:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ и Карибите се готвят за нов мощен ураган

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Доброволци помагат на Барбара Уилсън (вдясно) да изчисти къщата си след наводненията от урагана "Харви", който опустоши Хюстън в щата Тексас.
Американският щат Флорида и Карибските острови изразиха готовност да обявят извънредно положение, след като стана ясно, че ураганът "Ирма" се придвижва към тях, предадоха агенциите. Той достигна четвърта степен на сила по петстепенната скала на Сафир-Симпсън и вече се движи с 215 километра в час. Френският остров Гваделупа обяви тревога за идващия към Малките Антили ураган, който след това ще се насочи към Флорида, но най-тежки се очаква да бъдат последствията за карибски страни като Куба, Хаити и американската територия Пуерто Рико. Там се подготвят за най-лошото, като губернаторът Рикардо Росело вече обяви извънредно положение и мобилизира Националната гвардия. На острова живеят 3.4 млн. души и има 456 центъра за временно убежище, които могат да поберат до 62 000 души. В очакване на бурята властите замразиха цените на основните продукти като вода, храна и лекарства, генератори за ток и батерии.

Югоизточните части на САЩ бяха ударени миналата седмица от урагана "Харви", който нанесе огромни щети в американските щати Тексас и Луизиана. Негови жертви станаха 60 души, а щетите от бедствието се оценят на десетки милиарди долари. "Харви бе със същата степен на опасност като "Ирма".
796
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД