:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 212
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ВСС започна да "трича" Лозан Панов

Снимка: БГНЕС
Министърът на правосъдието Цецка Цачева за първи път председателства заседание на Висшия съдебен съвет. Димитър Узунов й поднесе букет. Председателят на ВКС Лозан Панов, който наскоро прогнозира, че колегите му във ВСС ще го "тричат", вече понесе първия официален удар - той бе наказан по парадоксално обвинение, че се е намесил в изборите за следващ състав на ВСС, защото поискал да види протоколите.
Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, който наскоро прогнозира, че колегите му във Висшия съдебен съвет (ВСС) ще го "тричат", вече понесе първия официален удар.

На заседанието на пленума в четвъртък мнозинството, което по традиция гласува в унисон с желанията на главния прокурор Сотир Цацаров, реши, че шефът на ВКС недопустимо се е намесил в изборите за следващ състав на ВСС. Причината е, че Панов е изисквал протоколи от общите събрания от няколко съдилища, на които са обсъждани съдийските номинации.

Протоколите вече са публикувани на сайта на ВКС и от тях е видно, че шефовете по места агитират колегите си да се гласува за предварително определени хора. Такива събрания са провеждани в Хасково, Харманли, Свиленград и Димитровград. На тях на редовите съдии е обяснено, че ръководителите са се събрали в Пловдив и са решили, че е добре да се обединят около общи кандидатури.

Тезата на Панов е, че по този начин изборите се предопределят и ако има предварителна договорка кои шестима съдии да се изберат, на практика обсъждането на останалите 21 кандидатури е безсмислено. Той отрече да е оказвал натиск и каза, че само е изисквал информация.

ВСС обаче привика на изслушване председателите на петте апелативни съдилища. Пред съвета шефката на Апелативния съд в Бургас Деница Вълкова заяви, че почувствала натиск от искането за протоколи. С цитат от Гьоте: "Където лудостта е образец, там разумът е безумие", Панов се оттегли от гласуването.

Реално решението на ВСС е само декларация и последствия от него за шефа на ВКС няма да има. Стана ясно обаче, че мнозинството може да отиде и по-далеч и да предложи на президента Румен Радев да освободи Панов от поста. Юлияна Колева заяви, че ВСС няма правомощия, нито законово основание да осъжда поведението на Панов, и попита дали това не е прелюдия към предложение до държавния глава. Никой не й отговори.



АТАКА

В инспектората на съвета е внесен сигнал срещу Панов от "Канал 3" за връзките му с известни столични адвокати. От инспектората потвърдиха пред "Сега", че по сигнала е образувано производство. Атаката продължи и с писма, изпратени до съдиите в Софийския градски съд, с подслушани разговори, за които се твърди, че са предопределили избора на Панов за шеф на Административния съд в София през 2006 г. Никъде в разговора не се споменава името му. Миналата седмица такива писма са били получени и във ВКС. Те са изпратени по пощата до всеки съдия. Като подател е посочено списание "Де Юре". Издание със същото име има Юридическият факултет на университета във Велико Търново. "Нашето списание няма абсолютно нищо с цялата тая афера. На никого не сме пращали нищо", заяви пред "Сега" главният редактор на "De Jure" проф. Дончо Хрусанов. Името на списанието се изписва на латиница, а в подателя на писмата е написан на кирилица.
9
4541
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
11 Май 2017 20:40
Този Панов по едно време не го ли удари кола, ей така по случайност? Че той така ако действа и рови направо си е подписал смъртния акт. Тя мафията не е от вчера.
11 Май 2017 21:31
Чистото поточе Панов съвсем добронамерено искал да посочи на подчинените си за кого трябва да се гласува - правилно...
---------------------
Сайтът на Генек
11 Май 2017 23:02
Другари, комунизмът е жив и ще победи! Тия утайки не прощават. Който им бръкне в канчето - гори!
12 Май 2017 06:51
Протоколите вече са публикувани на сайта на ВКС и от тях е видно, че шефовете по места агитират колегите си да се гласува за предварително определени хора. Такива събрания са провеждани в Хасково, Харманли, Свиленград и Димитровград. На тях на редовите съдии е обяснено, че ръководителите са се събрали в Пловдив и са решили, че е добре да се обединят около общи кандидатури.

Тезата на Панов е, че по този начин изборите се предопределят и ако има предварителна договорка кои шестима съдии да се изберат, на практика обсъждането на останалите 21 кандидатури е безсмислено.

По каква логика, генек, направи извода, че Л. Панов е упражнявал натиск върху съдиите за избор на определени лица? А?
Неговата реакция е СЛЕД определени срещи и протоколирани агитации! И тези протоколи са публикувани на сайта на ВКС, демек е направил прозрачни едни действия, които нямат нищо общо със свободния избор на съдиите. Кое му е мръсното на Л. Панов? Е то бива бива обръщане на фактите, ама толкова не бива!
12 Май 2017 13:54
В пресата пише, че Л. Панов израстнал от смъртен враг на АБАБ(активни борци на Америка за България) до знаме на активните борци. Значи не само Пеевски е спосебен на катарзиси.
12 Май 2017 15:30
Разследване! Как Лозан Панов оправда мутрата Данчо Гиздов за брутално изнасилване – See more at: http://www.pan.bg/view_article-5-386031-Razsledvane-Kak-Lozan-Panov-opravda-mutrata-Dancho-Gizdov-za-brutalno-iznas.html#sthash.MuH0ty8G.dpuf

Канал 3 внесе сигнали срещу Лозан Панов, Калин Калпакчиев и Мирослава Тодорова
See more at: http://www.pan.bg/view_article-58-385877-Kanal-3-vnese-signali-sreshtu-Lozan-Panov-Kalin-Kalpakchiev-i-Miroslava-Todor.html#sthash.RiewSa2g.dpuf
12 Май 2017 17:47
Калина малина,
би ли прочела отново информацията?
И да обърнеш внимание, че протоколите са ВЕЧЕ публикувани. В оня момент те са били вътрешни, тайна на избирателите в съдилищата. А самият Панов не е имал достъп до протоколите и ги е искал. Защо ли?
Това, че Цацаров е некадърен и антипатичен, а може и други неща, не прави Панов ангел. Просто два клона на мафията се сблъскват в мафиотското правосъдие. И някои възторжено вземат страната на едните... Наивници- ако очакват добро от победилата мафия. Или... А?
--------------------------------
Сайтът на Генек
12 Май 2017 17:49
А в обръщане на фактите не те обвинявам - не действам първосигнално, може пък да си сгрешила, не е за пръв път...
-----------------
Сайтът на Генек
12 Май 2017 17:56
Елементарно...
Достатъчно е да се види кои СМИ възхваляват и рекламират ЛП, за да се разбере на чии интереси служи.
Щото ЛП можем и да не го знаем, но пък знаем кой захранва и кой контролира тези СМИ, които възхваляват и рекламират ЛП.

Просто като фасуль!

------
заб. тъй като има недосетливи - ще им подскажа - ЛП го възхваляват и рекламират единствено сороските СМИ.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД