:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 61
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ разполагат ПРО в Южна Корея

Съдия за пореден път удари имиграционните укази на президента Доналд Тръмп
Доналд Тръмп, президент на САЩ в "Туитър": "Първо, съдът в Девети окръг се обяви против забраната и сега има нов удар по градовете убежища - две абсурдни решения. Ще се видим във Върховния съд!".
САЩ започнаха да доставят оборудване за противоракетна отбрана на Южна Корея заради растящото напрежение поради севернокорейските ядрени амбиции. Вашингтон призовава Китай - единствения съюзник на Северна Корея - да направи повече за овладяване на ситуацията, но Пекин реагира гневно на планираното разполагане в Южна Корея на системата за противоракетна отбрана (THAAD), предаде БГНЕС. Вашингтон и Сеул заявиха, че разполагането на тези оръжейни системи, за което се споразумяха миналата година, има за цел защита от разполагащата с ядрено оръжие Северна Корея. Системата THAAD е проектирана да прехваща и унищожава балистични ракети с малък и среден обхват по време на последната им фаза на полет. Вчера се очакваше американските ВВС да изпробват междуконтинентална балистична ракета "Минътмен III" в база в Калифорния.

Междувременно окръжен съдия в Сан Франциско блокира указа на президента Доналд Тръмп, който спира отпускането на федерални средства на т.нар. градове убежища. Това са градове, които не сътрудничат на американските имиграционни власти. Съдията Уилям Орик отсъди в полза на градските и областните власти на Сан Франциско и Санта Клара в Калифорния, които поискаха временно да бъде блокирано изпълнението на указа, докато го оспорват в съда. Според съдията вносителите на иска имат шансове да докажат в съда, че Тръмп е превишил правомощията си, като едностранно е въвел нови правила за регулиране на федералните разходи. Освен това те твърдят, че указът ще навреди на интересите на обществото. Тръмп подписа този указ през януари в рамките на кампанията за справяне с нелегалната имиграция.

Сан Франциско е един от над 400-те "градове убежища", в които местната полиция не задава въпроси за имиграционния статут и не предава имигрантите на федералните власти. Сред тези градове са мегаполиси като Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис. Защитниците на "градовете убежища", които привличат много имигранти, казват, че този подход дава възможност на жителите им да съобщават за извършени престъпления, без да се страхуват, че ще бъдат депортирани. Президентът на САЩ Доналд Тръмп определи като "абсурдни" съдебните решения за блокиране на указа му и се закани да обжалва.
СНИМКА ЕПА/БГНЕС
Армията на КНДР разпространи кадри от мащабните военни учения, които организира по повод своята 85-годишнина.
1107
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД