:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 325
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Мое ли ти 'земем едно интервю*

Българските вестници разбират интервюто като реална житейска ситуация, в която репортерът е дръжка за диктофон, а политикът - радио. И се получават готини каламбури, които си струва да се четат само от изследователска или прелитаща гледна точка. Обикновените хора не бива да правят това у дома си, на работа или в градския транспорт поради липса на смисъл. Прелитащият обаче на драго сърце разрешава на целокупното читателско човечество да прочете неговия преразказ по картинка. А картинката е... бррр... портрет на Валери Симеонов и некои други фактори. Съдба жестока!

И така, в "Телеграф" залагат на възвисяването, там вицепремиерът е рекъл: "От хеликоптер се вижда, че оградата ни е здрава". То от самолет и България изглежда райско място. Ама я ела Валери да ти е вицепремиер по демографската политика за известно време и после ще те питам за бъдещите ти планове. Вероятно ще плюеш на демографията и ще прегърнеш емиграцията, ако вече не си го направил.

Ако обаче си читател на "Стандарт", ще прочетеш, че Валери има план за туристическия сезон: "Спасихме сезона с 6 българи от Украйна и Молдова". Похвално! Друго си е да те обслужва некачествено брат българин от общностите в чужбина. Съвсем различно е бургаска батка да ти вика: "Ставай, че метем!" Като дойде батката от Украйна, те изпълва патриотична гордост, че дотам сме дръпнали икономически, щото вече навсякъде по света славят Майка България. И Валери е горд, вика: "Няма значение трудно или лесно се работи с ГЕРБ, важното е, че е ефективно". Чат-пат по-дебелите кокали им засядат в кривото гърло, но нали са мъже - търпят и мляскат.

И Станишев е мъж, макар че, ако питаш ББ, друго ще рече. Но правото на безсмислено интервю е неотменимо право на политика, бил той успешен, или не. Затова Серж е дал интервю за "24 часа" - "България в Шенген преди европредседателството". А БСП на власт преди 2020 г. не щеш ли? И Пеевски шеф на ДАНС? "Я ми дъхни! Лелеее!"

_________

* Виж текста на "Колега", Ъпсурт.
1040
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД