:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 309
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пуерто Рико изригна срещу бавната помощ от САЩ след урагана

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Членове на Бреговата охрана на Пуерто Рико разтоварват храна за хора, които бяха засегнати от урагана "Мария" в общината Утуадо.
Членовете на Надзорния борд, чиято задача е да разреши въпроса с дълговата криза на Пуерто Рико, се срещнаха с представители на американското правителство и Конгреса, за да поискат повече финансова помощ за засегнатия от урагани остров, предадоха агенциите. Американската територия, която обяви най-големия в историята на САЩ фалит на местно правителство, бе опустошена от урагана "Мария". Той остави почти цялото население на острова без ток и достъп до питейна вода и провизии. Все още голяма част от домакинствата не могат да се възстановят, като около 1.5 млн. души нямат достъп до питейна вода, а 95% нямат електричество. Кметицата на столицата Сан Хуан - Кармен Юлин Крус, обвини по-рано САЩ, че усилията да се помогне на автономната територия е бавна и недостатъчна. С туитове през уикенда американският президент Доналд Тръмп обвини местното население, че не си помага само, а чака наготово чуждата помощ за процеса, макар че островът е американска територия. Той влезе и в персонален спор с Крус заради "слабите й лидерски умения" да мобилизира хората си за работа.

РАЗХОДИ

Охраната на големите деца на президента на САЩ Доналд Тръмп по време на ваканцията им в Аспен през март струва на американските данъкоплатци 330 000 долара, съобщи телевизия Си Би Ес, позовавайки се на документи на Министерството на вътрешната сигурност, получени чрез съд, по силата на Закона за свобода на информацията. Става въпрос за Иванка Тръмп и съпруга й Джаред Кушнер, които са съветници на американския лидер, както и за Ерик Тръмп и съпругата му.
998
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД