:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 64
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Конфликтът между Тръмп и разузнаването се изостри

Американски медии разкриха, че президентът на САЩ е издал секретна информация пред руския дипломат №1
Членът на Националния комитет на Демократическата партия на САЩ Сет Рич (на снимката), убит през юли м.г., е предал на интернет портала "Уикилийкс" хиляди документи, свързани с ръководството на комитета, съобщава тв "Фокс нюз", като се позовава на свои източници в правоохранителните органи на САЩ. Следовател, пожелал анонимност, съобщил на медията, че от съдържанието на компютъра на Рич се вижда, че той се е свързвал с "Уикилийкс" чрез американския журналист Гавин Макфайдън. Според следователя до 21 май 2016 г. Рич е предал на Макфайдън над 44 000 писма и 17 000 прикачени документи, които са свързани с ръководството на Демократическата партия. Според следователи електронните писма на Рич са предадени на ФБР. Рич беше застрелян в гръб до дома си във Вашингтон на 10 юли 2016 г.
Конфликтът между президента на САЩ Доналд Тръмп и разузнаването се задълбочи с разкритията на в. "Вашингтон пост", че президентът е разкрил секретна информация пред руския външен министър Сергей Лавров и руския посланик Сергей Кисляк на 10 май в Белия дом. Става дума за строго секретни подробности, свързани със заплахата от страна на "Ислямска държава", която доведе до забраната за ползване на компютри на борда на самолетите, пътуващи към САЩ. Според високопоставени представители на администрацията, цитирани от вестника, информацията била предоставена на САЩ от техен близкоизточен съюзник. Публикацията се появи в момент, когато отношенията на Тръмп с разузнавателната общност са силно изострени след подозренията и разследването в Конгреса за връзки на кампанията му с Русия и внезапното уволнение на шефа на ФБР Джеймс Коми.

От Белия дом побързаха да отрекат, че Тръмп е разкривал класифицирана информация. Часове по-късно обаче самият Тръмп написа в "Туитър", че има "абсолютното право" да предоставя информация, но не уточни дали става дума за класифицирана информация. "Като президент, исках да споделя с Русия, което имам абсолютното право да правя, факти, свързани с тероризма и безопасността на полетите", писа Тръмп. В следващ туит президентът атакува разузнавателната общност за изтичане на информация. "От началото на мандата моля директор Коми и други да открият от кои лица в разузнавателната общност изтича информация", написа президентът. Още преди самият президент да коментира случая, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга информацията и я определи като "пълна безсмислица". Говорителят на външното министерство Мария Захарова пък написа във "Фейсбук", че историята за класифицираните данни е "фалшива". "

"Вашингтон пост" се позовава на специалисти, според които големият проблем в разкриването на секретна разузнавателна информация е, че не се разкриват източниците и методите за набиране на данните. Разкриването на самоличността на източника излага живота му на риск, а разкриването на методите дава силен коз в ръцете на отсрещната страна, която вече знае от какво да се пази.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп посрещна в Белия дом руския външен министър Сергей Лавров (вляво) и посланика на Русия в САЩ Сергей Кисляк (вдясно) на 10 май.
20
3248
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
20
 Видими 
16 Май 2017 20:01
Разкриването на самоличността на източника излага живота му на риск, а разкриването на методите дава силен коз в ръцете на отсрещната страна, която вече знае от какво да се пази.

А нашите сини демократи направиха точно това - разкриха и хората, и източниците , и методите. Безнаказано. Затова вече и държава няма.
16 Май 2017 20:37
Втасахме я и ние , та си търсим занимавки....Тъпотии!
16 Май 2017 20:47
Тоя го сурнаха надоле по пързалката.
За него нема връщане назаде...
16 Май 2017 22:11
Явно борбата е на живот и смърт. Узурпиралите властта не искат да работят с новия президент. Показвайки, че досега президентът е бил просто кукла на конци.
16 Май 2017 22:18
Явно борбата е на живот и смърт.

https://www.youtube.com/watch?v=mklprdOQ9lE
16 Май 2017 22:34
На Штирлиц вече е присвоено званието маршал!
16 Май 2017 23:02
Три напълно противоречащи си една на друга статии в газетата. Нали ушанките бяха хакнали тази информация за Уикилийкс? А сега Тръмп им издава голямата тайна. Та те не я ли знаят? Шизофпения някаква цереушата...
17 Май 2017 01:53
ОК, да внесеме малко светлина по темата. Става дума не за "тази" информация, а за "друга". Тоя на снимката дето са до изтъпанили няма нищо общо с тая история. Него го намерииха застрелян "случайно" при "обир" на дома му от който нищо не липсва. Обирджиите не са хванати до днес, а както виждаме СЕГА той снасял за Уикилийкс . Това стана в разгара на предизборната кампания и той работеше за Клинтън всеки сам си прави изводите. Днешната история е, че Тръмп полу- на майтап е казал, че са хванали лаптоп с експлозиви, готов да бъде използван като ръчен багаж. Споделил е къде и кога това е станало, от което руснаците можели индиректно да си направят изводите кой е източникът на същота инфо. Та, затова е цялата пушилка, тъй като източника държал да е анонимен . А Тръмп наистина ще гризне дръвото рано или късно. Сам срещу всички и всекиго не е лесно. Особенно когата това са 70-80% от медиите, ФБР, ЦРУ, конгреса, сената, все хора с пари, власт и връзки в политиката ... и не само. Засега той е като човека тефлон, нищо не се закача за него ама да видим докога ще е така.
17 Май 2017 06:39
Нали ушанките бяха хакнали тази информация за Уикилийкс? А сега Тръмп им издава голямата тайна.

Не разбирате ли, че самата информация не е важна.
Нито дори източниците и способите.
(Разузнаването винаги проверява информациите и източниците по няколко пъти, дори и да са на толкова високо ниво, особено ако са...)
Важен в случая самият факт, че я е разкрил. Това показва, че Америка има за президент или глупак, или продажен тип - дано да е второто, че иначе е страшно.
17 Май 2017 09:26
И аз допускам, че службите често крият топката.
17 Май 2017 09:35
да издъниш къртица, и то в средите на ИДИЛ, си е направо нищо! Виж, да издъниш израелска къртица, внедрена там- песента започва да става минорна! Има си начини кое, как и кога да бъде съобщено! Има резон да предупреди Русия за очаквана атака с помощта на лаптоп, внесен в граждански самолет, но не там и не публично достояние! И не въпреки договорката това да не се съобщава на други страни- поне до определен момент! Да не си на мястото на къртицата- таова нещо струва маса време и ред други мероприятия!
17 Май 2017 09:51
Александр Никишин
http://zavtra.ru/blogs/yadernaya_avariya_v_ssha_sluhi_fakti_i_posledstviya
Ядерная авария в центре хранения ядерных отходов на Северо-Востоке США может повлечь за собой катастрофу мирового масштаба.

Авария в США превосходит Фукусиму
http://matveychev-oleg.livejournal.com/5422397.html
Вот уже неделю в США развивается трагедия, по своим масштабам и драматизму превосходящая японскую Фукусиму. Министерство энергетики США заявляет об отсутствии причин для беспокойства, вместе с тем еще во вторник был поднят по тревоге Центр экстренных операций, а более тысячи работников по сей день находятся под землей в противорадиационном убежище, которое к тому же обесточено. Кроме того, наблюдается расширение провалов грунта над тоннелем.
Александр Запольскис источник

17 Май 2017 10:24
Rich grew up in Omaha, Nebraska in a Jewish family.
17 Май 2017 14:38
Тръмп не е издал нищо, което руснаците вече да не знаят.
17 Май 2017 15:30
Конфликтът между Тръмп и разузнаването се изостри


Всъщност, конфликтът на Тръмп все още е с ... контраразузнаването, с ФБР. Разузнаването - АНС и ЦРУ - засега стои настрана от скандала. Изчаква.
17 Май 2017 16:42
Когато четете информация за Тръмп, винаги си спомняйте факта, че той разрита гнездото с осите.
Така ще ви се изяснят всички събития.
17 Май 2017 16:56
Дано е така. Щото има много милиардери в Америка. Как досега един не се престраши да нагази в ... таковата, кошера де.
17 Май 2017 17:06
Не знам защо точно той.
Но е факт, че се вложиха МНОГО‌ пари в един "проект", който не успя.
Сега тези, които загубиха, са готови да подпалят не само Америка, но и света.
17 Май 2017 17:35
Ако той е загрижен за света, ще се намери кой да му помогне, надявам се. Ние специално имаме много предубеждения към американските президенти след ВСВ.
******************
Аз мисля, че той търси опора сред реалния бизнес.
17 Май 2017 17:44
Lt.Col. Tony Shaffer: Trump Needs to Understand Deep State Has Declared War on His Administration
https://www.youtube.com/watch?v=bKcSID3tYnw
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД