:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 333
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В Русия са предотвратени над 60 атентата

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Американски полицаи охраняват автобусния терминал в Ню Йорк, където в понеделник бе извършен неуспешен опит за атентат.
Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) е предотвратила над 60 терористични престъпления, включително и 18 терористични акта, планирани за предстоящите новогодишни празници и президентските избори в страната, които ще се проведат през март догодина, съобщиха руски медии. Началникът ФСБ Александър Бортников заяви, че властите са попречили да се осъществят и самоубийствени атентати. "В понеделник в резултат на специална операция на ФСБ в района на Москва беше предотвратена дейността на група хора от Централна Азия, които са планирали терористични актове", обясни Бортников по време на среща на Комитета за борба с тероризма. Той добави, че властите са иззели от терористите самоделни взривни устройства, унищожени са и огнестрелни оръжия и боеприпаси, открити в специална лаборатория за производство на терористичен арсенал. По думите на шефа на ФСБ други две терористични клетки са били разбити в интервала от 9 до 11 декември. Групировките са били добре организирани. Те са били управлявани от "Ислямска държава". Бортников добави и че е разбита и трета групировка, оперираща на територията на Ставропол.

Извършителят на атаката в Ню Йорк е бил разгневен от действията на Израел в ивицата Газа, съобщи телевизия Си Ен Ен. Според източници на американската медия Акайед Уллах казал на правоохранителните органи, че е бил ядосан от израелското "нахлуване в ивицата Газа". По-рано американски медии заявиха, че Уллах, който е от Бангладеш, обяснил действията си със своето желание да отмъсти на САЩ за атаки в родината му. Подкрепяща джихадистката групировка "Ислямска държава" медийна група "Макдиси медия" обяви, че атаката в Манхатън е в отговор на признаването на Ерусалим за столица на Израел от САЩ.
745
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД