:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Да не си знаеш парите

Тъй върви светът по оста "сватба - брадва" - един не си знае постъпленията, други губят, дори когато печелят. Това последното е като да си прав, дори когато съгрешиш, но с обратен знак. Колкото и да печелиш, сметката все крива и все не излиза.

Да видим.

С ЦСКА така се е получило - отупали Левски и номинално се класират за участие в Лига Европа, но поради особености по състоянието и собствеността на клуба отборът няма право да участва в евротурнирите. И "24 часа" им честити статуквото: "ЦСКА би и ще играе в Европа, ама друг път". Така ЦСКА и цесекарите губят и когато печелят.

Не така печална е съдбата на град Пловдив, център на културата, съхранил сума още неподпалени и несъборени културни паметници. "20 млн. лв. дават на Пловдив за европейска столица на културата", ликува "Телеграф"; "20 милиона за Пловдив", ударно-безглаголно забива "Стандарт", поразен от красивата сума. "Пловдив става евростолица с 20 млн. лв. от държавата", обстоятелствено излага новината "Монитор". "24 часа" намалява сумата драстично: "Дават 16 млн. лв. на Пловдив за европейска столица на културата"; зачетохме ситния шрифт и открихме откъде идва разликата - 4 млн. вече били отпуснати на града за зоопарк, а вестникът съобщава за остатъка до 20 млн.

Тия милиони според нас ще стигнат за едно грандиозно културно събитие, което ще продължи създадената културна традиция на огъня в този град - помните палежа на Тютюневите складове, паметник на културата. Прелитащият си представя невиждано културно зрелище - възстановка на пожара в Рим, който според една от версиите Нерон предизвикал, за да получи лирическо вдъхновение и да опише в стихове бедствието.

Ако не се намери Нерон, прелитащият предлага себе си за изпълнител на ролята. Обичам миризмата на пушек и културните провокации!

1
1337
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
31 Май 2017 08:00
Обичам миризмата на пушек и културните провокации!

Прелетко, ти и напалм ще поискаш, рано сутрин!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД