:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 554
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕП брани потребителите от географска дискриминация

Роза Тун
EП се готви да забрани геоблокинга при онлайн търговия, за да се осигури третирането на потребителите на стоки и услуги в друга държава от ЕС като местни клиенти. Подобна разпоредба беше одобрена от евродепутатите в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите, съобщиха от пресцентъра на ЕП. Онлайн търговците вече няма да могат да дискриминират потребителите от други държави в ЕС по отношение на цени, националност, местожителство, се казва в предложението на докладчика по темата Роза Тун от групата на ЕНП в ЕП. Проектозаконът предстои да бъде обсъждан от Съвета на ЕС и ЕК.

Без да плащат повече от местните потребители, купувачите от друга държава от ЕС ще могат да пазаруват продукти, дори когато търговецът не предлага доставка до тяхната държава, при условие че има възможност стоките да бъдат получени на предварително уговорена локация в друга държава от ЕС; да получават електронни книги, музика, игри или софтуер, ако търговецът има правото или лиценза да използва това съдържание за съответните държави; да правят резервации извън мястото си на пребиваване и др.
888
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД