:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 310
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Демирева: Разочарована съм, излязох за медал

Олимпийската вицешампионка остана 7-а в скока на височина на световното първенство
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Мирела Демирева преодолява 192 см от втория си опит, което й донесе седмо място на световното първенство.
"Разочарована съм. Имаше доста причини, но не искам да се оправдавам. Знам, че мога повече. Представянето беше достойно, но аз излязох за медал, а медал тази година няма. Догодина..."

Това заяви Мирела Демирева, след като се класира 7-а в скока на височина на световното по лека атлетика в Лондон. Олимпийската вицешампионка не успя да покрие норматива за първенството и попадна на него по покана, защото не бе запълнена квотата от участнички. Въпреки това постигна личен рекорд за сезона от 192 см в квалификациите и стана единствената от женския ни отбор, класирала се за финал. А миналата вечер повтори тези 192 см, които й отредиха 7-ото място. Шампионка с 203 см стана непобедената вече в 24 поредни състезания рускиня Мария Ласицкене, която е със статут на независим атлет. Подгласнички й станаха Юлия Левченко (Укр) с 201 и Камила Лицвинко (Пол) със 199.

"195 см бяха във възможностите ми, но изпитвам затруднения с разбега, когато е по-високо напрежението. Трябва изключително много да го изпипам, защото всяка малка грешка просто ми изяжда скока. Има върху какво да работим. Днес скачах най-хубаво от целия сезон" коментира още Демирева.

Тя твърди, че за слабия сезон, в който не покри норматива за Лондон (194 см), има "много и тежки причини". "Все пак ще запомня сезона с това, че не се скрих от ниските височини, скачах и след няколко години, когато изляза на пистата в Токио (б.р. - на олимпиадата през 2020 г.), ще знам, че няма да се уплаша."

Сезонът за Демирева ще завърши с турнира за Диамантената лига в Брюксел на 1 септември, където тя вече е потвърдила участие.
797
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД