:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 434,629,586
Активни 60
Страници 17,643
За един ден 1,302,066

Планът на България за ЕС изкристализира в три "К"

Правителството прие проект за председателството на Съвета на ЕС с послание за "консенсус, конкурентоспособност и кохезия"
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Министърът за европредседателството на България Лиляна Павлова е доволна от плана си, в който подробно обяснява какво има предвид под трите "К". В чужбина ККК е по-известно като Ку Клукс Клан и като консервативното германско схващане от началото на 20 век за ролята на жената - Kinder, Kueche, Kirche (Деца, църква, кухня).
Като председател България ще води ЕС шест месеца чрез програма, сведена до три основни послания: консенсус, конкурентоспособност и кохезия. Те са гръбнак на приетия вчера от правителството проект за задачите на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г., който ще бъде утвърден в края на годината. Тогава ще стане ясно какво е постигнало до момента естонското председателство.

"Наричаме ги трите "К", обясни министърът на европредседателството Лиляна Павлова. България ще търси европейска перспектива за Западните Балкани и ще предложи "поетапно възприемане на правилата за роуминг в ЕС и от страните от Западните Балкани, преминаващо през постепенно намаляване на таксите за роуминг и увеличаване на възможностите за широколентов интернет достъп". Тя ще работи "за засилването на видимостта на Дунавския и Черноморския регион, включително чрез повишаване на свързаността помежду им". Друг консенсус трябва да се постигне по темата сигурност и миграция, укрепване на контрола по границите и по-ефективно връщане на лица с отказано убежище в ЕС. За постигането на "ефективно, бързо и справедливо правосъдие" държавата се ангажира "да работим приоритетно за институционализирането и стартирането на работата на Службата на европейския прокурор".

Във второто послание - конкурентоспособност - има две главни направления: единен пазар и дигитализация. "Още повече тук и с новоизбрания български еврокомисар Мария Габриел имаме сериозен законодателен пакет на общоевропейско ниво", казва Павлова. Правят впечатление призивите за "справедливо и ефикасно данъчно облагане на корпоративните печалби и предотвратяване на възможностите за укриване и невнасяне на данъци"; "насърчаване на предприемачеството и социалните иновации"; "подобряване на бизнес средата за малките и средните предприятия при спазване на принципа "Мисли първо за малките", както и "утвърждаване ролята на учителите като ключови участници в образователния процес" (!?).

България ще води ЕС към "стабилен Европейски енергиен съюз (...) чрез насърчаване изграждането на липсващата инфраструктура с оглед преустановяване изолацията на част от държавите от европейските газопреносни и електропреносни мрежи". Освен това ще работи за "подобряване на действащите правила за командироване на работниците", за да няма "злоупотреби със системите за социална сигурност, социален дъмпинг или "изтичане на мозъци". Това е тема, която противопоставя Западна и Източна Европа, защото по-богатите страни искат да спрат притока на евтина работна ръка от Изтока чрез принуждаване на работодателите да наемат при еднакви условия свой и чужд персонал. Под предлог за социална справедливост те биха загубили интерес към работниците от Изток, които предлагат труда си по-евтино ("социален дъмпинг").

Третото "К" - кохезия - означава сближаване. В тази област България се интересува най-много от запазване на кохезионните фондове (безвъзмездните помощи) в Многогодишната финансова рамка след 2020 г., както и запазването на Общата селскостопанска политика с програмата за развитие на селските райони и схемата за единно плащане на площ.Коментар - в "Наблюдател"
16
3206
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
16
 Видими 
12 Юли 2017 19:44
Изкристализира, да, Кроасан, Коняк, К..
12 Юли 2017 20:09
Защо ли се сещам за трите хаш: http://www.starshel.bg/?pos=8&artid=1595

- Не, не става тая
с края.
Искам кой е да узная! -
Тъй ще каже някой патил
от романите читател.
А въпросната разгадка
много проста е и кратка:
Работата е, че Хаша
бил от азбуката наша
и четял се значи не
като "Хаш", а като "Не",
като наше "Н" трикратно,
казващо съвсем понятно,
че наред със всички вражи
опити за саботажи
има друг вид саботаж,
не по чужди инструктаж,
ами местен забутаж,
недознаш и замотаж,
чийто автор си е баш
Н-якой Н-екадърник Н-аш!

Ето, ето
кой бил, дето
зашифрован бил под Н-то:
Н-якой Н-екадърник Н-аш,
мой съсед и твой адаш,
скрит под кадров камуфлаж,
но с глава от алабаш,
който хем ни мъчи с дваж
по-невидим саботаж,
хем се пъчи, че е наш,
и то наш със дълъг стаж,
страшно наш като блиндаж
и на всичко наше страж!

...Със което и завършва
този тайнствен репортаж.
12 Юли 2017 20:45
ККК. Хм. А бели качулки?
12 Юли 2017 21:10
Ех, браво на ЕК-то за дълбокото разбиране на българката народопсихология, но липсата на въображение във форума ви е спънала за да отъждествите трите К с най-любимите за българския народ думи за отъждествяване на професия, поведение и достойнство. А?
12 Юли 2017 22:57
"Наричаме ги трите "К", обясни министърът на европредседателството Лиляна Павлова.

Пък Китодар ги нарича "Трите А" - хигиенА, дисциплинА и морАл.
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjKpf6TwITVAhWJQpoKHTFGCRQQtwIIPDAE&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dji9n1r9Q-Wk&usg=AFQjCNGFstbS4SiRE0sC8FKQuCeKlaFLoQ
Не е така смешно като Лиляниното, но го бива.
13 Юли 2017 00:10
Геберя, к'во да ги правиш.
След "Ялов е мами" сега са излезли с "ККК за проспериращ ЕС".
13 Юли 2017 00:15
А стига бе, и трите К големи (букви)!!!
13 Юли 2017 00:16
Трите ДДД /дрън-дрън-дрън/
13 Юли 2017 00:43
То планът на България с трите "К" е ясен много отдавна, обаче значението е друго - Кой, Колко и Как.
13 Юли 2017 04:06
"консенсус, конкурентоспособност и кохезия"

А можеше и да е на български - трите "С": Съгласие, Съревнование, Сближаване.

Или на герберски - трите "К": Крадене, Крадене и пак Крадене, Кой Каквото Кяри!
13 Юли 2017 06:07
1. Калинки
2. Калинки
3. Калинчовци
13 Юли 2017 08:06
Министърът за европредседателството на България Лиляна Павлова е доволна от плана си, в който подробно обяснява какво има предвид под трите "К".


Както казва Зигмунд Фройд - "Гладна кокошка - просо сънува!"
13 Юли 2017 09:51
Ясно! Нямат идеи за теми за председателството(Освен "Не ни пипайте фондовете, че без тях за крадене не остана". Сега остава и с ремонта на НДК да се изложат възможно за да блесне ярко българското председатлство.
13 Юли 2017 11:22
Отворих да напиша коментар. Обаче, ядец! В главата ми се въртят само нецензурни думи, заради които ще получа моментален бан... Но всяка цензурна формулировка на мнението ми под тази статия ще представлява похвала и одобрение, сравнено с реалното ми мнение.

Винаги съм си мислел, че осъзнавам напълно колко тъпи са нашите политици. Но те всеки път успяват да ме изненадат, постъпвайки още по-тъпо. Стигат до дъното на идиотизма. Тогава си казваш, не, повече не може, това е дъното, това е краят, сега щат не щат трябва да постъпят поне малко по-разумно. Но не, те измъкват отнякъде лопати, из зад завоя се появява багер, няколко сапьора изтичват и залагат инженерен фугас и с викове "пази се!" го взривяват. Багера започва да копае в дупката след взрива, политиците с лопатите подравняват стените и цялата група се закопава с огромна скорост в дъното на простотията и отново бележи нов рекорд! Аз стоя отстрани и с паднала челюст и опулени очи наблюдавам как кратера става все по-дълбок и по-дълбок.

Така че, предлагам да направим така. Представете си най-мръсните псувни и унищожителни квалификации, характеризиращи идиотизма на политиците ни и приемете, че съм ги написал. Три пъти.
13 Юли 2017 12:03
Напълно съм съгласен с коментара на Мегре. А на снимката са трите влъхви. И все в главата ми се върти идеята за трите к***и. Обаче! това ни е правителството. Какво говори това за нас ...
13 Юли 2017 17:06
Мегре
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД