злоба , че им казва истината в очите , решили да си отмъстят и направили атентат в Русия , в Питер !
Разбра ли ??
04 Април 2017 09:35
Президентът Радев изпрати съболезнователно писмо до президента Путин http://bnr.bg/post/100815823/prezidentat-radev-izprati-saboleznovatelno-pismo-do-prezidenta-putin
04 Април 2017 09:46
Ами казал им го е много ясно : Ако не престанат с либерално-толерастките си простотии , атентатите ще продължават и ще се увеличават ! И те от яд и злоба , че им казва истината в очите , решили да си отмъстят и направили атентат в Русия , в Питер !
Разбра ли ??


Добре ,
Чоки ,и как с репресия ще победиш това?

Тероризмът е следствие на кое?
На либерализмът ли или на тоталиризъм?

Кои са причините да се появи тероризма?
04 Април 2017 09:52
Според мене извършителя е украинец, а организаторите са англо-американци и банкстери.

За някои всеки терористичен акт е повод да повторят всичките глупости, които им се въртят в главите...
04 Април 2017 11:43
читатель 04 Април 2017 09:35
Президентът Радев изпрати съболезнователно писмо до президента Путин http://bnr.bg/post/100815823/prezidentat-radev-izprati-saboleznovatelno-pismo-do-prezidenta-putin


какво толкова те е вдъхновила информацията, че чак три палчета си вдигнал ???
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД