:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 378
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
На везните на Темида

На една страна суджук, на друга - гласове от гетото

Стоян Мирчев е червен депутат и син на социолога Михаил Мирчев, който през 2015 бе кандидат-кмет на София, издигнат от "БСП - Лява България".

Депутатът е личен момък от левичарските среди - има някакво антропологическо сходство например с младото гербаво острие и външен зам.-министър Георг Георгиев.

Вчера Мирчев прочете от парламентарната трибуна декларация от името на парламентарната група. Ето част от изпепеляващото му слово.

***

Уважаеми г-н Председател,

Уважаеми колеги,

Сблъсъците в обществото ни вече достигнаха точка на взривяване. Има вече нетърпимост между цели съсловия, между работодатели и работници, ежедневни криминални прояви. Новинарските емисии представят грозни сцени от цялата държава. За жалост България вече не прилича на европейска страна в XXI век. И всичко това е практически резултат от 3-те поредни управления на ГЕРБ и Бойко Борисов - вече 8 години - Борисов 1, 2, и сега 3.

Това е видно и от фактите само от последните две седмици. Вчера пребиха в парка известен журналист от БНТ. Онзи ден пребиха на улицата нотариус. Бият лекари, учители. Лице, близко до вицепремиер, бе арестувано с банда трафиканти на незаконни имигранти. По някои плажове отново безчинстват въоръжени мутренски отряди. Член на СЕМ, вместо да бъде изгонен оттам заради публична заплаха над журналист, тези дни ще решава кой да бъде следващият директор на БНТ. В НДК не може да се разбере, злоупотребата за 1.4 милиона лв. ли е, или е за десетки пъти повече. Скандал за партиен рекет за тонове суджук, който ще влезе в съда. И това е непрекъснат процес още от началото на третото правителство "Борисов".

Колеги, ние вече сме взривено общество и държава. Властта произвежда единствено и само грозни скандали. На крачка сме да ни отнемат председателството на ЕС от 01.01.2018 г. А отговорността се носи само от бушоните, наредени от Борисов и Цветанов. Отговорност те не носят.

Дами и господа управляващи,

Трябва да си кажем, че поведението ви в парламента в тази първа сесия показа - дали от нежелание, или от немощ, не знам, но не започнахте да решавате нито един проблем от горепосочените. Изгубихте ценно национално време в един критичен момент. Свидетели сме на ежедневни корупционни скандали. Патриотки прекарват бежанци. Любими министърки на Борисов гърмят със скандали около корупция в АПИ и НДК. Задържаният шеф на ДАИ - за сделка със Столичната община за 135 млн. лв...Това е днес България - под вашата власт. Позорно стоим на първото място по-корупция. Чуждестранните инвестиции ни върнаха 20 години назад. Пребиват хора посред бял ден в центъра на столицата.

Държавата колабира, колеги, и това става поради две причини: за трети път от 2009 г. Борисов управлява държавата - но по един и същ бандитски начин; не се вслушвате в нито една конструктивна критика нито от обществото, нито от опозицията в този парламент - БСП. Ако не ни чуете и този път, мандатът ви ще е още по-къс от предишния. Гневът се натрупва в обществото. Колкото и комично да звучи, г-н Цветанов, аферата със суджука от Добрич е олицетворение на същността на управлението ви, веднъж са 4 тона, друг път 4 милиарда лв. Алтернатива на пагубното ви управление има. Хората ще я потърсят скоро!

***

В отговор на декларацията, че "Борисов 3" кара на изпарения и май няма да го бъде, Цветан Цветанов показа, че може да брои до 4. А по въпроса за свинските черва, навързани в суджука на властта, Цецерон обяви: "Проблемът със суджука, ако го сложим от едната страна, от другата страна е купуването на ромски гласове, за да влезете в българския парламент... Знаем, че ви боли, че загубихте изборите и още не можете да излезете от този стрес. Това ще ви държи през всички тези 4 години на сегашното управление. Имаме кабинет "Борисов 1, 2 и 3", смятам, че може да има и 4. Българските граждани са тези, които дават оценка за политиката и поведението на всяка една партия".

"Не знам за "Борисов 4", но отиваме към "Тодор Живков 2", обобщи ситуацията Христо Иванов пред BIT.
2
1149
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
26 Юли 2017 19:50
За съжаление, всички български граждани имат право на глас - не само мислещите...
--------------------
Сайтът на Генек
27 Юли 2017 10:09
Напомня ми случка с школника Марек...
В същия дух ние продължихме по-нататък: „Ще чистите ли?“ — „Няма да чистя.“ Нужниците хвърчаха наляво и надясно, като че ли това беше някаква детска скоропоговорка от Павла Моудра
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД