:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 362
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

101 гайдари се събират за първия фестивал "Чуйте Девин"

Състав "101 каба гайди" открива първото издание на фестивала.
Над 101 гайдари ще свирят заедно на първия фест "Чуйте Девин", който ще се проведе от 20 до 22 октомври в родопския град. Фолклорното събитие е обявено като Световен фестивал на гайдари и кавалджии. Към тях ще се включат и артисти от всички области и жанрове на изкуството. В шоуто ще се включат гайдарски състав "Девин" с ръководител Емил Чолаков, "101 каба гайди" от Смолян, гайдарски състав "Дельо хайдутин" с ръководител Тодор Кайков. Заедно с тях Елица ще извиси глас с изпълнение на химна на Родопите "Бела съм, бела, юначе". С нея на сцената ще бъдат и братята Мартин и Кристиян Пищолски. "Майсторите на танца" ще разтърсят земята, а Маг Икар ще представи коронния си номер и ще свали главата от раменете си.

На 21 октомври на сцената ще се изявят таланти от цяла България. Хорото ще поведат домакините от "Девин Денс". Към тях ще се присъединят "Межденските славеи" от силистренското село Межден, "Витошки ритми" от софийското село Мърчаево, "Болярки" от село Болярци, Представителен детско-юношески ансамбъл "Здравче-венче" от Велинград и други формации. В програмата са включени и много индивидуални изпълнители. Най-младият участник във фестивалния афиш е 3-годишният тъпанджия Валентин Цветанов от Перник. Художничката Вили Миронова ще подреди изложба със своите уникални лечебни картини, а приложникът Момчил Гьондузов ще покаже изработените от него фантастични същества от пластилин.

Фестивалът "Чуйте Девин" се провежда за първа година. Поради огромния интерес организаторите обещават догодина програмата да продължи няколко дни, а за участие вече са подали заявки гайдари и кавалджии от Шотландия, Ирландия, Гърция, Сърбия, Турция, Полша и др. Патрон на инициативата е кметът на Девин Красимир Даскалов.
891
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД