:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 334
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Уранът продължава да извира в Хасковско

Повишена алфа активност в питейната вода на още 5 села от община Димитровград сочат последните данни, съобщи в Хасково главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Със заповед на РЗИ-Хасково в селата Скобелево, Крум, Ябълково, Сталево и Бодрово ще се ограничи ползването на вода за пиене и готвене. Преди дни беше засечена увеличена алфа активност и във водата на още едно село - Върбица, а в Хасково ограниченията за ползване на водата заради повишени нива на уран и алфа активност продължават вече над месец.

Водата в изключените от системата на водоподаване в Хасково 14 кладенеца ще бъде източена, от тях ще се вземат допълнителни проби, за да се направят нови изследвания и да се установи могат ли да се ползват тези водоизточници. Управителят на ВиК-Хасково вече е поискал разрешение за това от Министерството на здравеопазването, стана ясно на заседание на парламентарната комисия за проблема с урана във водата в областната управа на Хасково.

Според Кунчев за Хасково трябва да се търси радикално решение чрез разкриване на нови водоизточници или докарване на вода от по-голямо разстояние.
1
833
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
17 Май 2017 11:30
Повишена алфа активност в питейната вода на още 5 села от община Димитровград сочат последните данни, съобщи в Хасково главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Най-после епидемиологът Кунчев направи разлика между радиологични ("Таблица Г. 2." ) и химически показатели ("Таблица Б" ) на водата,
предназначена за питейно-битови цели.
Дори и в тази структура на колониалната ни администрация експертното ниво е на отчайващо ниско ниво.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД