:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Компанията тренира врани да събират фасове

Идеята е враните да носят фасове и да получават фъстъци
Един фас от цигара се разгражда от природата за цели 12 години. Това е голям проблем, просто се представете колко фасове се изхвърлят за една година. Изчислили сме го - 4,5 трилиона цигари се изпушват на година.

Новата стартираща компания Crowded Cities планира да освободи улиците от тези отпадъци и тяхното решение включва обучение на врани за събиране на цигарените фасове.

Факт е, че враните са едни от най-умните същества в света. Те не само са способни да решават прости задачи, но могат да използват прости уреди. Холандският стартъп направи устройство - CrowBar, и обучава врани да го използват. В замяна на събраните фасове гарваните ще получават фъстъци.

CrowBar се основава на дизайн, създаден от американски изобретател. Устройството има фуния, в която враните пускат фасовете, и нещо като втора фуния, която е заредена с фъстъци. Идеята е като пуснат фас, враните да получават фъстък.

Crowded Cities има четирифазен план за обучение на враните. Първо, машината пуска фъстък до фас на малка платформа - т.е. така се учат птиците да очакват храна от машината. След това машината започва да пуска храна само ако птицата се приземи на платформата. Така гарваните научават как работи CrowBar. Трето, машината пуска фас, но не и храна. Обърканите птици започват да кълват по дозатора с фъстъци и ако фасът падне в другата фуния, идва и храната - така те правят връзката между пускането на фас и получаването на храна. Четвъртата стъпка е основната - те започват да носят фасове, за да получат храна.

Тъй като цигарите са пълни с токсични химикали, ще се следи здравето на враните и тяхното поведение. Ако методът се окаже успешен и при птиците няма последици от цигарените токсини, може би в бъдеще ще има CrowBar във всички градове.

 Устройството е изградено от две основни фунии
2
863
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
14 Ноември 2017 18:34
И следва пета стъпка- масово отказване от цигарите стил Хичкок, защото когато огладнеят ще си вземат фасовете директно от устата или ръката на пушещия.
14 Ноември 2017 19:12
И следва пета стъпка- масово отказване от цигарите стил Хичкок, защото когато огладнеят ще си вземат фасовете директно от устата или ръката на пушещия.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД