:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ и Южна Корея са готови на военен отговор срещу КНДР

Светът осъди остро Северна Корея за взривяването на водородна бомба, която предизвика мощно земетресение в Азия
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Токиец минава покрай тв екран, на който показват как севернокорейският лидер Ким Чен Ун се радва на водородната бомба, която бе тествана в събота срещу неделя през нощта. Взривът предизвика земетресение от 6.4 по Рихтер и бе усетено в част от Китай, Северна Корея и Япония. Това е шестият ядрен опит на КНДР. Южна Корея и Япония потвърдиха, че Пхенян е извършил най-мощния си опит досега. Предварителните оценки са, че взривеното устройство е с мощност около 100 килотона, което е приблизително 5 пъти повече от бомбата, хвърлена от САЩ над Нагасаки през август 1945 г.
САЩ и Южна Корея се договориха да разгледат възможността за военен отговор на действията на Северна Корея, която извърши успешен опит с взривяването на водородна бомба, предаде южнокорейската агенция Ренхап, цитирана от световните медии. Съответната договореност е била постигната в телефонни преговори между министъра на националната отбрана на Република Корея Сон Ен Му и неговия американски колега Джеймс Матис. Властите на Южна Корея са готови да разгледат възможността да разположат "най-мощното тактическо оръжие на САЩ" на своя територия след новото ядрено изпитание на КНДР, предаде ТАСС. Също така се отбелязва, че Сеул ще се бори за приемането на "най-строги" санкции по отношение на Северна Корея. Изразено е мнение, че мощността на взривената днес бомба може да достигне до 120 килотона. Службата за геоложки наблюдения на САЩ и властите в Китай съобщиха, че са регистрирали земетресение с магнитуд 6.3 по Рихтер, което беше усетено в тази част на Азия.

Американският президент Доналд Тръмп написа в "Туитър", че това са "крайно враждебни и опасни за САЩ действия от страна на режима в Пхенян". Той нарече Северна Корея "държава хулиган, която се е превърнала в голяма заплаха и източник на притеснение за Китай, който безуспешно се опитва да помогне". Според Тръмп политика на помирение към Северна Корея няма да даде резултат. "Южна Корея си даде сметка, че умиротворителната й политика към Севера няма да проработи, те разбират само от едно", написа той. Японският премиер Шиндзо Абе заяви, че ядреното изпитание на Северна Корея е "абсолютно неприемливо" и добави, че ядрената й и ракетна програма сега представляват "смъртна и спешна" заплаха за страната му. Китай енергично осъди новия ядрен опит, извършен от Северна Корея, и призова настоятелно Пхенян "да спре да изостря ситуацията с жестове, които не са в негов интерес". Русия призовава всички страни незабавно да се върнат на масата на преговорите по ядрения проблем на Корейския полуостров, които според нея са единственият изход от ситуацията. Френският президент Емануел Макрон призова международната общност да реагира с най-голяма твърдост след новия севернокорейски ядрен опит, определяйки го като посегателство срещу мира и сигурността.

ПОЗИЦИЯ

МВнР на България осъжда остро извършения от КНДР шести по ред ядрен опит. "Тази поредна тежка провокация е сериозно нарушение на съответните резолюции на Съвета за сигурност на ООН и на споразумението за гаранциите на МААЕ. Призоваваме Пхенян да прекрати веднъж завинаги своята ядрена и балистична програма по цялостен и необратим начин, изпълнявайки в пълна степен своите международни ангажименти, както и да се ангажира с конструктивен диалог с международната общност за намирането на изход от ситуацията по мирен път", се казва в позицията на ведомството.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Южнокорейската армия разположи още миналия месец допълнително танкове край демилитаризираната зона до границата със Северна Корея заради продължаващите провокации от страна на режима в Пхенян.
33
3431
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
33
 Видими 
03 Септември 2017 19:50
Нали САЩ и ЮКорея правиха военни маневри, учения, мобилизация, облитания... Пак ли ще го правят?

С колко танка СКорея е увеличила присъствието си по "демилитаризираната зона", та ЮКорея предприема подобни действия в отговор?
Или проблема е с ядреното оръжие? Ако е така - кой е упълномощил САЩ да определят кой и кога може да има ЯО?
Не виждам нещо САЩ да са притеснени от СА, Израел, Пакистан... Защо така, демокрадци?
03 Септември 2017 20:00
То всичко така, ама след Кадафи никой не иска да се отказва от ядрената си програма и да се довери на западняците.
03 Септември 2017 20:17
Чакаме тукашните демократофоби да осъдят готовността за военен отговор, или поне да почнат с мантрите, че няма да посмеят.
03 Септември 2017 20:53
Ще лаят, пък после ще си седнат на д-тата. Ким има ядрена тояга, при това мноого голяма. Пък и Сеул е притеснително близо.
03 Септември 2017 21:00
Чакаме тукашните демократофоби да осъдят готовността за военен отговор, или поне да почнат с мантрите, че няма да посмеят.
Чакай, ей ти и занимавка, докато чакаш
03 Септември 2017 21:11
Всички трудови колективи трябва да порицаят тав. Ким!

- Бе оповестена и задействана още една предпазна стена издигната от агресивния СК режим пред миролюбивите усилия на САЩ и останалата световна демократична общност да приобщят северно-корейският народ към евро-гейско-демократичните ценности!

Трябва да бъде излъчена форумна резолюция в подкрепа на задокеанските наши любими вождове и ментори! Трябва да осъдим решително днешния водороден опит. Предлагам да започнем да събираме помощи за евентуално остъклените наши големи-началници от там, под формата на храни, чистачки за колите им, маратонки и георгиевски флагчета!

Форумци, присъединете се към този почин за закрепване на ЕС-солидарността, Виенската опера и рок-енд-рола!!!
03 Септември 2017 21:19
прецедента изока ли?
ще ги бомбили лично?
03 Септември 2017 21:25
Дорогой,где ты был?

03 Септември 2017 21:27
Предварителните оценки са, че взривеното устройство е с мощност около 100 килотона, което е приблизително 5 пъти повече от бомбата, хвърлена от САЩ над Нагасаки през август 1945 г.

В 08:15 часа местно време „Enola Gay“ хвърля ядрената бомба, назована „малчугана“ - 50 килограмово ядро от уран-235 с взривен еквивалент от около 13 килотона тротил в центъра на Хирошима, което е приблизително 6 пъти по-малко от...
03 Септември 2017 21:56
Няма съмнение, че САЩ са готови някой друг да извади кестените от огъня.Но Ю.Корея дали е готова да иде курбан?
До днес експерти оценяваха ядрения потенциал на Северна Корея на 10 до 20 ядрени заряда Натисни тук, а се оказаха непредвидени плюс хикс броя термоядрени.
До следващия опит с ракета, експертите ще оценяват шансовете за ядрено северокорейско нападение на Северна Америка на минимални. Но ракетата най-показателно съществено ще прехвърли Гуам.
Сега са готови на военен отговор,ама ще им мине.
03 Септември 2017 22:04
ПанКариба, бомбата в Нагасаки е била по-мощна от тази в Хирошима
03 Септември 2017 22:21
Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш...
03 Септември 2017 22:58
Оборона – наша честь,
дело всенародное.
Бомба атомная есть,
есть и водородная!
04 Септември 2017 00:17
Цялата, така възхвалявана от някои съфорумници, мощ на умопобъркания диктатор може да бъде унищожена за броени минути без нито едно изстрелване на ракета (пък и да успеят, тя веднага ще бъде прихваната) и без никакви жертви. Необходимо е само мълчаливото съгласие на Китай и Русия, което мисля, че скоро ще бъде получено. Падането на целия режим е въпрос на няколко дни, но това вече Китай няма да допусне.
04 Септември 2017 00:23
Падането на целия режим е въпрос на няколко дни, но това вече Китай няма да допусне.
Да речем, че "режимът" те послуша и вземе, че падне... Какво ще настане на тая територия с 30 млн. /не съм сигурен/ население?
Вакуум някакъв? Вселенска тишина? Мир и любов мужду северокорейци, южнокорейци и американски окупационни войски?
04 Септември 2017 00:30
Призоваваме Пхенян да прекрати веднъж завинаги своята ядрена и балистична програма по цялостен и необратим начин, изпълнявайки в пълна степен своите международни ангажименти, както и да се ангажира с конструктивен диалог с международната общност за намирането на изход от ситуацията по мирен път", се казва в позицията на ведомството.


... предоставяйки се на милостта на САЩ и техните съюзници, както други преди тях, свършвайки като Садам или Кадафи. Но пък лудото Ким-чи може да се решило да си иде със стил и феерия
04 Септември 2017 00:40
Вселенска тишина?
Ще има приватизация за жълти стотинки, тоя филм сме го гледали вече. Но пък Южна Корея е икономически гигант сигурен съм, че ще направи поредното чудо, но проблема е че номенклатурата на севера ще се превърнат в местните олигарси и трябва да се играе с тях. Това обаче скоро няма да стане, Китай си има свои интереси там.
04 Септември 2017 00:45
Ще стане това, което стана при падането на режима в ГДР. Но мнението ми е, че Китай всячески ще се противопоставя, вероятно и Русия. Е, то едно време и Татчър се опитваше да спре обединението но Германия, но не успя. Историята си има ход и той е необратим. До десетина години ще има само една Корея, както и един Китай (визирам Тайван). Но унищожаването на ядрения потенциал на диктатора е абсолютно необходим ход и САЩ трябва немедлено да го решат.
04 Септември 2017 00:50
Ще стане това, което стана при падането на режима в ГДР.

Ясно. Анексия като Крим. Щото се обичат Кореите.
04 Септември 2017 00:51
МВФ
04 Сеп 2017 00:45
Мнения: 24
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ще стане това, което стана при падането на режима в ГДР. Но мнението ми е, че Китай всячески ще се противопоставя, вероятно и Русия. Е, то едно време и Татчър се опитваше да спре обединението но Германия, но не успя. Историята си има ход и той е необратим. До десетина години ще има само една Корея, както и един Китай (визирам Тайван). Но унищожаването на ядрения потенциал на диктатора е абсолютно необходим ход и САЩ трябва немедлено да го решат.


Я полностью согласен с вами.
04 Септември 2017 00:54
Но унищожаването на ядрения потенциал на диктатора е абсолютно необходим ход и САЩ трябва немедлено да го решат.

Че какви лостове имат САЩ ? Северна Корея какво е ? Гренада?
Пак и на всичко отгоре - немедлено! Немедлено могат само да си счупят главите.
И какво ти дава основание да даваш тая десетгодишна прогноза?!? Какво стана между двете Кореи за 70 години, та да твърдиш, че ще се обединят след 10?
И като прогнозата ти рухне, какво ще направиш? Ще си посипеш публично главата с пепел?




...прогнозисти хренови...или прогнозьори...
04 Септември 2017 01:36
Цялата, така възхвалявана от някои съфорумници, мощ на умопобъркания диктатор може да бъде унищожена за броени минути без нито едно изстрелване на ракета (пък и да успеят, тя веднага ще бъде прихваната) и без никакви жертви.

Минахте на смешки и вицове...
А, партнерс?!
04 Септември 2017 02:27
Светът осъди остро Северна Корея

Напротив, светът се забавлява с изцепките на САЩ и С.Корея, като на футболен мач.
Притесненията са в Южна Корея и Япония, които са в ролята на заложници.
04 Септември 2017 05:38
Унищожаването на ядрения потенциал на САЩ е абсолютно необходимо.
04 Септември 2017 06:37
*
04 Септември 2017 07:29
*
04 Септември 2017 07:36
1987 година, на държавния ми изпит по научен комунизъм ... че социализма е обърнат с краката нагоре обществен строй.... и че двете Германии ще се обединят в бъдеще.

Това наистина е изключително впечатляващо. Фактът, че си успял да предвидиш събития, които завариха неподготвени даже Кисинджър и Бжежински, изведнъж ме изпълниха с огромно уважение към теб и доверие в способностите ти да предвиждаш. Поради това, се интересувам от експертната ти прогноза по два въпроса.

1. Кога да очакваме "немедленото" решаване на проблема със северкорейското ядрено оръжие от страна на САЩ? Месец, година, пет?
2. Кой и кога ще реши проблема /па макар и не съвсем немедлено/ с ядреното оръжие на самите САЩ. Щото, както ни показва историческият опит , а и актуалната сложна вътрешна ситуация, истинската, голямата заплаха от използване на ядрено оръжие идва най-вече откъм американския континент.
04 Септември 2017 08:27
"Южна Корея си даде сметка, че умиротворителната й политика към Севера няма да проработи, те разбират само от едно", написа той
Условията на Северна Корея са ясни- обща държава с две системи, но без наличиетона чужди армии в нея. Това, обаче не искат американците. Сеул се намира на 60км. отграницата. Северна Корея ще го разсипят само с оръдия. Противоракетната отбрана не може да лови снаряди. Въобще според политиката на САЩ там щезагинат милиони. Обаче САЩ много обичат да се бият използвайки чужди армии, дали това са муджахадини, ислямисти, или които и да са те.
04 Септември 2017 08:30
Fasori Gimnazium,Budapest
04 Септември 2017 08:34
А бе какво стана с тавана на дълга?
04 Септември 2017 08:36
„малчугана“ - 50 килограмово ядро от уран-235 с взривен еквивалент от около 13 килотона тротил в центъра на Хирошима, което е приблизително 6 пъти по-малко от...
Абе ти смятане в училище учил ли си? 120 делено на 13 (писаха за 15) какво прави : 8 и нещо, значи около 8 пъти по-мощна.
04 Септември 2017 12:36
САЩ и Южна Корея са готови на военен отговор срещу КНДР

Това как да го разбираме? Че двете държави са готови за инвазия в Северна Корея? Или само ще стрелят отдалеч?
04 Септември 2017 12:47
Как откликнулись США, так и аукнулась КНДР.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД