:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 330
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ангелкова пак ще мисли за ново туристическо лого

Това бяха последните варианти за лого на България, но комисията не избра победител.
Малко повече от година след поредния провален конкурс за туристическо лого на България ресорният министър Николина Ангелкова реши да възобнови дебата. "Рекламата на българския туризъм остава основен приоритет за ресорното министерство", заяви вчера тя пред БНР. Точно как ще бъде възобновен дебатът, не стана ясно, а министърът не каза дали ще бъде обявен нов конкурс за избор на символ на страната ни.

Вместо това Ангелкова коментира работата на бъдещия туристически инспекторат, който ще започне работа през следващата година. "Той ще проверява дали местата за настаняване и хранене отговарят на изискванията на закона, като всички оплаквания ще се насочват към Комисията за защита на потребителите", обясни министърът.

Последният конкурс за ново туристическо лого на България се проведе и провали преди година. Миналия април журито на конкурса така и не успя да излъчи победител. До финал стигнаха седем от 150-те предложения за емблема на България, но общественото жури не успя да вземе единодушно решение. Критерии за оценка бяха ефективност, стил и да отговарят на посланието "Открий и сподели" (A Discovery to Share).

Победителят щеше да получи възможност да участва в разработването на цялостната концепция, свързана с привличането на туристи, и да получи за това 10 000 лв. Първият неуспешен опит за изработване на лого "датира" от 2012 г. и тогава струваше 1.6 млн. лева. В крайна сметка обаче то се оказа "близнак" на символите на Киргизстан и Одеса. Заради негативната реакция от страна на експерти, граждани и общественици логото не влезе в употреба. То бе разкритикувано и от тогавашния министър на културата Вежди Рашидов: "Засега е една шарения като бонбонче от панаир - сладичко, шареничко, хубавичко, а България е сериозна страна, не е толкова сладолед...", описа го той.



ДОН КИХОТ

Ще продължа да помагам с каквото мога без ангажименти. Това е моята кауза, аз съм един Дон Кихот. С тези думи бившият шеф на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин коментира оставката си. Тя бе поискана формално от Николина Ангелкова в четвъртък, макар че Рагин е шеф на неправителствена организация. Повод за искането й станаха думите му, че България трябва да внимава да не обиди шведските туристи, като вдига шум около инцидента с ритнатата в лицето от скандинавския турист камериерка.
Снимка: БГНЕС
Благой Рагин
5
962
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
10 Юни 2017 01:23
Трябва да се плати на агенциите за предизборната кампания, затова - туристическо лого за милиони левове държавни пари. ГЕРБ няма да плаща от джоба си на Тупарев, я!

А тоя Дон Кихот-Рагин не е ли малко възтежък?
10 Юни 2017 07:50
А Раличка ще върне ли оня милион, който взе при първия кабинет на Тиквата? Не че нещо но онова лого така и никога не влезе в употреба, а парите бяха платени.
10 Юни 2017 10:39
А за логото наистина няма нужда от конкурс. Комарницки беше измислил цели 5- кое от кое по- сполучливи. Направо да си изберат.
10 Юни 2017 21:27
България -Запомнете Бъдещето
11 Юни 2017 11:44
Ангелкова пак ще мисли за ново туристическо лого
много е опасно, когато такива госпожи като Ангелкова започнат да мислят. предстои катастрофа
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД