:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 356
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

 
Роми от Монтана обясняват на журналисти своята версия за погрома, който извършиха 200 техни съграждани над полицейски патрул в четвъртък през нощта. Двама служители на местното РПУ са ранени, а три полицейски коли са повредени от хвърлени камъни и бутилки. Министър Румен Петков порица вчера директора на РДВР-Монтана, че се е държал като "наблюдател на Варшавския договор", вместо да действа с всички правомощия, които има по закон. Още - в "България"
99
830
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
99
 Видими 
09 Септември 2005 23:46
Тука Министъра е прав.Полицията нее ведомство за девици.
09 Септември 2005 23:49
Интересно е как ще действа съда. Щото и той сигурно ще се фръцне кат' ненам каква госпойца.
09 Септември 2005 23:55
ХА-ХА-ХА, смях в залата по света и у нас. Бой по българите расисти, бой по ченгетата, СВОБОДА ЗА РОМИТЕ!
Румен Пектов разпалва етническа нетърпимост, къде са Български хелзински комитет, Евророма и другите защитни организации да вкарат в затвора фашизоираният, пледиращ за енически чиста раса Петканов?
10 Септември 2005 00:00
Ха сега възложете на битите полицаи да снемат показания и изслушват алибита на всички заподозрени мангали. Останалите полицаи да ги доставят(циганите) в управлението на групички по 3-4ма, а битите да разпитват ли разпитват...щото, ако останат "неразпитани", утре мангалите не само че ви бият, но и че ви ебат наред по домакинска книжка...
10 Септември 2005 00:59
По принцип съм против полицейското насилие, но НАВСЯКЪДЕ В ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ, НАПАДНЕШ ЛИ ЧЕНГЕ СИ ТРУП.И никъде полицията не се притеснява, че някакви си НПО, могат да съдят държавата.
Да не би пък нашите ченгели да си избиват комплексите само върху клошари и пияници, а като видят стадо мангали го раздават "културно"??
10 Септември 2005 01:18
Изпуснахте момента да отворите повечко сапунени фабрики, сега бой.....
10 Септември 2005 01:28
Баш шефът на полицията в Монтана - Вихрен Тончев - е най-големия мафиот в региона.
Кариерата му е още от великата криминална революция.
Няма престъпна група, с която да не е във връзка.
Няма ликвидатор, който продава "интересни неща" да не му ги е подарил.
Всички престъпници в Монтана пируват ежевечерно с него и делят.
Жена му има няколко фирми, синът му - още няма 30 години - вдигна автоцентър, в който само един парапет на стълбище струва 25 000 лева.
Никой обикновен полицай не смее да мъти водата на шефа и приближените му престъпници, иначе е аут.
В комбинация с корумпираната върхушка "кмет - заместник- кмет" работата е точна. Колко трактори, машини, автомобили чрез подставени лица са отмъкнати - никой не знай и то без да се плаща. Що не иде господин министъра да види к`во има г-н Тончев?
Тишината, по отношения на престъпленията в Монтанско е измамна. Те се крият за да не уронват престижа на НАЧАЛНИКА, а и престъпленията се вършат от "наши" хора, къ шъ ги докладваме бйе. Нимой така - "наши хора"!
"Дано му е дошло времето!" - на НАЧАЛНИКА де.
10 Септември 2005 02:10
..чудя се къде са днес дървените философи, дето получиха множество оргазми от вчеращната помия на Волгин?! И дали ако полицаите си бяха свъшили работата ще трябва да ги наричаме "фашизоиди"?!
..А иначе, те ЕВРОромите винаги имат "своя версия"
10 Септември 2005 02:27
Апостоле, много си прав. С риска да те ужася в Монтана спасението е само едно - твърда и безкомпромисна силна ръка в лицето на професионалист. И знаеш ли кой може да се справи само за няколко часа и с Тончев, и с Живков, и със заместници. Казва се Илич Томински. Казвам ти, треперят им мартеничките, само като чуят за него. По негово време и в най-мутренските години нямаше СИК, нямаше ВИС. Имаше ред. Въпросът е такива хора днес дали са удобни...
10 Септември 2005 02:49
Ама защо не пишат причината за този конфликт?Просто питам за да знам кои е крив и кои е прав.
10 Септември 2005 03:11
епа нема разлика меджу циганите житейски и циганите форумски.
точка.
аман от въшки.
10 Септември 2005 03:22
Храни куче да те лае...Много ги отхлабихте...

10 Септември 2005 04:46
Апостоле, Бис....
Има обаче една подробност... НЕМА оправия. Не става въпрос за "твърда ръка", за съжаление. Твърдата ръка ще си намери покой в дървено пардесю много бързо - не се изисква нито акъл, нито образование (неща на изчезване в България, така или иначе) да пратиш в небитието нЕкой неудобен - ако не ти стига вътък на теб - за нЕкой кинт ще наемеш човЕкО...
Проблемът в България е , че простакът е Бог, парвенюто - идеал, темерутът - пич, безморалността - верую, а парите - всичко...
Не че по широкия свят е много по-различно, но (все още) в богатите държави обикновените хорица вЕрват в нещо, наоколо е спокойно, данъците се плащат, традициите не са напълно Хамериканизирани, идеалисти чат-пат се срещат...
Няма да е задълго...
10 Септември 2005 05:46
Министър Румен Петков порица вчера директора на РДВР-Монтана, че се е държал като "наблюдател на Варшавския договор", вместо да действа с всички правомощия, които има по закон. Ами ти какъв си Министър Петков? Изглеждаш още по-голям "наблюдател" и от подчинените си. Защото колкото е по-голяма бюджетната заплата -толкова е и по голямо "наблюдението".
10 Септември 2005 06:41
Да доде Томинсковото Илич...После за викаме и Марковото Крали, па нека властта си дреме.Нека си дреме...ама га дойде денят за избори, ще види тя отде изгрява слънцето-ний па за хукнеме за гъби...
10 Септември 2005 07:17
Ако се спазват законите няма да има такава статия.
Щом посягат на полицаи, отстрелвайте ги и да видим дали отново ще посягат.
10 Септември 2005 07:25
...дребните ченгета обслужват тротоарните мафиотчета (просяци , сергияджии и тп) които им осигуряват дневните пари за кафе цигари и вафличка...
10 Септември 2005 07:32

за първи път министър да каже , че рибата мирише от главата.всички шефове на служби в м в р които нямат достойнството да поемат отговорност да бъдат уволнени во главе с бат бойко. иначе ще продължи тенденцията циганите да плячкосват /имаше случай на бити селски полицаи в бургаска област които ги показаха по всяка неделя/ сред циганите трябва да има непрекъснато полицейско присъствие и комендантски час.
10 Септември 2005 07:46
Голема работа, сбили се едни цигани с други цигани, по-малките цигани били по-големите....Който сее ветрове ще жъне бури...Петков, идват избори по-меко циганята, че сал те ви останах електорат!!!!
10 Септември 2005 08:02
Били провокирани от полицайте да бъдат нападнати. Посмали Манго. Те да провокират няколко циганета, ама чак 200.
Натиснете тук
10 Септември 2005 08:10
Андрешковци - долу "Атака", а!?
10 Септември 2005 08:37
Абе, Готин2, 3, 4 и т.н
Ти верно ли си толкова задръстен, че мислиш, че Атака ще реши проблемите?
10 Септември 2005 09:01
Ba4kator, ти като си отдръстен, защо още си бачкатор....
Атака няма да реши проблемите, но не е като без нея.
Човек ката настине взима аспирин. Той не му решава проблемите, обаче поне малко от малко помага.
10 Септември 2005 09:06
Нормална ескалация на етническо напрежение.
Откакто формации като Атака мътят водата, съвсем нормално е етносите да са изнервени и да очакват погроми.
Но ако етносите (и конкретно този етнос) продължават така, рано или късно наистина ще има погроми...
10 Септември 2005 09:08
Не Бачкатор, Атака няма да реши проблемите. За това са необходими организации от рода на СА и СС.
10 Септември 2005 09:10
Дрън-дрън! Атака виновна за погромите! Гаче ли преди е нямало погроми и изнасилвания? 60-те циганина, дето изнасилиха една жена по времето на Арлин Антонов в Пазарджик Атака ли ги вдъхнови бе ............?
10 Септември 2005 09:17
Министър Петков започнва кариерата си в МВР с няколко интервюта по медиите. В тези които гледах по ТВ той употреби израза "Наблюдател от Варшавският Договор".
Не е ясно какво иска да каже с това! Във Варшавският договор не съществуваше фигурата "наблюдател"!
По времето на социализма, когато изгря и звездата на г-н Петков битуваше израза. "Държи се като американски наблюдател!" - т.е индеферентно, безучастно. А, такива наблюдатели имаше има ги и до ден днешен, Вече по света ходят и български, такива.
Министър Петков съзнателно преиначава уродливо познатата фраза!
Не му прави чест! Не му е необходимо да се мазни на Американците така глупаво!
10 Септември 2005 09:19
Наистина не знаем каква е причината, за да си позволяваме подробни коментари, но каквато и да е не трябва да се посяга по никакъв случай на полицай. Апък тези от Атака още ли не сте ги забравили.

esnalator
10 Септември 2005 09:24
Абе ако се бяха държали като "наблюдатели от Вършавския договор" щеше да им сгазени от танк и разстреляни, като в Прага и Будапеща. Важно е тук друго - тоя министър отсега дава заявка за ползване на познатите му отпред 16 години методи на твърдата ръка. Очаква се спонтанно изпразване от радост на аткоиди след всяка медийна изява на новия министър, защото едно е да искаш, друго е да можеш, 3-то и 4-то да го направиш, както е казал поета. Просто да си стегне бъзливите подкупни служители да си изпълняват дълга - това стига. Ако бат' бойко громеше престъпниците и на улиците както и по ТВ-то досега да бяхме забравили какво е това криминалец и имало ли е то някога почва у нас. Та така и с тоя нов книжен тигър.
10 Септември 2005 09:28
Боже пази България, защото след 50 години ще е Циганария.
10 Септември 2005 09:30
Наглостта на ромите вече минава всякакви граници. Ако това беше в US, щеше да има и отстреляни мангали. Май ще излезе прав Болен Лидеров ..... което хич не ми се ще да става.
10 Септември 2005 09:35
за какво им служи оръжието на тия милиционери?! Следващият път мангалите ще ги напердашат насред участъка
а снощи бат Бойко, тъпото му келеме, обясняваше как не било редно да се употреби сила, щото имало много малолетни цигани в тълпата
10 Септември 2005 09:43
Нема нужда да се абите, в България циганина винаги е прав, даже и да те утрепе.
А ако се пазиш и случайно го нараниш докато те трепе, ще съди и теб и наследниците ти, и държавата в Страсбург за нарушените му права.

Редактирано от - XYZxyz на 10/9/2005 г/ 09:52:04

10 Септември 2005 09:55
И какво става? От едната страна българският хелзинкски комитет, от другата АТАКА - едно хубаво разделение. Разделяй и владей нали така. На някой е много изгодно да разпалва етническа омраза. Така се въртят по-лесно далавери в държавен мащаб. Проблема няма да се реши вЕрвайте ми. Ще трябва всеки сам да се пази. Пък срещу тълпа разбеснели се цигани ще помогне само напалм и автомат калашников
10 Септември 2005 10:10
Нека така им се пада - щото нашите ченгета са много отворен като ме спрат за папортна проверка - то не е простащина, то не парадиране че видиш ли сега ако иска и може да те арестува докато не те порвери до десето коляно - кво стана бре куки нещастни някви мангали ви бият насам и натам - нито сте първите нито сте последните докато не се стегнете и не започнете да вършите работа а не само мечатата да ви е охрана на мутри и нарко-пазарчето в махалата ....
10 Септември 2005 10:12
наръган полицай, понеже провокирал ромите. провокирал полицай, понеже казал да намалят музиката. били ги ромите, понеже не искали да намалят музиката.
по силата на проста конюнкция - наръгани и бити полицаи, понеже ромите не искали да намалят музиката. а представяте ли си ако бяха поискали да им вземат уредбата????? или да им спрат тока?????
аз оня ден имах рожден ден (благодаря, благодаря), ама в 2 през нощта като дойдоха кукс, веднага спрях музиката. а ако бях мангал, щях да ги набия, наръгам с двата ножа и да ги натоваря в багажника на НИВА-та докато си ми приключи празника. няма справедливост.
10 Септември 2005 10:27
За сетен път се убеждавам кои са истинските граждани на България!Ромите, братя!Те хем си знаят правата, хем ги реализират напълно, хем не носят отговорност, ако недай си боже нещо сгазят лука.И докато разни мамини синчета и щерки реват от името на разни комитети, които харчат грешни пари за уж"равноправието на ромите", етническа връжда ще има винаги.Не беше далеко времето, когато циганин ходеше свободно из града, само ако работи и е доказал на всички, че е свестен човек като останалите.Другата пасмина си седеше в гетото и тежко на някои от тях да смее да посегне на нещо чуждо, та камо ли на полицай.
10 Септември 2005 10:41
Манибегай, точно така е. И в Конституцията пише, че РБ е социална държава - за истинските българи, т.е. циганите.
10 Септември 2005 10:42
Цялата ни работа е изкривена. Давали обяснение на своята версия на погрома дето са направили над полицията!!! Каква версия, какви обяснения? Полицията е законен представител на Държавата и работата й е да следи за спазването на Закона! Там 200 цигани (което си е сериозна организация) взели че пребили ченгетата, а те вместо да си изпълняват задълженията и правомощията взели че влезли в боницата! Смях, срам и позор. Докато циганите (като група, етнос, или там каквото са) не се научат да изпълняват гражданските си задължения обезсмислят всякаки опити за нормалното им интегриране в обществото.
10 Септември 2005 10:45
Роми от Монтана обясняват на журналисти своята версия за погрома, който извършиха 200 техни съграждани над полицейски патрул в четвъртък през нощта.
Има напредък и в "текстовете на статиите". Добре, че не са написани и циганските версии, само защо са си губили времето да ги слушат?
С циганите трябва доста работа, докато се понаучат какво да говорят - примерно за този случай - извикват се веднага в полицията колкото се може повече цигани участници в погрома или просто свидетели, за да дадат свидетелски показания. Отделят се един от друг, за да не могат да се наговарят. Разпитват се много подробно, сверяват им се показанията и това е достатъчно всичките те да бъдат осъдени по бързата процедура за лъжите, които бълват на максимално възможното наказание. Днес осъдени, утре пак и може би следващия път поне ще замълчат вместо да лъжат.
10 Септември 2005 10:52
За такова нещо в една правова държава, щяха да я сринат оная махала та всички да видят какво е да посягаш на властта. Ама ношите ченгета са такива п..ки, че няма накъде. Ербап са, ако им се вържеш и се стреснеш. Ако ги подхванеш ти изведнъж клекват и почват да се извиняват и обясняват. Путьовци, заслужили са си боя Другия път и вазелин да си вземат, може да им потрябва.
10 Септември 2005 10:52
Нищо ново. Тези неща стават от години. Когато 2-3 полицая тръгнат да търсят някой циганин през ноща из по-голям цигански квартал, събират се много цигани, изкарват отпред жените и децата и правят това, което са направили в Монтана. Това правят!
Ама защо го правят? Защото държавата се държи неадекватно. Защото ако държавата беше нормална държава, тези неща нямаше да станат. Просто всички пречещи на полицията щяха да бъдат там, където им е мястото. Заедно с малолетните. Защото въпреки че са малолетни, и за тях има закони.
10 Септември 2005 10:53
През последните 15 години по редица причини циганите се чувстват безнаказани за постъпките си. "Какво ще ми направиш" - това е дежурната реплика към полицай. И наистина е така при нашите условия. Ще го прибере за 24 часа? И после - "Е и - какво ми направи?" - е следващата реплика.
10 Септември 2005 11:04
Ако полицаите си баха свършили работата, сега щяха да са в затвора, осъдени от някоя правозащитна организация. Прави са да не закачат циганите. Когато знаят, че няко ще ги защити, а не окошари, тога да си свършат работата. Дотогава са наблюдатели
10 Септември 2005 11:28
Я се замислете ЗАЩО преди не смееха братята роми да налитат на тумби и да нападат милиционери? Ми защото при всеки такъв опит ги спукваха от бой.
Само че! Те спукваха от бой и други "елементи" - например носещите дълги коси или тесни панталони и дори...свирещи с китара песни на "Битълс" по градинките. /Не е за вярване, нали. Но съм го виждал с очите си като достатъчно голямо по това време хлапе.../
Та проблемът е, че нашите ченгета оттогава малко са научили. Ако не могат да спукат някого от бой, щото им забраняват" отгоре", не знаят как да действат.
За съд и прокуратура да не говорим.
Не зная дали в Германия например полицаите щяха да посмеят да стрелят в тълпа, в която има и деца. Но задължително след няколко часа щяха да изпратят тежко екипирани и многобройни полицейски части на мястото. И щяхаъ да са там, докато не приберат и "освободения заподозрян", и инициаторите за бутна, и преките участници. Доста от тях след седмица щяха да са в затвора.
Много ми е интересно защо сега новото министър Петканов не вкара една рота жандармерия с 2-3 бетеера в квартала?
10 Септември 2005 11:30

А бе вие сигурни ли сте, че само бой са яли полицаите?
Щото при това дупедавство и други неща може да им са се случили.
10 Септември 2005 11:30
е как защо! сигур некое цигане с тесни дънки седи отпред и свири битълс на кемене
10 Септември 2005 11:35
Да, бе, 99 - сигурно си прав. Не се бях сещал, че шумната музика от кръчмата била то цигането с тесни дънки, дето свири "Битълс". Ми тогава всичко е наред, да живей другаря Петканов, ченгетата меверето и международното положение в Хелзинки!
10 Септември 2005 11:38
А по една оит "националните" телевизии снощи видях как циганки от същия квартал се оплакват от въпросната кръчма, че ги всяка нощ ги побърква с шумна музика...Като нищо същите тия "ромки" да са участвали от "солидарност" в нападението над полицията.

10 Септември 2005 11:44
Сега като се замисля, стигам до извода, че ромите, тъй като са необременени от предразсъдъци за полицията, реагират по-адекватно при среща с нея.

Като гледа човек каква е реакцията й след станалото, лесно стига до извода, че действията на ромите са абсолютно адекватни -- постигнали са каквото искат без да има опасност от последствия.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД