:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Комисията за конфискация притисна издателя на "Капитал" със запори за 199 млн. лв.

"Действията на КОНПИ са произвол и репресия", коментира Прокопиев
Издателят на "Капитал" Иво Прокопиев обяви, че с грубо незачитане на закона комисията за конфискация (КОНПИ) е предявила претенции за негово имущество на стойност 199 млн. лв. Вече е започнала процедурата за вписването на множество обезпечения за евентуален бъдещ иск. Той е обвиняем по делото за продажбата на миноритарния дял в EVN.

Наложени са запори и възбрани върху личното му имущество, както и на фирмите с негово участие. Има запор върху 100% от дяловете на мажоритарния акционер на "Икономедиа", издател на "Капитал" и "Дневник", други акции и дялове на фирми и идеална част от имот.

Прокопиев посочва недопустими действия на комисията: "КОНПИ игнорира значителна част от доходите на семейството ми, като в същото време брои двойно и тройно всички разходи. Т.нар. "несъответствие" между доходи и имущество е само повод да се започне производство, в което да се формулира още по-безумна претенция на комисията, свързана със сделката за "Каолин". Издателят посочва, че обезпечителните мерки са поискани въз основа на твърдението, че сделката за "Каолин" заобикаля закона и че всички доходи от дивиденти и продажба на акции, свързани с фирмата, подлежат на конфискация.

Твърдението на комисията е абсурдно, при положение че тези обвинения вече са проверени от съда и има влязло в сила решение на Върховния касационен съд, че при сделката за "Каолин" не са извършени законови нарушения. Освен това периодът на приватизацията - 1999-2000 г., излиза далеч извън законовия мандат на комисията, която може да проверява 10 г., изтекла е и абсолютната давност от 15 г.

"КОНПИ се поставя над закона и Върховния касационен съд. Действията й са произвол, който цели репресия, подчиняване на редакционното съдържание на "Капитал" и "Дневник" и разрушаване на икономическата база на изданията", заявява издателят.

Комисията не отговори нарушава ли закона. Във вторник обаче ще даде брифинг, за да говори за обезпечителните мерки срещу Прокопиев.



НАТИСК

Преди няколко седмици Прокопиев предупреди, че държавата готви запор на активите му и че главният прокурор Сотир Цацаров е оказвал силен натиск върху комисията да започне производство срещу него и семейството му "на всяка цена и час по-скоро". Издателят смята, че е жертва на репресия заради разследванията на модела "КТБ" и активната си позиция срещу безграничната власт на главния прокурор.



10
2065
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
11 Декември 2017 20:39
.
" Преди няколко седмици Прокопиев предупреди, че държавата готви запор на активите му и че главният прокурор Сотир Цацаров е оказвал силен натиск върху комисията да започне производство срещу него и семейството му "на всяка цена и час по-скоро". Издателят смята, че е жертва на репресия заради разследванията на модела "КТБ" и активната си позиция срещу безграничната власт на главния прокурор."
.
В държавата на победилата мутрокрация
такива прегрешения не се прощават.
.
11 Декември 2017 20:49
Абе как се натрупват 199 милиона за по-малко от 30 години?
11 Декември 2017 21:06
Хич не съм фен на Дневник, обаче такъв масиран удар срещу медийна групировка, може да е началото на края за демокрацията в България. И това че сме в ЕС, няма изобщо да ни спаси, ако сами не се спасим! Вижте какво става в Малта и южна Италия.
11 Декември 2017 21:08
, може да е началото на края за демокрацията в България.

Начало? Край? Демокрация?
11 Декември 2017 21:09
kаily

11 Декември 2017 20:49

Абе как се натрупват 199 милиона за по-малко от 30 години?

На тоя въпрос трябва да отговори съда(то не че такова животно вирее в България), а не някаква комисия, която е на пряко подчинение на изпълнителната власт. Уре същият номер ще го врътнат на някоя друга медия.
11 Декември 2017 21:15
Начало? Край? Демокрация?

Аре да не ме занимаваш с глупостите си. Става ли? Разбирам че изброените понятия не са ти ясни. Нито "начало", щото нищо ново не те кефи. Нито "край" - ти още не можеш да повярваш в краят на "комунизма", "мекият тоталитаризъм" и прочие отишли си за добро простотии. За "демокрация" да не отваряме реч, че в твоят речник думата "демокрация" вероятно е някъде между "дефекация" и "джибри".
11 Декември 2017 21:20
Аре да не ме занимаваш с глупостите си. Става ли? Разбирам че изброените понятия не са ти ясни. Нито "начало", щото нищо ново не те кефи. Нито "край" - ти още не можеш да повярваш в краят на "комунизма", "мекият тоталитаризъм" и прочие отишли си за добро простотии. За "демокрация" да не отваряме реч, че в твоят речник думата "демокрация" вероятно е някъде между "дефекация" и "джибри".

Молим? Надали има по-убеден в народовластието човек от мен.
Ето защо не понасям обявители се за център и извор на единствената демокрация - последната религия на края на историята.
11 Декември 2017 21:24
Не го знам с кво се е занимавал човека,може пък парите да са му чисти и с платени данъци,ама надали Ще турят някой друг на него място,след като го направят сиромах,като мустакатият фараон От дет дошли,там и отишли
11 Декември 2017 22:44
Истински притеснени от запорите следва да бъдат кредиторите на Прокопчо, него не го мислете. Активите може и да са му 199 млн., или повече, но по-важно е, колко са му пасивите...
12 Декември 2017 10:41
Казуса
11 Дек 2017 21:08
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД