:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Защо ни предаде, бай Тръмпе!

Идването на власт на американския президент създаде много грижи на българските -фили и -фоби
Иван Стамболов-Сула
Речта на Доналд Тръмп в Полша през изминалата седмица се нареди до суперновини като плацентата от "Шейново", запаленото бунище край Ихтиман и разчистването на останките от архитектурната композиция пред НДК. Американският президент предизвика възторг у своите български почитатели и докара българските си почитатели до отчаяние.

Чакайте, чакайте! - ще каже някой. - Българските почитатели на Тръмп да не би да страдат от раздвоение на личността, та хем са във възторг, хем са в отчаяние! Не. От раздвоение страда България, а не отделните граждани.

В България има два вида почитатели на Доналд Тръмп. Първите, това са, нека ги наречем "естествените" негови почитатели. Хора десни, с консервативно и капиталистическо мислене, те се зарадваха, че най-сетне се сложи край на левичарския поход в Америка, който беше създал своя чиновническа каста и беше успял да овладее основните медии до степен, че тебяха надминали по лъжа и демагогиядаже нашите жълто-кафяви вестници. Тези "естествени" почитатели се зарадваха, защото видяха завръщането на нормалността в Америка и се обнадеждиха, че тя може да се завърне и в Европа. В Тръмп те видяха един втори Рейгън - може би малко смешен, нестандартен и прекалено зрелищен в началото, но президент, който ще остави своята следа върху лицето (и историята) на планетата.

Вторият вид почитатели на Доналд Тръмп в България поне доскоро бяха интелектуалците на проруски настроената левица. Те даже възторжено в деня на встъпването на президента в длъжност основаха свое "Тръмп общество", за което мнозина се объркаха, че е филиал на Национално движение "Русофили". Сред лицата на това общество изпъкнаха Борислав Цеков, Светлана Шаренкова, Александър Томов (Лупи), Димитър Иванов (Митьо Гестапото), Илия Лингорски и още 30-40 други. Иван Гарелов чрез специално опровержение до в. "24 часа" заяви, че бил там, но не бил лице на "Тръмп обществото". Александър Томов възбудено обяви началото на нов световен ред, а Борислав Цеков уточни какъв ще бъде той: "преустановяване на дрънкането на оръжие и безогледната конфронтация между САЩ и Русия".

В началото БСП също останаха доволни от избирането на Доналд Тръмп. Дори повериха на своя бивш външен министър Вигенин да изрази позицията им: "За нас тази промяна... може да се окаже и положителна и да имаме един по-различен тип отношения..., за да могат да се решават големите проблеми на света, които няма как да бъдат решени без едно по-активно сътрудничество между САЩ и Русия. Тук бих добавил и Китай".

Защо? Защо българската левица, защо именно тя с такова възхищение прегърна новината за избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединените щати? Много просто. Защото такива бяхаповеите от Москва, а когато те задухат, и Дядото мълчи!Следователно, правилният въпрос е защо в Москва така се зарадваха на избирането на Тръмп, че чак, както се говори, депутатите от Думата прекъснали заседанието си и станали на крака, за да аплодират вестта.

Изглежда или Тръмп нещо ги е преметнал, или те нещо не са доразбрали. Ние, простите граждани, няма как да знаем, защото и информацията ни е малко, пък и аналитичните ни способности са съвсем любителски. Но това, което се вижда и с просто око, е, че по незнайна причина в Москва бяха решили, че Тръмп е някакъв русофил, голям почитател и приятел на Владимир Путин (освен на Алла Пугачова според свидетелството на Филип Киркоров), решен да работи за нов световен ред, в който Русия и Щатите ще разпределят влиянието си чрез дружески преговори, а не чрез конфронтация и излишни разходи. Най-сетне американците избраха президент, достатъчно прозорлив и интелигентен, че да обхване и оцени мащабите на Путин!

Това виждане беше спуснато за сведение до всички пропагандни филиали в Европа, включително и в България. Темата беше толкова по-вдъхновяваща и с това, че либералстващите интелектуалци глобалисти, оставайки верни на Хилари Клинтън и олицетворяваното от нея статукво, се обявиха за противници на Тръмп. Така всеки, който се обявеше в подкрепа на Тръмп, щеше да се обяви против "ЕвроГейския" съюз и т.н.После Тръмп започна да го усукваПоказа, че не може да върви против волята на Конгреса, пък и не желае. Назначи на ключови позиции стари ястреби с доста сурово мнение за Путин и Русия. Не повдигна темата за отмяна на санкциите. Вместо нея повдигна други две изключително показателни теми: за ангажиментите към НАТО и за разширяването на търговията с американски втечнен газ. Първата води до увеличаване разходите на Русия, а втората - до намаляване на нейните приходи. Двете заедно - до сериозни икономически затруднения. Твърде недружелюбно от страна на Доналд Тръмп.

Така се стигна и до програмната му реч във Варшава, където каза: "Настояваме Русия да преустанови дестабилизиращите си действия в Украйна и да се откаже от подкрепата за режимите в Сирия и Иран. Призоваваме Русия да се присъедини към общността на отговорните нации в борбата срещу общите врагове и защитата на нашата цивилизация".

Ами сега! Какво да кажат българските почитатели на Тръмп? За първия вид, десните почитатели, е ясно. Те ще кажат "Браво!" и няма да се учудят, защото точно такава политика и такова поведение на президента на Щатите са очаквали от самото начало. Проблемът е за левите му почитатели. Те лесно прегърнаха американски президент републиканец, прегърнаха даже и стената, която щеше да строи по пътя на латиноамериканските трудещи се. Те толкова по-реакционни неща прегърнаха, та това ли няма! Кофтито е само, че докато го прегръщаха,мислеха, че Тръмп е русофил, пък той се оказа, че не еКакво ще прави сега "Тръмп обществото"? Нищо, да не унива! Онзи ден научихме, че Китай ще инвестира 11 млрд. долара в Русия. Така че "Тръмп обществото", разбира се, след съответните официални инструкции от Москва би могло да промени името си на "Си Дзинпин общество", като всичко друго си остане постарому. Освен, разбира се, ако не получат бойна задача в Македония...

Професионалните пропагандатори са ясни. Те това работят, с това си вадят хляба. Защо обаче пропагандата им, безумна и крещящо лъжлива, намира толкова плодородна почва сред толкова много хора? Хората ли са глупаци? Не, не са. Просто страдат от един общ синдром: тъга по невъзможното.

Има два вида тъгуващи. Първите помнят социализма и реалните облаги, които са получили от него било лично, било чрез родителите и прародителите си. Тогава мнозина се вляха в редиците на казионните "интелектуалци". Помня как в началото на 90-те една жена истерично крещеше по телевизията: "Имам пет сина, Тодор Живков направи и петимата висшисти!". Крещеше, забравяйки, че висшист се става, а не те прави някой. Тогава много хора дойдоха в градовете и получиха жилища и автомобили (да имаш автомобил беше цел в живота на цяло поколение) по същия неконкурентен начин, по който се получаваше и висшето образование, по който се ставаше и деятел на културата. Днес можеш често да чуеш: "Баща ми е много известен художник от онова време, обаче тогава той беше репресиран и дисидент". По онова време, ако си бил репресиран и дисидент, сега няма да си известен, защото никой нямаше да те е чувал. Тези хора определено има за какво да тъгуват.

Другите тъгуващи са, нека ги наречем съвсем условно и с любов, младите неудачници. Те не харесват живота си, не харесват постигнатото в него независимо дали то е адекватно на възможностите и старанието им, или не. Те са просто недоволни, защото вярват, че им се полага много повече, но някаква несправедлива сила по престъпен начин им е отнела полагаемото. Те са от този масов тип хора, които мразят наличното и идеализират отсъстващото. Когато България беше член на СИВ и Варшавския договор,такива хора бяха "чуждопоклонници"и "проводници на западно влияние". Прекланяха се пред всичко английско, френско и особено западногерманско, а пък да не говорим колко съвсем особено американско! Днес, когато България е член на Европейския съюз и НАТО, такива хора мечтаят за Евразийски съюз. То такъв няма, тъй че и да искаме, не можем да избягаме в него, но те си мислят, че ако имаше и ако бяхме избягали, щяха да запазят и западните си стоки, и западните си вещи, и безвизовите си пътувания, и лечението по здравна каса на територията на цяла Европа, но към това щяха да се придадат и някакви други незнайни блага. Човек не оценява това, което има, и винаги копнее по онова, което няма, независимо от обективните му качества.

Еднакво смешни са както онези, които разправят и си вярват, че Доналд Тръмп е глупак, нахалник и палячо, така и тези, които се мъчат да ни убедят, че е голям хитрец, много наш човек, верен приятел на Путин и скоро ще видим на какво са способни тези два титана. Смешно е. На тези два титана изобщо не им пука от дълбокомисленото мнение на българските "интелектуалци" във "Фейсбук". Още по-смешно е, когато всичко това се случва като резултат от една грешно планирана пропагандна стратегия на трета страна, която уж е голям майстор в тези неща.

Сега с любопитство чакаме да видим острия завой в доктрината на професионалните пропагандатори. Какъв ще бъде той много зависи от срещата между Путин и Тръмп, която дори вече може и да се е състояла, когато четете този текст. Но каквото и да излезе от нея, нека си знаем: когато някой пръдне, ние да не бързаме да се... Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.
ЕПА/БГНЕС
Жан-Клод Юнкер, Доналд Тръмп и Владимир Путин в Хамбург. Еднакво смешни са както онези, които разправят и си вярват, че Доналд Тръмп е глупак, нахалник и палячо, така и тези, които се мъчат да ни убедят, че е голям хитрец, много наш човек, верен приятел на Путин и скоро ще видим на какво са способни тези два титана. Смешно е.
97
7410
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
97
 Видими 
07 Юли 2017 19:28
Боже,
защо почнах да чета? От левичарката Килъри темпото на глупостите нараства и... Жега, жега... Изсушила тревата в драсканиците...
07 Юли 2017 19:30
Страданията Сyлеви...
Господ така и не си прибра вересиите...
07 Юли 2017 19:46
А истината, истината казват в повечето случаи била болезнена.
Наздраве!
07 Юли 2017 19:48
Кис-кис-кис. Този път авторът го е нафърфолил на форумното болшинство с особена извратеност.
07 Юли 2017 19:52
Нима и теб предаде, Бруте?
07 Юли 2017 19:53
Тов. ЧМО Трамп е саде поредното зърно у броеницата ут вкиснали се болшевишки мечти, надежди и катарзиси...
Тов. Ципрас, Оланд & Co му водят с няколко обиколки в либофта към USSR V.2.0
07 Юли 2017 19:55
авторът го е нафърфолил на форумното болшинство
А то си го премести
07 Юли 2017 20:00
Тов. ЧМО Трамп е саде поредното зърно у броеницата ут вкиснали се болшевишки мечти, надежди и катарзиси...
Тов. Ципрас, Оланд & Co му водят с няколко обиколки в либофта към USSR V.2.0

***
Почитателят на творчеството на Чуковски хептен се е ошмъркал, особено пък за Оланд.
07 Юли 2017 20:03
Оланд не го мисля, но че Макрон ще го гонят с тиганя заради двойната цалуфка с език с по-младата Меркел - тва е сигура.
07 Юли 2017 20:19
Сульо, нереде изказване на Г20, нереде програмна реч?
Аман от лаици. Не остана нито една ТВ, тук там някой "читаем" коментар?! К'во става, толкова ли я окъсахме, че всяко събитие в света го свеждаме до ляво-дясно, про-анти, и толкова. Най важното е да се помни, че Тръмп е американофил, Путин е русофил, Меркел е германофил, Макарона е не франкофон, а франкофил............., а за нашите: кой Тръмпофил, кой Путинофил, кой Меркелофил, кой Доганофил, (е все пак е редно да се отбележи, че имаше и един франкофон, Бог да го прости) ама все само фили, когато интереса клати феса.
Поемам ангажимент да направя един летен лагер с т.н. "по-изявени колумнисти", няма да Ви одрусам скъпо.
07 Юли 2017 20:21
Най важното е да се помни, че Тръмп е американофил, Путин е русофил, Меркел е германофил

А пък Христос - християнин...
07 Юли 2017 20:23
Бармалей

За допълнението.....
07 Юли 2017 20:33
а за нашите - интереса клати феса.


***
Никакъв проблем с нахлузването на фес на тези дето го желаят, ама какво да правим с тези дето не го желаят (пък те май са българи от итя по-бедните и по-многото)?
07 Юли 2017 20:38
Никакъв проблем с нахлузването на фес на тези дето го желаят, ама какво да правим с тези дето не го желаят

Да нахлупват будьоновки... или каскети...
07 Юли 2017 20:40

Бармалей
07 Юли 2017 19:53
Тов. ЧМО Трамп е саде поредното зърно у броеницата ут вкиснали се болшевишки мечти, надежди и катарзиси...
Мани ги болшевиците, бе Барми ..

Мене ме кефят и Путин, и Тръмп ..

Путин ги отнесе, комунетата, на изборите, като стой, та гледай ..
Те СЕГА се емнаха, да подскачат из Москва, заради санирането и тролейбусите .. и левичарите-червенушки из форума живнаха и се запретнаха да следят отблизо протестите, и да ни внисат тука, на форума ..
.. ама Путин си го премести отляво - в дясно ... и си го остави там ..!

А Тръмп им направи главите квадратни, на левичарите-соросоиди! .. И си прави оградата, колко и някому бодливата тел на границата да им боде очите и колкото и да я споменават ..

А Орбан пусна ток!

Мъка соросоидна ...
07 Юли 2017 20:40
Да нахлупват будьоновки...
Само будьоновка - произведение на изкуството - стилизиран славянски шлем
07 Юли 2017 20:41
може и Country Gentlemen Hat.....
07 Юли 2017 20:44
Кис-кис-кис. Този път авторът го е нафърфолил на форумното болшинство с особена извратеност.

07 Юли 2017 20:50
Леле, това ли е четивото за цели три дена!
07 Юли 2017 21:04
Леле, това ли е четивото за цели три дена!

Ами да. За да имаш възможност да си го препрочиташ.
07 Юли 2017 21:13
Кис-кис-кис. Този път авторът го е нафърфолил на форумното болшинство с особена извратеност.
Според мене, Сула си е поставил за цел, да разсмива безспир форумното болшенство и го прави упорито и с особена извратеност ..
07 Юли 2017 21:14
Прегледах реакцията и си спестих макулатурата
07 Юли 2017 21:39
Русофилите могат наистина да бъдат взети на подбив, но не от Сула - той няма необходимото чувство за хумор. Освен това безочливо лъже за другите, "хора десни, с консервативно и капиталистическо мислене". Тези хора бяха толкова нещастни, така мразеха Тръмп и стискаха палци на Клинтън, а ето Сула какво пише:

В България има два вида почитатели на Доналд Тръмп. Първите, това са, нека ги наречем "естествените" негови почитатели. Хора десни, с консервативно и капиталистическо мислене, те се зарадваха, че най-сетне се сложи край на левичарския поход в Америка, който беше създал своя чиновническа каста и беше успял да овладее основните медии до степен, че тебяха надминали по лъжа и демагогиядаже нашите жълто-кафяви вестници. Тези "естествени" почитатели се зарадваха, защото видяха завръщането на нормалността в Америка и се обнадеждиха, че тя може да се завърне и в Европа. В Тръмп те видяха един втори Рейгън
07 Юли 2017 21:40
Има защо тръмп-обществото да се сърди на Стамболов...
07 Юли 2017 21:42
Има защо тръмп-обществото да се сърди на Стамболов...
Да му се смее. Ма и Танте се мазни на жужо. А той благосклонно приема и едните, и другите, както се полага на император.
07 Юли 2017 21:44
Ъхъм, смех през сълзи...
07 Юли 2017 21:44
щурчо
07 Юли 2017 21:40
Има защо тръмп-обществото да се сърди на Стамболов...
За какво ???


07 Юли 2017 21:47
щурчо
07 Юли 2017 21:44
Ъхъм, смех през сълзи...
Що?

Пак да повторя - мене Тръмп си ме изкефи, още като наби канчетата на соросоидите и не виждам що привържениците му у нас за нещо трябва да плачат ..

А дали ще има война , между САЩ и Русия и дали избирането на Тръмп отдалечи тази вероятност - да !

И война ще има и вероятността намаля ..

А Сула си е за смех ..

07 Юли 2017 21:47
Не, аз канячно дико уважаю Сулу (Да пази Бог, естествено), но чак да му се сърдя
07 Юли 2017 21:50
Леле ... Пак левите ... Пак русофилите ... Обичайните заподозрени.

Човек да му е неудобно чак да си спомни, че всъщност е бил за ... Бърни Сандърс. Ще развали такава хубава картинка.
07 Юли 2017 21:53
Партнерите с трескави чела и безумни очи, се щурат (не намеквам нищо) насам-натам и не знаят накъде да се наведат.
07 Юли 2017 22:21
Все повече ме кефят статиите на Сула - достойно запълване на двуседмичната пауза на Дмитри.
А колкото до българите със съветско самосъзнание - естественно е да се възмущават!
07 Юли 2017 22:24
много хора дойдоха в градовете и получиха жилища и автомобили (да имаш автомобил беше цел в живота на цяло поколение) по същия неконкурентен начин, по който се получаваше и висшето образование (в Москва - б.м.), по който се ставаше и деятел на културата
07 Юли 2017 22:27
Простите граждани вместо да се радват на разни фили и фоби би трябвало да споделят нормалната тревожност на обикновените не толкова прости граждани, щото времената наистина са тревожни, а и индийската поговорка за слоновете които се бият и какво става с мравките на пътя им- няма нужда да я повтарям, всички я знаят, предполагам дори простите граждани.
07 Юли 2017 22:34
Човек да му е неудобно чак да си спомни, че всъщност е бил за ... Бърни Сандърс. Ще развали такава хубава картинка.
Ми да.

Насилих се да прегледам отгоре-отгоре дописката. Блогърът писал за някакво общество, за чието съществуване не съм подозирала и сигурно до утре ще забравя. Теглил някакво обобщение за нашето общество, което обобщение е толкова примитивно, че няма да губя време с дописката му идния петък.


07 Юли 2017 22:37
Простите граждани вместо да се радват на разни фили и фоби би трябвало да споделят нормалната тревожност на обикновените не толкова прости граждани
Както тов. хамел преди доста време посочи, когато партнерските тези се сговнят, партнерите го удрят на екзистенциализъм и вселенски хуманизъм. Преди това - не се сещат за теа концепции.
07 Юли 2017 22:58
Много правилна статия на Сула! Все едно аз съм я писал
07 Юли 2017 23:00
индийската поговорка за слоновете които се бият и какво става с мравките на пътя им- няма нужда да я повтарям

Мхъ, некои мравки имат голем мерак да станат слонове...
07 Юли 2017 23:00
Този път авторът го е нафърфолил на форумното болшинство с особена извратеност.


На пръв поглед прочетох „с особена изисканост” и ми стана някак изискано на душата.

Но „нафърфорването” ме нафърфори и мен самата!

Изящност и на мисълта, и на изказа, без да коментирам казаното по същество!!!


07 Юли 2017 23:04
Рядко чета Сула. Днес се напънах и отново същото - скучен и примитивен. Очаквано ще получи овации от псевдодесни, соросоиди и непеошки и безразличие от всички останали.
07 Юли 2017 23:07
Мурано
07 Юли 2017 22:21

А колкото до българите със съветско самосъзнание - естественно е да се възмущават!
Българите със съветско самосъзнание - може и да се възмущават тихомълком .. нормалните българи се хилят ..

А привържениците на Тръмп у нас си се кефят, как Тръмп натика соросоидната измет под ръба на тоалетната чиния ...
07 Юли 2017 23:08
Язовирното братство вече вапцва анти-Сула тапетите :-))))
07 Юли 2017 23:11
sim4o e ДЖИНиъз ( с тоник васер)
Каквото и да рекне все е по интересен начин :-)))
07 Юли 2017 23:12
Много правилна статия на Сула! Все едно аз съм я писал
Ми хубу. Кажи тогаз - що ви прецака Дончо? Малко ли плонжирахте, малко ли наколенки скъсахте? Що?
08 Юли 2017 01:19
Бармалей
07 Юли 2017 20:38
Мнения: 14,605
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

Никакъв проблем с нахлузването на фес на тези дето го желаят, ама какво да правим с тези дето не го желаят

Да нахлупват будьоновки... или каскети...


***
Някой да се е съмнявал, че Барми ще предпочете да нахлузи феса?
08 Юли 2017 01:42
Голям батак, дива еклектика на термини. симчета, цвръчовци, бармалейци, бедни рикетсии, доктори тормозани и т.н. фауна види само черно (дето си е бяло) и сал бяло (дето си е катран). Без уточняване и приемане на единно съдържание на терминологията: комуняга, фашага, антикомуняга, патриотар, моториС и т.н. ще се водят безкрайни безсмислени спорове и най-вече шампионати по остроумие.

Путин им го бил там такованката на комунягите, пък Тръмп на левичарите-соросоиди. Оказва се, че когато е нужно Путин не е кагебиС и комуняга, пък Тръмп бил ей такъв си неуморим борец за осъществяването на детската си мечта - да хързулнел хилъри и да донесе мир и благоденствие на цялата индустрия и най-паче на тия уолстрийтските мушмуроци. Горяните-дисиденти - ама доносници на ДС (наверно по съвест). Вси дето не им изнася демокрацията - да налупвали будьоновки, а автора почитател на чуковски на драго сърце - фес. Айде господа бивши баш номенклатури и дисиденти женени за щерките на първите почвайте с дискотеката из Искърското дефиле. Пък ако ви се види тясно, няма да ви е за сефте, нъл тъй?
08 Юли 2017 02:04
Както винаги, железно! Сула
И квичта от цръвената кочина си я бива!
08 Юли 2017 06:33
Ами сега! Какво да кажат българските почитатели на Тръмп? За първия вид, десните почитатели, е ясно. Те ще кажат "Браво!" и няма да се учудят, защото точно такава политика и такова поведение на президента на Щатите са очаквали от самото начало. Проблемът е за левите му почитатели.

Левите винаги имат проблеми.
Сула
Блестящ анализ !
08 Юли 2017 07:01
Но това, което се вижда и с просто око, е, че по незнайна причина в Москва бяха решили, че Тръмп е някакъв русофил, голям почитател и приятел на Владимир Путин

Изобщо не е чак толкова неясна - Обама изкара два мандата и към края вече беше чмо, а Хилъри Клинтън му беше държавен секретар, т.е. също чмо.
Няма как др. Тръмп, щом е противник на Обама и при това прави неблагоприятни сравнения между Обама и Путин в хода на предизборната кампания, да не бъде обявен за русофил.
Ще кажете, ама руската пропаганда не се прави от глупаци, те не може да не си дват сметка че Тръмп може да се окаже далеч по-лош вариант от Клинтън от гледна точка на руските интереси.
Разбира се че е така. Руската пропаганда не се прави от глупаци, а за глупаци*. Поради това е без особено значение колко често ще сменят тона.
И Тръмп обществото ще си сменя името толкова пъти, колкото се налага...__________
* С това нямам за цел просто да обидя нашенските русофили. Глупаците са основна таргет-група на всяка масирана пропагандна кампания. Първо, те са значителна част от обществото. Второ, те са най-податливата и лесно манипулируема част. Поради това е икономически най-ефективно да се бориш за сърцата и умовете на глупаците. Отделно от това е къде по-лесно да лъжеш...
08 Юли 2017 08:19
Отдавна не бях чел приносите на г-н Стамболов, но сега заглавието ме накара да прочета тоя.
Но както каза Дънди Крокодила когато пусна телевизора в хотела: "да, същото видях, когато за пръв път гледах телевизия". Никакъв прогрес. Същото примитивно възприятие и тълкуване на събитията. Неразбиране на това, кои/какви хора симпатизират на Тръмп по света и у нас. Лява-дясна бъркотия и глупави, прибързани заключения.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД