:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 86
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Страсти журнальорски

Днес всеки може да е медия и съществува извънредно популярна теза, че блогърите и "обикновените хора" са по-честни и компетентни от професионалните журналисти, които лъжат и се кланят на Мамона. Доколкото все още има разделение между журналисти, блогъри и персонажи от социалните мрежи - то минава по тази линия: професионалистите лъжат, а народът е мъдър и честен.

Този проблем донякъде е разрешен в медиите, които залитат по народнящина и фактически имитират стила на "обикновените хора" - патос, крясък и не твърде силна връзка с Главния офис.

"Телеграф" например утвърждават християнските ценности в Страстната седмица - много хубаво, стига да имаше нещо общо с християнството. В специално приложение вестникът дава трибуна на някакъв ясновидец набор 1990, който обяснява същността на седемте смъртни гряха с такива мъдри думи: "...някак си религиозните думи и заповеди звучат актуално и към днешна дата, колкото и да не им се иска на много хора". На съседната страница - "Астрологът на Путин" съобщава "специално за "Астро Телеграф": "Близнаците стават игриви, подем чака Стрелците". И това е доста християнско, ако приемем, че в страстната седмица ни обхващат игриви страсти.

Да се върнем на народната журналистика.

В Банско дават възможност на гражданството да се журнализира чрез ново мобилно приложение, пише "Стандарт". Чрез този софтуер всеки гражданин ще може да сигнализира общината за нередности, да зададе въпрос и да следи как се решават проблемите.

Прелитащият залага кутре, че един от основните проблеми, за които ще сигнализират гражданите журналисти, е липсата на втори кабинков лифт в Банско. :)

И ако ефектът от народната журналистика не е толкова видим, то някои странични ефекти на народната медицина се виждат - включително в народните вестници: "Условна присъда за масажист, погубил човек" ("Монитор") - самоукият гений така обработил клиента си, че му разкъсал гръбначни прешлени.

Колко мило и народно!
1108
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД