:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 367
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Аман ли?

"Аман от жълти новини" - вдига ръце Ахмед Доган, отвратен от слуховете за здравословното му състояние. Това е чело на 1-ва стр. на "Стандарт", новината присъства и в "24 часа" - "Ахмед Доган: Здрав съм, имах грип, не четете жълти новини". Това е опровержение, насочено срещу твърдение на в. "Галерия", според което Доган бил изкарал инфаркт.

Зачитаме се за подробности и научаваме: "Почетният председател на ДПС лично разсея слуха... Направи го пред вероятно единствения журналист, пред когото говори лично през последните години - Валерия Велева".

И нека сега сверим някои фактчета. Г-н Доган е автор на псевдонима на г-жа Велева - в едно прочуто свое писмо до журналистката той я нарече "Мадам В", директно я обвини в платена журналистическа любов, нарече я "скрит пиар на ДПС" и куп други любезности.

Мина време, изглежда се посдобриха и той отново я смята за единствено достойна негова събеседница.

Друго фактче. Най-големият издател в България е депутат от партията на г-н Доган. Делян Пеевски и неговите издания неуморно се борят с фалшивите новини - всеки ден имат поне една страница с изобличения на фейкове. Вчера на съответната страница в "Телеграф" след много други изобличения накрая е трябвало да напишат изречения и за Комарницки. Умът, зает с тази мозъчна дейност, е успял да състави само едно изречение: "В стрес е и Вечната Амбър на олигархията - карикатуристът на "Сега" Христо Комарницки". Край на изобличението. :)

"Телеграф" е преброил: "Над 120 фалшиви новини за Пеевски".

Мисълта ни е, че има кой да се бори с това позорно явление - фалшивите новини. И с оглед на тия фактчета ни се вижда странно г-н Доган да зове: "На вас, журналистите, казвам: Изследвайте това явление - клюката в политиката! Жълтите новини, интригата, клюката са явления, които движат живота ни... Клюката е пагубна".

Аман и амин!
1045
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД