:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 385
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Джуки суджука джвакат

Суджукът продължава да владее умовете и сърцата на колегията. В "Труд", "24 часа" и "Стандарт" депутата изнудвач и бушон вече си го наричат в заглавия "Живко Суджука". Неволите на бившия недосегаем предизвикват сладострастни тръпки и злоради дописки: "Живко Суджука аут от парламента", аплодира "Стандарт; "Трима прокурори и 10 гардове разпитват и пазят свидетели срещу Живко Суджука в Добрич", информира "24 часа"; "Вицеадмирал сменя Живко Суджука в Добрич", възпява кризисната кадрова политика на ГЕРБ "Труд". Когато депутатът Мартинов бе отрязан от привилегиите на свинските черва, Цецерон се изстреля на пожар към Добрич, за да поразмести шапките в партийната структура и на мястото на енергичния Живко бе назначен кроткият вицеадмирал Манушев - душичка и кандидат за вицепрезидент на Цецка Цачева.

Според "Труд" суджуковата афера покрива скандала с НДК, който пък е във фокуса на вестника. Автор на "Труд" разсъждава така: "Прави се опит така да се катурне или захлупи грандиозният скандал с пропилените милиони от бившия шеф на НДК Мирослав Боршош". В това изложение, което анализира важността на суджуците спрямо НДК, не се споменава нищо за милиардите от КТБ, които също са донякъде актуални - все пак прокуратурата за три години сколаса да състави обвинителен акт, затрупа ни с хартия и отсъствия - Пеевски и Обама ги няма, паричките ги няма, оправяйте се. Обаче поуката, която вади "Труд", е ужасно мила: "Ако ГЕРБ гледаха по-внимателно на кадрите - свои и коалиционни, нямаше кой да яде суджука или да източва Двореца на културата". За такова съждение авторът трябва да бъде погален от Баце ди тути баци. При такава мисловна дейност никой няма да реши, че ГЕРБ нарочно назначава именно такива хора на ключови позиции - напористи, безпардонни, безскрупулни - хем бранят със сила и всякакви средства интересите на партията, хем са уязвими и по всяко време могат да изгърмят.

Джуките в заглавието са с фонетична и метафорична функция - за устните на професията говорим.
1
986
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
27 Юли 2017 10:11
Когато депутатът Мартинов бе отрязан от привилегиите на свинските черва, Цецерон се изстреля на пожар към Добрич, за да поразмести шапките в партийната структура и на мястото на енергичния Живко бе назначен кроткият вицеадмирал Манушев - душичка и кандидат за вицепрезидент на Цецка Цачева.


— Това се случи през времето на капитан Адамичка, а той беше съвършено апатичен човек. В канцеларията си обикновено гледаше в празното пространство, сякаш беше кротък луд, а изражението му беше такова, като че ли искаше да каже: „Изяжте ме, мухи!“
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД