:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сашо Дончев поиска проверка дали и защо е подслушван

Главният прокурор обяви, че той е жертва на натиск. "Да, България" настоява за оставка на Цацаров и независимо разследване
Снимка: БГНЕС
Сашо Дончев на излизане от кабинета на главния прокурор на единствената им официална среща досега - преди 3 години заради фалита на КТБ.
Издателят на в. "Сега" и собственик на "Овергаз" Сашо Дончев е поискал проверка от Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства кой и на какво основание го подслушва. Причината - след като говорил по телефона с журналиста Сашо Диков и му разказал как главният прокурор е направил опит да му окаже натиск да промени политиката на вестника, на следващия ден получил съобщение от бизнесмена Георги Гергов: "Много говориш по телефона". Пловдивският бизнесмен, който е член на ИБ на БСП, е организатор на срещата между Дончев и Цацаров, която се е състояла в неговия офис в ЦУМ. Самият Цацаров на срещата се обърнал към Дончев с думите: "Нали не се съмнявате, че вашият телефон се контролира?"

Главният прокурор вчера потвърди, че е имало среща, която е била в чужд офис. Той обаче отрече да е оказвал натиск на издателя на "Сега" и обяви, че в случая той е жертвата. Цацаров нападна Дончев, че се е опитал да влияе върху текуща проверка на независим регулатор по повод доставка и продажба на природен газ. В писменото становище на главния прокурор със заплашителен тон се загатва, че предстоят проверки и разследвания "в интерес на българските потребители на енергия".

Дончев нарече това пълни глупости. В телевизия Би Ай Ти той показа документа, за който е ставало дума на срещата. Това е писмо от градската прокуратура, в което се искат заверени копия по сигнала на "Овергаз" в ЕК за господстващо положение на държавните газови фирми и договорите на фирмата с "Газекспорт". "Попитах го - за това ли е всичко. Главният прокурор отвърна, че това са по-скоро частни въпроси. Казах му - вие сте началник, разберете се", поясни Дончев. И предупреди, че за съжаление България ще бъде осъдена по делото в ЕК.

За срещата между Цацаров и Дончев се разбра, след като онзи ден изтече запис, в който бизнесменът разказва: "Бях поканен на среща с главния прокурор, за да ми каже, че моето поведение започва да става неприемливо и нетърпимо за него. Какво е това, че аз подкрепям "Да, България", какво е това, че моята телевизия Би Ай Ти, в която моят приятел Сашо Диков го е превърнал в централен образ, и, разбира се, вестник "Сега" и Комарницки! Той ми заяви: "Казвам ви, че даже господин Филчев ми каза, че съм много мек в реакциите. Защо го правите, имате такъв бизнес?" След като тази институция си позволява да ме заплашва, вие представяте ли си в какво общество живеем?!".

Дончев информирал главния прокурор, че няма нищо общо с "Да, България", освен че познава председателя й Христо Иванов, нито с Би Ай Ти, освен че със Сашо Диков е карал ски. Цацаров отвърнал, че на него информация му предоставят специалните служби. След като усетил накъде отива разговорът, собственикът на "Сега" напуснал срещата.

Сашо Дончев изрази готовност, ако бъде сформирана парламентарна комисия, да се яви и да разкаже за срещата.



РАЗСЛЕДВАНЕ

Партия "Да, България" поиска оставката на главния прокурор и независимо разследване на срещата му с Дончев. "Призоваваме парламента моментално да формира анкетна комисия. Призоваваме Висшия съдебен съвет да се сезира с дисциплинарно производство по отношение на г-н Цацаров. Призоваваме всеки български прокурор, в чиято компетентност се намира този казус, да се сезира. Ще се обърнем и към ЕК, защото този път нито България, нито ЕК може да си позволи тази случка да потъне в пясъка. Следствените действия на българските прокурори по тази тема и в двете версии да бъдат извършени съвместно с европейски прокурори, за да се гарантира тяхната обективност", каза лидерът на "Да, България" Христо Иванов. Според ръководството на партията не е нормално шефът на държавното обвинение да се среща неофициално с бизнесмени, дори ако те са поискали срещата. Иванов за пореден път заяви, че познава Дончев, но партията му не е получавала никаква финансова помощ от него.
35
5020
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
35
 Видими 
20 Април 2017 20:13
Партия "Да, България"


България каза НЕ на "Да,България".......ама пустите пак не са разбрали.
20 Април 2017 20:15
Някои хора преиграха и сега трябва яко да се замазва, за да потъне всичко в батак и нищо да не се разбере. Сега така ще ни завъртят главите с подслушвания, разследвания, интервюта, кой кого извикал, какво казал и т.н., че накрая пак Цаци ще го отнесе. Ама, хак да му е! Като не знае с кого как да приказва...
20 Април 2017 20:29
Партия "Да, България"

BG_BG 20 Апр 2017 20:13
България каза НЕ на "Да,България".......

20 Април 2017 20:40
Може ли някой (най-добре тези дето се радват на неуспеха на ДА България) да ми каже дали в коя европейска страна главният прокурор си урежда частна среща с бизнесмен в офиса на друг бизнесмен?
20 Април 2017 20:44
България каза НЕ на "Да,България".


И каза ДА на КОЙ и Цацаровщината.

Да допуснем, че Цацаров не е заплашвал никого. Какво прави тогава главният прокурор в работно време в офиса на бизнесмен срещайки се с друг бизнесмен?
20 Април 2017 20:55
"Защо?" е сигурност и търсене на отговор за причините. Но "Дали?" означава несигурност и търсене на отговор факт ли е твърдението. Та - дали? Или - защо?
---------------------------
Сайтът на Генек
20 Април 2017 21:38
България каза НЕ на "Да,България"...

За съжаление е така. "Уседналите" предпочетоха партиите на организaтора на срещата и участниците в нея.
Пък само идиотите останаха да изригнат " една колосална попръжня против Мохамеда и султана "
Ще станем 8 милиона. Ама друг път.
20 Април 2017 23:11
че накрая пак Цаци ще го отнесе


гОркият Цаци!

Заради него ни съдебна реформа може да се направи, ни един корумпиран от най-висшия ешелон може да влезе в затвора, ни в България може да се установи най-сетне „върховенство на закона”, за да почувстваме всички ние някаква справедливост!!!

гОрка ни майка при тези ти разсъждения, OTVRAT, добре че всички не са като теб!
20 Април 2017 23:28
България каза НЕ на "Да,България"...

Защото е тъпа - естествено не цялата, но в голямата си част - ДА!!!


Точно както при Ердогановия референдум - цивилизованите области от рода на Истанбул, Анкара, Измир, Анталия, както и други, намиращи се по крайбрежието и извън вътрешността на страната, казаха "НЕ"!!! Но откъснатата от света вътрешност естествено гласува с "ДА".

Те така и у нас с "Да, България".
21 Април 2017 00:24
Джиджи, много си го харесваш тоя Христо Иванов.
А пък той хич не харесва Цаци.
21 Април 2017 01:18
Сашо Дончев поиска проверка дали и защо е подслушван

Как защо? Контрол. Те Оланд и Меркел ги подслушват, какво остава в България.
В България не може да има независими бизнесмени, медии, институции и политици.
Не, че политиците от "Да, България" са независими , но предполагам, че бизнесмените биха искали повече свобода в безнеса и контактите си.
Лица като главните прокурори в Източна Европа обикновено се назначават от САЩ или Брюксел.
21 Април 2017 01:41
Лица като главните прокурори в Източна Европа обикновено се назначават от САЩ или Брюксел.

Да бе, да - Вашингтон и Брюксел - дрън-дрън. Всички знаем кой си го избра.
21 Април 2017 01:54
Лица като главните прокурори в Източна Европа обикновено се назначават от САЩ или Брюксел.


Дам, пак запада е виновен. Виновен е запада, че ДПС-БСП-ГЕРБ провалиха съдебната реформа, запада е виновен, за каките и смс-те във ВСС, запада е виновен за Ало Ваньо, ... бе въобще запада е виновен, че някои си хвърлят боклука през балкона на улицата.
21 Април 2017 07:44
Главният прокурор обяви, че той е жертва на натиск.

Хахахаха. Цацаров приел да се среща в офис на бизнесмен. И в обяснението си - защитава институцията и обществения интерес... в частни офиси?!! Че и обясненията му ... СЛЕД изявлението на Сашо Дончев. Глупости на търкалета. Ами като оказват натиск върху институцията, която представляваш, не ходи по частни офиси бе! И реагирай на мига, като се правят опити за натиск!!! Това е институционално поведение. Ааааа...


21 Април 2017 08:54
Поведението и реакциите на Цацаров продължават да подриват уважението към прокуратурата.
Направо ме е срам, че в страната ни може да се случват такива мерзости и да няма оставка на Големия Магистрат!


Z men, задаваш точните въпроси!!!
21 Април 2017 09:04
Главният прокурор обяви, че той е жертва на натиск.

В нашата държава само този,който го назначи, може да му окаже натиск.
Остава да се появи "Ало, Сотире..."
21 Април 2017 09:13
Лица като главните прокурори в Източна Европа обикновено се назначават от САЩ или Брюксел…

по САВЕЦКИ модел!!!

А тва по-горе е пълна тъпня, тъй като поне в България (която е в Източна Европа!) си имаме чудесно доказателство за това, кой е избрал ГлавПрокОрора ни.

Щото „Ти си го избра!” не е насочено нито към САЩ, нито към Брюксел, нъл тъй?!!
21 Април 2017 09:15
Calina Malina 21 Април 2017 07:44
21 Април 2017 09:22
z-men, 21 Април 2017 01:54

mi6osp., 21 Април 2017 09:04
Остава да се появи "Ало, Сотире..."


Т'ва е хитът за 2017 година! Бравос!!!
21 Април 2017 09:23
Цялата тая дандания, която се вдига ще отшуми много бързо след като ГРОБ и пишман патриотите направят правителство.

Всичко се прави за да се отклони вниманието на хората от мръсотията която се създава около ГЕРБ.

При всяко вземане на решение / за още ограбване/ от страна на ГЕРБ в ущърб на хората на тази Държава се появява грандиозен сканда.

След като се вземе решението, Българските журналисти и новинарски медии ще забравят за скандала и всичко по старомо.

И както е казал народа "Кучетата си лаят - кервана си върви".
21 Април 2017 09:28
rorik, 21 Април 2017 00:24
Джиджи, много си го харесваш тоя Христо Иванов.
А пък той хич не харесва Цаци.

Така е Рюриковна. Важното е човек да бъде последователен!
21 Април 2017 09:37
Цацаров отвърнал, че на него информация му предоставят специалните служби.

Излиза, че специалните служби следят всеки, който представлява някакъв интерес за Цацаров дори и да няма никакви законови основания за това. Въпросът е на кого се предоставя тази информация (Гочиту?) и срещу какво.
Ако бяхме бяла държава след такива разкрития следва безулсовната оставка на главния прокурор.
В България няма шанс това да стане.
21 Април 2017 09:44
Внисам компромат. Сашо Дончев ме целува всяка година на рождения ми ден! И аз го целувам. Mutual sexual harassment.
21 Април 2017 09:45
Ако бяхме бяла държава след такива разкрития следва безулсовната оставка на главния прокурор.


Откога я чакаме тая остаФка-а-а-а-а ...
21 Април 2017 09:50
Внисам компромат. Сашо Дончев ме целува всяка година на рождения ми ден! И аз го целувам. Mutual sexual harassment.

Сигур и по гаджета сте ходили заедно ...

За Сашо Дончев и от мен -
21 Април 2017 10:13
Туземна колониална администрация, сър!
21 Април 2017 11:11
Докато не изметем тандема БСП-ГЕРБ от властта, цацаратурата ще вилнее в тази нещастна страна, в която остават все по-малко нормални хора.
Казусът с Дончев е знаков, но ще бъде заметен, защото в новия парламент са представени само и единствено различни кланове на олигархо-мафията.
21 Април 2017 11:16
в новия парламент са представени само и единствено различни кланове на олигархо-мафията


С малки изключения на истински интелигентни личности, като Тома Томов например.
21 Април 2017 12:27
Ако не беше "изтекъл" записът от Дамския клуб, всичко щеше да си остане потулено. И срещата на Цацаров с Дончев, и организацията на тази среща, и подслушването на телефони. Ама пусто някой пусна вентилатора...
21 Април 2017 14:15
КОЙ ли е организаторът на всичко това? Всъщност, по важно е каккъв резултат се очаква? Ако е отставката на Цацата, мисля, че няма да се случи.
21 Април 2017 15:25
Всъщност, по важно е каккъв резултат се очаква? Ако е отставката на Цацата, мисля, че няма да се случи.


Никой няма интерес от ставката на Цацаров. Няй-малко пък Христо Иванов, дето му я иска (пак). Снощи рече, че трябвало да си я даде, "защото е конституционно доказано (WTF?), че главният прокурор в България е недосегаем". Че то това и за следващия ще е валидно. И той ли да си я подава веднага след назначението?

Ако го няма Цацаров, за какво ще плачат ицката и цонка?
21 Април 2017 16:37
Главният прокурор ... обяви, че в случая той е жертвата.

Е да, жертва е, на жилото на Комара.
Той и ББ го жилят редовно, ама по-достойно го приема. Само мърмори.
21 Април 2017 17:03
Комарницки върви комплект с независимия предприемач Дончев. И двете тези явления са равно противопоказани за системата "тримата шишковци".
21 Април 2017 17:16
Е да, жертва е, на жилото на Комара.

Жило, жило, ама малко по-спецЯлно жило - дълбоко прониква и даже кръФ пуща!
22 Април 2017 09:28
Коментар от "Блиц":

Банкя 21 Април 2017, 15:13 Банкянския дебелосерец иска да му вцеме бизнеса на Сашо Дончев. А и в. "Сега" е единствената печатна опозиционна медия, при това не плюе грозно, а вади кирливите ризи на гроб с факти. Там е проблемът. Дончев не е цвете, но нима Григор Ганчев е? Пък Григор никой не закача, делото му върви успешно към оправдаване.


Май има нещо такова...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД