:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

С трета победа баскетболният ни отбор продължава напред в квалификациите

Александър Везенков бе най-резултатен за разгрома над португалския тим
Снимка: "Фейсбук"
Двамата най-резултатни в мача България - Португалия в Ботевград - Александър Везенков и Фабио Лима.
Националният отбор на България по баскетбол и на теория си подпечата класирането за същинските световни квалификации, след като постигна трета победа от три мача - 91:65 над състава на Португалия. За да стигне до разгромния успех в "Арена Ботевград", селекцията на треньора Любомир Минчев имаше основно предимство при борбата под кошовете (40:25) и асистенциите (26:14), докато грешките бяха почти поравно (10:11).

Александър Везенков бе най-полезен с 21 т., 8 борби, 3 асистенции и 1 отнета топка. Американският гард Дий Бост добави 15 т. и 7 асистенции, а Димитър Димитров се завърна в А отбора с 14 т. и 5 борби. Официален дебют за мъжкия тим записа и 18-годишният Йордан Минчев (4 борби). От португалците най-резултатен бе Фабио Лима с 16 т.

"Имаше доста моменти, в които играхме добре. Пак имаше известно отпускане в края, но съм доволен, че победихме и се класирахме. Ще ми е трудно да задържа мотивацията и концентрацията на играчите, но се надявам, че това, което и те искаха, а именно 4 победи, ще ги води", коментира Минчев.

Последният мач е на 16 август в Минск - срещу Беларус. За да остане на първо място в гр. D от предварителните квалификации, българският тим може да си позволи дори загуба с 9 т. заради победата с 10 над беларусите в Ботевград.

Ако нашите завършат като №1 в групата, в същинските квалификации за Мондиал `19 в Китай те ще попаднат в една от 4 групи, в които съперници може да са им: Турция, Латвия, Украйна (гр. В), Италия, Хърватия, Румъния (D), Чехия, Исландия, Финландия (F) и Израел, Великобритания, Гърция (Н). Ако пък националите останат втори, тогава разпределението е: Черна гора, Словения, Испания (гр. А), Полша, Литва, Унгария (С), Белгия, Франция, Русия (Е) и Германия, Сърбия, Грузия (G).

В която и група да се падне, българският отбор трябва да завърши в челната тройка след шестте си мача (през ноември, февруари и юни), за да продължи в III етап. Там 24 състава ще бъдат в 4 групи.
428
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД