:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 356
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Скандалът в Хасково извади Делян Добрев от политиката

От структури на ГЕРБ заваляха декларации в подкрепа на депутата
СНИМКИ: БГНЕС
Добри Беливанов
Скандалът с назначенията на роднини и близки на депутата от ГЕРБ Делян Добрев в общинската администрация на Хасково доведе до неговото излизане от политиката. Бившият министър на енергетиката заяви, че след среща с премиера Бойко Борисов е взел решение да подаде оставка като депутат, председател на енергийната комисия и лидер на партията в родния си град.

"Тази сутрин (вчера) бях при премиера Борисов. Отидох по собствено желание, за да му кажа, че положението стана нетърпимо. Казах му, че подавам оставка и се отказвам от всички позиции, които заемам. Не искам повече да тежа. Премиерът също вижда, че след тази атака единствената достойна постъпка е да се откажа от всички позиции", заяви Добрев по Би Ти Ви. Преди това депутатът от БСП Елена Йончева, която отвори темата за приближените на Добрев на ключови позиции в общината в Хасково, отново показа в ефир схемата с роднинските и приятелски назначения. Тя коментира, че областният координатор на ГЕРБ е създал схемата "Добрев", чрез която финансовият ресурс на общината се насочва към определени фирми. Йончева припомни, че две години хората от неговия кръг са заемали длъжностите си без конкурс. "Не твърдя, че всички назначения са незаконни, но това е неморално, а някои пораждат и съмнения за конфликт на интереси", заяви тя.

Добрев отговори, че ще съди Йончева и отново разви тезата, че атаката срещу него е скалъпена от БСП, която страдала от неуспехите си в Хасково. Той отказа да говори конкретно за сключените договори с фирми на негови роднини. Вместо това Добрев повтори думите на шефа си в парламента Цветан Цветанов, че след като в Хасково ГЕРБ имат 15 съветници срещу само двама на БСП, е нормално левицата да иска да го компрометира. "Г-жа Йончева със сигурност ще носи отговорност за своите думи там, където една от двете страни ще търси правата си, защото тя няма нито едно доказателство. В очите на хората аз вече не съм професионалист, не съм добър човек, а съм човек, който се занимава с шуробаджанащина. Добрите хора не трябва да се занимават с политика, защото рано или късно попадат на Йончева", коментира Добрев. Той отново заяви, че благодарение на ГЕРБ и лично на него през последните години в града са инвестирани 140 млн. лева.

Депутатът отказа да коментира по същество и писмото на хасковския кмет Добри Беливанов. В събота градоначалникът заяви, че от ГЕРБ-Хасково са се дистанцирали от него, след като е отменил "опорочените конкурси" в общината и се противопоставил на опитите за кадруване на Добрев. Самият Добрев пък намекна, че Беливанов трябва да му е благодарен за всичко, което е направил за него през годините, и отново обвини БСП за последните събития. "Кметът през цялото време играе на тяхното хоро, което е моя вина и още една причина да си подам оставката. Преди 3 г. г-н Беливанов беше пенсионер, когато по мое настояване стана областен управител. Аз сбъднах детската му мечта да бъде кмет. Във властта от добър и свестен човек той се превърна в нещо друго", коментира Добрев и допълни, че раздялата на ГЕРБ-Хасково с кмета дошла, защото градоначалникът се е "влюбил във властта".

СЪМИШЛЕНИЦИ

Въпреки признанията на Добрев, че е уреждал свои близки и роднини на обществени длъжности, структури на ГЕРБ започнаха да излизат с декларации в подкрепа на оттеглилия се депутат. Такива разпространиха вчера от София, Русе, Разград, от младежката и женската организация в партията. "Изразяваме пълната си подкрепа към нашия приятел, съмишленик и колега. За нас е омерзително, че един добър и достоен човек беше принуден да се оттегли от политиката чрез клевети и откровени манипулации", се казва в позиция на ГЕРБ-София. В нея се цитира мисъл на Едмънд Бърк, че "единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо".
 Делян Добрев
49
4337
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
49
 Видими 
01 Октомври 2017 19:18
Че що да не излезе.. вече явно достатъчно е направил - за държавата или за себе си и приятелите си.
01 Октомври 2017 19:29
След тази дунанма и кметът Беливанов трябва да бъде почистен от поста си. Борисов да действа, да не се ошмулва.
01 Октомври 2017 19:30
За нас е омерзително, че един добър и достоен човек беше принуден да се оттегли от политиката чрез клевети и откровени манипулации", се казва в позиция на ГЕРБ-София.

Босът на ГЕРБ-София е усмихнатото лице на мафията.
01 Октомври 2017 20:24
Добрев отговори, че ще съди Йончева

Не много отдавна и други се силеха да съдят Йончева, но не съм чул да има заведено дело срещу нея. А артбакалавърчето скимти като настъпено пале.
01 Октомври 2017 20:26
Този хубав цитат ми направи силно впечатление в сериала "Criminal minds". Може и да се връзва с идеологията на оцеляването в групичката им по интереси, но много трудно в случая би предизвикала емпатия в обикновения страничен наблюдател.
01 Октомври 2017 20:30
Не много отдавна и други се силеха да съдят Йончева, но не съм чул да има заведено дело срещу нея.

Ъъъ, всъщност търсенето "йончева съди" показва един куп резултати, че Йончева щяла още преди половин година да съди Баце. Да не го е осъдила вече, пък да не сме разбрали? Мааамуй и интернет, както казва дедо Барми! Абе де се загуби тоз човек, да не му дадоха и на него "без права переписки" до 2020 или 2060?
01 Октомври 2017 22:22
След петъчната му ария в събранието и припомнянето на дипломите... В неделя сабахлем Той го покалугери. Цецоу се е заплеснал нещо и гербомолците и Жени ГЕРБ не са разбрали на къде духа вятъра...
Скърцането се усилва.
01 Октомври 2017 22:41
Има ли организация Мъже-ГЕРБ?
02 Октомври 2017 00:05
а търсенето "барон манерко у виенската опера" показва "нема такива резултати; пречистете търсенето"
02 Октомври 2017 01:26
При първа издънка Винетуту, наказва в ъгъла на вигвама дребните разбойници. Хванат ли ги втори път, гони ги от племето.
02 Октомври 2017 07:54

Има ли организация Мъже-ГЕРБ?


Делянчо Мамин ще оглави Деца-Герб! Такова инфантилно пискане автоматично го изстрелва начело!
02 Октомври 2017 09:23
Тарикат "мъж" не писка и т.н. Ако е мъж де.
Каква е таз детска градина:‌ ма моля другарко, ние сме добрички, а той лошия кмет дойде и ни каза да не играем.
Това няколко пъти>‌ние добрите, те лошите. ДОбрите сме тия дето взехме парите, а лошите ни издадоха.

Няма такова падение
02 Октомври 2017 09:24
Колко актуален е "Опасен чар" и показва резултата на Чаровника от Банкя.Нали не сте забравили назначаването на митничарчето?А "Котараците"?А "Химко"-Враца?А "Мишо бирата"?Как всичко прилича на "Ще ги наредим така: роднина, милиционер, роднина, милиционер…".А воя на гербавите структури не прилича ли на "Ти защо караш товарен автомобил с книжка за любител шофьор?"?
ПП:Сега, когато милиционерите вече явно не подкрепят управлението Му и ще стачкуват, какво му остава на Чаровника?Ами родата.На станалите от софрата милиционери ще се слагат кумци, шуронайки, съученици.Няма да разваляме софрата я.
02 Октомври 2017 09:27
Това, че го извади от политиката ,си е нищо.Една калинка ,сменят я с друга.
Извади го от килепира. Това му е наказанието за издънката. Много жестоко наказание.
02 Октомври 2017 09:29
След тази дунанма и кметът Беливанов трябва да бъде почистен от поста си. Борисов да действа, да не се ошмулва.
Би ли ни осветлил какви са законовите лостове на един премиер да "почисти" един кмет?!?
02 Октомври 2017 09:36
След тази дунанма и кметът Беливанов трябва да бъде почистен от поста си. Борисов да действа, да не се ошмулва.
Би ли ни осветлил какви са законовите лостове на един премиер да "почисти" един кмет?!?


Първо, Борисов не "почиства" тези, които са му лично предани. Беливанов декларира предаността си писмено. Второ, ако все пак един кмет е на дневен ред за "почистване", законовият лост е ... сигнал за извършено престъпление в прокуратурата на Сотир Ти Си Го Избра Цацаров. Трето, Беливанов е на 71 години. Ако му бъде предложен достоен изход, може и да се възползва, кой знае
02 Октомври 2017 09:46
А бе тоя каква квалификация в областта на енергетиката имаше, освен дето беше министер? Както и сегашната министерка, впрочем?
02 Октомври 2017 09:50
А бе тоя каква квалификация в областта на енергетиката имаше, освен дето беше министер?


Знае английски. И като му дойде писмо от колегата Hoyt Brian Yee с инструкциите и задачите за седмицата, не му требе тълмач.
02 Октомври 2017 09:53
А бе тоя каква квалификация в областта на енергетиката имаше
Каквато и във всяка друга област - "Големанов" мамин!
02 Октомври 2017 09:53
Както и сегашната министерка, впрочем?
Не ги туряй в един кюп!
Да, нейното образование е свързано с енергетиката колкото това на бечълъъфаатс. Но Т. Петкова не е партиен парашутист, дълги години се е занимавала с финансов одит именно на ененергийния отрасъл и не на последно място е човек който си гледа работата и е здраво стъпил на земята.
Поне такова е моето мнение.
02 Октомври 2017 10:18
"Той отново заяви, че благодарение на ГЕРБ и лично на него през последните години в града са инвестирани 140 млн. лева". Ами нека да проверят в кои фирми в Хасково и на чие притежание са отишли основно тези пари.
02 Октомври 2017 10:46
левъ
02 Окт 2017 10:18

Мислите ли, че ГЕРБ не знае къде са отишли тези пари? Това се следи много внимателно, най-вече-отчисленията. То за какво се почна тази програма? За оправяне на "наши" хора и огромна ПР акция.
02 Октомври 2017 10:55
А бе тоя каква квалификация в областта на енергетиката имаше

Когато стана Министър той не правеше разлика между генератор и турбина. И му се смяха, много.
Определено това момче се компрометира. Всичко казано от Йончева е точно, и никой не може да отрече схемата и. Още в началото на избора на Беливанов за кмет разговарях с един от факторите на ГЕРБ. Изобщо не се притесни да отговори ,че Делян ще управлява общината. Така че това се знаеше преди 2 години. И сега когато се говори ,че Беливанов не е направил нищо / а той наистина нищо не направи/, това дирктно удря по кратуната на Делян.
Защото той е истинският кмет, Беливанов е лицето. Големи инвестиции! Щото келипирът влиза в техните джобове
Шматароци и некадърници! Всички да се махат!
02 Октомври 2017 11:05
"Той отново заяви, че благодарение на ГЕРБ и лично на него през последните години в града са инвестирани 140 млн. лева". Ами нека да проверят в кои фирми в Хасково и на чие притежание са отишли основно тези пари.


Да. Но, заедно с това, в съответствие с кои документи и кои политики на регионално развитие е станало това. За какво планирано развитие говорим, щом публични инвестиции в размер на 140 000 000 лева се насочват по кефа и каприза на определен депутат в дадена община. Не по необходимост и предназначение, а според това колко лесно е да се краднат. Отиват, по правило, там, където най-лесно се краде - куче влачи камион, диря няма.
02 Октомври 2017 11:20
започнаха да излизат с декларации в подкрепа на оттеглилия се депутат

Снощи показаха по БТВ димтровградския кмет Иво Димов как с пионерски плам защитаваше Делян. Иво , който години лъга ,че дипломата му за вишу е истинска, а притиснат накрая призна ,че е менте /фалшва/. И без срам се кандидатира за кмет отново, подкрепян от Него и Неговата пасмина. Това е гербаджията - лицемер ,гьон сурат и далавераджия.
Та така ,снощи ми стана едно тъжно за защитниците му.
02 Октомври 2017 11:26
Та така ,снощи ми стана едно тъжно за защитниците му.


... пък и за него - с такива защитници ...
02 Октомври 2017 11:56
Мнението на Стефан Северин:
Ах, Делянчо, не оставяй моралната партия и се бори срещу злото! И келешът, и мизерникът в политиката Делян Добрев почти ще се разплаче! Той е вече като Левски – дори е непорочен като него! В Хасково ще му вдигат паметник, а попове умуват да го направят светец!
Цирк "ГЕРБ" с постоянни представления за наивници в парламента!
Това е мизерията на мизерната партия ГЕРБ – един Делян Добрев, елементарен мошеник, вместо да го наврът в кучи задник, те го обожествяват: ГЕРБ до Добрев: Остани в политиката и се бори срещу злото!
В Хасково ще вдигат паметник на Делянчо Добрев, а попове умуват да го направят светец!
Колко е трогателно, да се разплачеш, ако не знаеш какви боклуци са ГЕРБ!
02 Октомври 2017 12:45
Срамно е.

Хората по света се борят за независимост. Други алахакбарстват по обществени места.Трети изобретяват системата "орел-лак-щука"...

Ние се занимаваме с търсене на границите на модела шуро-баджанак.
02 Октомври 2017 12:58
структури на ГЕРБ започнаха да излизат с декларации в подкрепа на оттеглилия се депутат.


Добре организираната престъпна група Герб няма да си остави магарето в калта. Сега ще се обединят всички калинки, дилянки, дуловски и плевенски пепелянки в защита на селекционера на хасковския "дрийм тийм".
Баце се хвалеше, че бил победил "наглите"!
Как ще ги победи, като те са цялата му крадлива, НАГЛА шайка!
02 Октомври 2017 13:06

Йозеф К.
02 Окт 2017 12:58


Да ти кажа все повече си мисля, че си имаме работа с поколенчески конфликт в ГЕРБ. Всички читави гербаджии, които познавам, щото и такива познавам, са ми или набори и малко по-малки от мен или, повечето, по-възрастни. Макар и причастни към ОПГ-то, в себе си за запазили някакъв минимален сатнадрат от порядъчност, морал и етика. Младите ... Младите им са като ... отвързани.

Със съжаление ще отбележа, че горното ми наблюдение съвпада и с подобно относно нашите, в БСП. Разочарованията ми идат от по-младите, не че не съм брал корави ядове с тези преди мен, като генерация, де. Сигурно и те са били, навремето, разочаровани от мен. Знам ли ... Аз направих това, което не направиха за мен. Дръпнах се назад, за да им дам път. Подкрепих ги даже. А те ме накараха да съжалявам.
02 Октомври 2017 13:07
Първо, Борисов не "почиства" тези, които са му лично предани. Беливанов декларира предаността си писмено.


Зависи, много зависи от каква изходна хипотеза тръгваш да разсъждаваш. А те - вероятните хипотези - са според мен само две.
Да изчакаме вечерта все пак. Може пък да се случат изненади, знае ли човек...
02 Октомври 2017 13:12
не е поколенчески този проблем.

Семеен е.

На първо място - семейните ценности - така ни учи Формалния лидер..

Затова и първи "в защита" скочиха Жени-ГЕРБ- "Няма да биеш детето"...

/Можеха да се нарекат поне Дами-ГЕРБ - както пише по тоалетните/
02 Октомври 2017 13:18
Зависи, много зависи от каква изходна хипотеза тръгваш да разсъждаваш.


Давам ти пример с ... Пловдив. Скочиха на Здравко Димитров местните гербета. И?

Ето ти вариант за размисъл - Беливанов подава оставка и се ... връща областен управител. На пряко подчинение на Борисов. Дечев отива в Парламента, на мястото на Делянчо. Делянчо отива ... на предстрочни местни в Хасково, да го видим що за местен дрийм е пък той.
02 Октомври 2017 13:35
Пука им на ГЕРБерите за Делянчо. Целта е да се неглежира случаят. Много им станаха гафовете и хората почнаха да се замислят. И не само да се замислят, а и да се оглеждат и да констатират, че и при тях е като в Хасково. А това е много, много опасно!
02 Октомври 2017 13:41
Макар и причастни към ОПГ-то, в себе си за запазили някакъв минимален сатнадрат от порядъчност, морал и етика.
Ръката ти отказва да го напише!
02 Октомври 2017 13:58
Ръката ти отказва да го напише!


Трепери направо ... По Фройд ... Пълна аграфия ... Мани, мани ... Нещо не съм наред с главата тия дни. Мирише ми на инсулт.
02 Октомври 2017 14:07
Я се дръж! Младо момче си!
02 Октомври 2017 15:13
Делянчо е поредната "чиста" душа, която презрените комунисти откъснаха. Ето, и Кирил Домусчиев го е написал: "Ако всички хора, които се занимават с политика, бяха като него, със същите експертни и морални качества, България нямаше да има стигане." Даже е поискал от депутатите да се държат достойно и да не приемат оставката на тази "чиста" душа.
02 Октомври 2017 15:16
Като душа сигурно е много чист, ама да си "хвърлиш оставката" в сутришно неделно предаване, вербално нали, а после да чакаш как няма да ти я приемат защото си нужен на народа...
Малко е женско като поведение.
02 Октомври 2017 15:21
Малко е женско като поведение.
Инфантилно е и затова предложих да поведе Деца-ГЕРБ! Има необходимата "експертиза"!
02 Октомври 2017 15:40
Прав е оня плазмодиu Антон Тодороф, че групировката ГЕРБ са „ШАЙКА”, „СЕКТА’’, антинародна структура. Вижте как като един застават зад него, дори и след като знаят, че боса им Боко го е изритал. Страхуват се, че който и да е от тях, ако бъде погледнат, дори и с просто око, има зад гърба си същите, та дори и по-големи престъпления от пигмея Дилян Добрев.
02 Октомври 2017 15:58
И кво ся!? Баце ще се вслуша ли в зова на герберските бан...пардон, колективи?
02 Октомври 2017 16:03
И кво ся!? Баце ще се вслуша ли в зова на герберските бан...пардон, колективи?


О, неее ... Баце ти ще извлече дивидент от цялата тази работа. Всичкото ГЕРБ на лунички, той - в бяло. Само стой и гледай кво става!
02 Октомври 2017 16:06
Мислиш ли? Че то, ако се тръгне наред по общини и ведомства да се вадят гербавите обвързаности ТОЙ ще остане без електорат. И те си се знаят какво и колко струват и си се държат, иначе ще идат там където им е мястото, а не да разсипват държавата с некадърността си
02 Октомври 2017 16:09
Асол
02 Окт 2017 16:06

Мислиш ли? Че то, ако се тръгне наред по общини и ведомства да се вадят гербавите обвързаности ТОЙ ще остане без електорат. И те си се знаят какво и колко струват и си се държат, иначе ще идат там където им е мястото, а не да разсипват държавата с некадърността си


Близка среща с Киро Жарта
02 Октомври 2017 16:16
структури на ГЕРБ започнаха да излизат с декларации в подкрепа на оттеглилия се депутат. Такива разпространиха вчера от София, Русе, Разград,


Нормално, те като знаят какви са ги надробили в своите феодални имения, Делянчо им се вижда като Агнец Божий невинен !
02 Октомври 2017 16:19
Мислиш ли? Че то, ако се тръгне наред по общини и ведомства да се вадят гербавите обвързаности ТОЙ ще остане без електорат. И те си се знаят какво и колко струват и си се държат, иначе ще идат там където им е мястото, а не да разсипват държавата с некадърността си


Разбира се, че мисля. На срещата с Делянчо е мълчал. Демек, хванаха те, чадо, смири се, а аз ще се погрижа. Какво жертва Той в Хасково? Нищо. Ако победителят е Беливанов, то бай Добри си е от ГЕРБ и писмено декларира верността си. Ти да не мислиш, че ГЕРБ - Хасково е само Дилянчо и родата му? Че и на гербаджиите там не им е писнало от тях?

Да се тръгне наред по общини и ведомства да се вадят гербавите ... , казваш? Кой бе, мило? Кой? БСП? Че какво им пречеше и доСЕГА да го направят? Какво? Но не го правят. Защо? Ами защото, както един от по-умните в ГЕРБ спомена уж мимоходом тези дни, по места нещата не са като в София. Знаеш ли на колко места бащите са в БСП, пък децата - в ГЕРБ? Или пък единият баджанак в БСП, другият в ГЕРБ? А и що да търсим баджанаци и балдъзки? Затрапезните коалиции как се редят, мислиш? Гергов що се натиска за коалиция с ГЕРБ? Щото си пада по мускула на Баце ли?

Баце е хитър и добре познава тези отсреща му. А не изключвам и да е отлично информиран. Той знае, че тези в БСП, които могат и имат кураж да разкажат играта на ГЕРБ във всяка паланка из мамковината, предвидливо са изтикани в кюшето - без подкрепа и без ресурси. Щото не етакава играта. Не е.

Що не се запиташ защо точно Елена пое атаката срещу Делянчо? Къде е местната партийна организация в Хасково? Общински партиен съвет? Група съветници? Мъ те имат ли група там, въобще? Областният съвет? Защо Йончева? Защо СЕГА? Снайперистите, преди да ги научат да стрелят, ги учат да ... гледат, мило. Сигурно има защо. Аз съм се нагледал и знам къде да гледам. Вервай ми.
02 Октомври 2017 16:36
Корупция, непотизъм и кражба - трите кита , на които се крепи ГЕРБ. Не смейте да ги пипате...
02 Октомври 2017 16:41
трите кита , на които се крепи ГЕРБ


То да е сал едничък ГЕРБ, с мед да ги намажеш ... Ама не е ... Моделът стана ... национален.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД