:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 293
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лондон започва битка с "идеологията на злото"

Великобритания променя антитерористичната си стратегия след новите атаки, отнели живота на 7 души
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Граждани носят цветя на полицаи, които са на служба в британската столица Лондон. Британският премиер Тереза Мей обяви вчера битка с "идеологията на злото" и че ще промени антитерористичната си стратегия, след като трима нападатели с ножове отнеха живота на 7 души и раниха 48 през уикенда в Лондон. Още - на 7-а стр.
"Стига толкова!", гневно заяви британският премиер Тереза Мей вчера след третото нападение в страната в рамките на последните три месеца, цитирана от Би Би Си. В тв обръщение тя заяви, че ще бъде преразгледана антитерористичната стратегия и ще бъдат предприети по-строги мерки, тъй като "тероризмът ражда тероризъм". След нападенията в Лондон в събота късно през нощта, отнели живота на 7 души, националната стратегия за борба с тероризма се налага да бъде преразгледана в четири аспекта, категорична бе Тереза Мей. Активно ще бъде подета битка с вдъхновяващата подобни атаки "идеология на злото", която според нея е извращаване на исляма и на истината. "Борбата не може да бъде спечелена само с военна намеса", призна премиерът и подчерта, че е необходимо да се защитават ценностите на британското общество, които са по-висши от всичко, предлагано от "проповедниците на омразата". Мей се обяви за затягане на регулационния режим на киберпространството в международен мащаб, за да се ограничи дейността на екстремистите в интернет.

"Допълнителни мерки ще бъдат предприети за откриване и смазване на тероризма в цялото британско общество", подчерта премиерът. Наложително е преразглеждането на антитерористичната стратегия, тъй като заплахите се променят. Според Тереза Мей трябва да бъдат увеличени наказанията за престъпления, свързани с тероризъм, включително такива, които привидно изглеждат дребни. "Последните три атентата във Великобритания не са свързани, но показват, че страната е изправена пред нова заплаха, при която нападателите се копират взаимно", подчерта премиерът. Тя каза още, че от 22 май на Острова са били предотвратени пет терористични акта.

Поне 12 души бяха арестувани вчера в Лондон заради съмнения, че са свързани с двете атаки от събота през нощта. Тогава бял микробус се вряза със скорост от 80 км/ч в пешеходци, преминаващи по Лондон бридж, и продължи към близкия пазар "Бъроу", известен с множеството заведения. Изскочилите от колата трима нападатели атакуваха с ножове намиращите се в района хора. Полицията пристигна на 8-ата минута след подаден сигнал за нападението и ликвидира мъжете. Седем души починаха в резултат на получените прободни рани, а около 50 пострадаха, като сред тях има и чужденци. До късно снощи нямаше данни за пострадали при атаката български граждани, обявиха от МВнР в София.

Полицията разглежда нападенията като терористичен акт. Нападателите вероятно са "радикални ислямски терористи", заяви британският вътрешен министър Амбър Ръд. До късно вчера никой не беше поел отговорност за тях, а британските власти не бяха съобщили самоличността на нападателите. Великобритания ще проведе в четвъртък предсрочните парламентарни избори, както беше предварително планирано. Вчера кампанията беше спряна, но днес ще продължи. "Не трябва да позволяваме насилието да наруши демократичните процеси", заяви Мей в тв обръщението.





СОЛИДАРНОСТ

Американската изпълнителка Ариана Гранде не се отказа от планирания за късно снощи благотворителен концерт за ранените при бомбената атака в Манчестър, извършена на 22 май. Тогава след нейна изява загинаха 22-ма души, а над 100 бяха ранени, повечето деца. "Не трябва да се страхуваме и в знак на почит към всички засегнати тук и по света ще бъдем заедно", заяви мениджърът й Скутър Браун. Манчестърската полиция обяви, че е предприела "допълнителни мерки за сигурност".

МЕРКИ

Полицията в Лондон използва нова предупредителна система при нападението, писа в. "Гардиън". Тя е наречена "Бягай, скрий се и кажи". Властите отправят предупреждение в социалните мрежи, като хората трябва да се опитат да избягат от опасната зона, а не да се предават на нападателите или да се опитват да водят преговорите с тях. Ако бягството е невъзможно, тогава гражданите трябва да се скрият, да изключат звука на телефоните си и да се барикадират, след което да подадат сигнал в полицията. Системата е разработена едва преди месец от полицейското звено за борба с тероризма.

11
3665
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
04 Юни 2017 18:47
Тероризмът ражда тероризъм... Държавният тероризъм срещу страни и народи, които не ти харесват и не щат да ти служат, води до техния тероризъм - зъл, безпощаден, безсмислен, жесток... Змията, захапала опашката си...
----------------
Сайтът на Генек
04 Юни 2017 19:24
Тия терористи, са просто програмирани камикадзета... Кой знае колко спящи камикадзета чакат кода за действие. Даже може и да не знаят, че са такива...



04 Юни 2017 20:54
Току що по ЮРОНЮЗ изгледах Тереза Мей - enough било enuogh! Еми, не е госпожа - инаф ща стане като им кажеш на всички онези с чалмите: хващайте си ги САМИ, ВЪТРЕ във ВАШИТЕ си общности и ВИЕ САМИТЕ си го ОЗАПТЯВАЙТЕ тези луди ваши синове, и по-скоро внуци и правнуци, дето си слагат пояси бомби, стрелят с калашници, мачкат с бусовете си, и ръгат с ханджарите си - ако НЕ искате да видите в действие "ЗЪБ ЗА ЗЪБ, ОКО ЗА ОКО"! И по-точно: РАНИТЕ ЛИ ОЩЕ ЕДИН ОТ НАШИТЕ - НЕЗАБАВНО ЩЕ РАНИМ СТО ПО ЖРЕБИЙ, ИЗМЕЖДУ ВАШИТЕ, УБИЕТЕ ЛИ ОЩЕ ЕДИН ОТ НАШИТЕ - ВЕДНАГА ЩЕ УБИЕМ ДЕСЕТ, ПАК ПО ЖРЕБИЙ, ИЗМЕЖДУ ВАШИТЕ! Жребият ще се тегли измежду всички ВСИЧКИ присъстващи на ПЕТЪЧНАТА молитва в ДЖАМИЯТА, обслужваща района на последните действия на съответните ваши идиоти-камикадзета! САМО ТАКЪВ "АНГАЖИМЕНТ" от страна на СЪОТВЕТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО може евентуално да спаси положението! Иначе не ми се мисли какво ще става сред мюслим-анклавите, обособени в западните градища!
04 Юни 2017 21:16
*
04 Юни 2017 21:33
Лондон започва битка с "идеологията на злото"
, като хората трябва да се опитат да избягат от опасната зона, а не да се предават на нападателите или да се опитват да водят преговорите с тях. Ако бягството е невъзможно, тогава гражданите трябва да се скрият, да изключат звука на телефоните си и да се барикадират, след което да подадат сигнал в полицията.

При такава "страховита" битка, да не уморите само поредните камикадзета от смях?
Съгласен съм, че в момента ви предстоят избори, но загиналите са ваши сънародници, а вие съветвате техните приятели и роднини да се скрият и изчакат отминаване на опастността?
Тъжен край за една залязваща империя с претенции за величие!
04 Юни 2017 22:48
ПлесNick
04 Юни 2017 20:54

Ми май вече така трябва да стане.
05 Юни 2017 01:06
"Борбата не може да бъде спечелена само с военна намеса", призна премиерът

Джиджи и ПлесNick, и по вашия начин едва ли ще стане. Това е идеология и се бори само с идеология. Няма никакви шансове за победа докато от политкоректост всеки който се опита да ги осмее, нарисува карикатура или каже нещо накриво против исляма бива заклеймяван и му се прикачват имена като хейтър, ислямофоб и пр. ...фоб. Това е все едно да критикуваш хора който са окарикатурявали Хитлер по времето на ВСВ.
И да запитам, де ги "праведните и миролюбиви мюсулмани" СЕГА, изразяващи несъгласието си с тия безчинства? Ама я нарисувай една карикатура на пророка да видиш колко бързо ще наискачат да палят и трошат и ще намерят пътя до камерите и микрофоните.
05 Юни 2017 03:49
След всичко това което се случва в последно време в Зап. Европа, може със сигурност да се каже че дойде истинският залез на Запада. Защото никой нормален човек не би искал да живее в такава обстановка на страх, несигурност и постоянно очакване да се случи нещо ужасно близо до теб. Каквато попара са си надробили да си я сърбат. Почти сигурно е, че бялата раса ще се запази в резервата Централна и Изт. Европа + Русия. Другите ги чака деградация, упадък и постоянни размирици.
05 Юни 2017 06:06
Почти сигурно е, че бялата раса ще се запази в резервата Централна и Изт. Европа Русия


Отсега ти казвам, че надали точно България и Румъния ще са последния бастион на блонди гена. "Нйдей леж на туй ухо", както казваше едно мъдро гагаузко пиянде навремето.
05 Юни 2017 10:11
Камери и микрофони в джамиите, и само приказки за любов и разбирателство ! Един ден пряко пострадалите от ислямска "любов" ще са толкова много, че ще вземат работата в свои ръце и ще отвърнат на получовеците по същия начин - с кръв ! Това е неизбежно.
05 Юни 2017 18:10
Като начало може да има някои ефективни ответни мерки спрямо терористите. Например уличен терорист да се затваря доживотно(или на бесилката при масов терор) а семейството му изселвано там откъдето е то. Къщите им да бъдат разрушавани(най-голямото отмъщение за мюсулманин) имотите им конфискувани и с парите да се компенсират роднините на загиналите и ранените от теракта. Това да се отнася до всички членове на родата,независимо от общественото положение на роднините. Родата - по първа низходяща и първа възходяща линия също да бъдат изселвани(депортирани) за назидание....там откъдето произхождат! Даже тогава този мярка ще има ефект след доста време. Но,повярвайте - ще бъде ефективна. Тези хора са още в родово-общинен строй. Дотогава - бог с нами,но без брюкселските тъпи бюрократи...! Колективната несиметрична отговорност ще намали до минимум простотиите на ислямистите терористи. Има и други начини,но засега това е достатъчно...!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД