:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 358
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гимнастичките взеха три медала на европейското

България с първо отборно отличие след 15 години, Тасева и Владинова спечелиха сребро и бронз
Българските гимнастички спечелиха общо три медала на европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща (Унг). В събота България стигна до бронзово отличие в отборната надпревара, където класирането се правеше от сбора между оценките на ансамбъла за девойки в състав Мария Спасова, Галатея Герова, Биляна Везирска, Биляна Писова и Бояна Гелова, както и тези на състезателките на индивидуално Катрин Тасева и Невяна Владинова.

Българките събраха оценка 170,300. Русия очаквано спечели титлата със 182,175, а на второ място завърши Беларус със 171,450. Това бе първи медал за България в отборната надпревара на европейско първенство след 15 години прекъсване. Последното отличие бе през 2002 г.

Катрин Тасева и Невяна Владинова се представиха силно и във финалите на отделните уреди. Двете стигнаха до отличия във финала на лента. Тасева, за която това бе дебют на европейско първенство при жените, получи оценка 17,150 точки и спечели среброто. Владинова пък заслужи 16,975 точки, което й бе достатъчно за бронз.

Тасева бе близо до медал и в другия си финал днес - на обръч. Тя получи оценка 17,450 точки. В този финал Владинова допусна грешки и се нареди на 8-о място с 16,050.

Невяна участва и в другите два финала. На бухалки тя остана пета с 16,900 точки, след като очевидно бе ощетена от съдиите. На топка Владинова остана на четвърто място с 16,800.

Близначките от Русия Дина и Арина Аверини отново доминираха във финалите. Дина взе златните медали на лента и обръч, като се нареди и втора на бухалки. Сестра й Арина пък стана първа на бухалки и топка.

На финала на бухалки днес пък българският ансамбъл за девойки остана на пето място с 16,100 след няколко грешки, включително и изпускане на уред при размяна. Това бе последно състезание за този ансамбъл при девойките. От догодина България ще има нов тим в тази възрастова група, тъй като сегашните момичета вече преминават при жените.

790
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД